Pizza kananmunapohjalla

Innostuttiin tänään pitkästä aikaa väsäämään pizza munapohjalla. Rakastan etenkin kotitekoista pizzaa ja tavallisesti teen sen gluteenittomiin jauhoihin. Itselleni tuo on kuitenkin enemmän sellainen viikonloppujen herkuttelujuttu, joten tähän keskiviikon himoon päätettiin väsätä hieman terveellisempi versio. Pizzapohja munista, ei paha.

Moni on reseptiä varmasti jo kokeillutkin, mutta teille jotka kauhistelette onko tuo mahdollista, niin kyllä, mahdollista on. Ja munapohjalla saa aikaan jopa hyvin maukkaankin pizzan! Kaikki on loppupeleissä kiinni täytteistä ja siitä kuinka paljon niitä on pizzan päällä. Munapohjaan kannattaa laittaa kunnon täytteet ja unohtaa hifistely pelkällä tomaattikastikkeella.

IMG_4286-001

Pizza kananmunapohjalla (2-4 hlölle)

 • 5 kananmunaa
 • 1 prk tomaattipyrettä/murskaa
 • 400 g jauhelihaa (9 %)
 • Aurinkokuivattuja tomaatteja
 • 1 prk ananasta
 • Fetajuustoa (ei pakollinen)
 • Rucolaa
 • Juustoraastetta

Vatkataan valkuaiset blenderissä vaahdoksi, jonka jälkeen lisätään joukkoon keltuaiset ja hurautetaan vielä pari kertaa. Levitetään pohja pellille ja laitetaan uuniin 5-10 minuutiksi. Tuossa ajassa munapohja jo jähmettyy ja siihen on helpompi levittää täytteet. Omassa siivussani oli tosiaan vähän vaan juustoa, joka sekin oli laktoositonta. Itse en ole vielä tähänkään päivään mennessä keksinyt miten tehdä pizzasta täysin maidoton… Vaikka pohja olisi ilman maitoa, on ongelma juurikin tuo juuston osuus. Saa kertoa jos omaa jonkun kikkakolmosen!

Kun pizza on täytteineen valmis laitetaan se uuniin vielä noin 10-15 minuutin ajaksi. Itse lisäsin vielä lopuksi kunnolla rucolaa, sillä se on ehdoton suosikkini. Niin ja oreganoa unohtamatta.

Sitten vaan sohvalle ja nautiskelemaan! 

IMG_4292-002

On my way

7 vastausta artikkeliin “Pizza kananmunapohjalla”

 1. Kokeile vegaanijuustoa?! Esim Cheezlyä. En tosin ole lukenut noita sisällysluetteloja gluteenittomuutta silmällä pitäen, mutta kannattaa ainakin tsekata, jos et vielä ole sitä tehnyt.

  • Kiitos vinkistä, en ole kuullutkaan tuollaisesta? Kuinkahan keinotekoinen tuote kyseessä… Pitää tutustua. Kiitos. :)

  • Eikö ollutkin herkullista?! ;) Hahah, no koitin asetella sen jotenkin siististi vaikka meinasi kyllä repeillä tuhannen palasiksi. :D

 2. Pakko kommentoida tähän, että en ymmärrä miksi tavallinen kotitekoinen pizza olisi jotenkin epäterveellistä? Nuo kaikki raaka-aineet ovat melko puhtaita ja jokapäiväiseen ruokavalioon sopivia. Toki tiedän ähky-tunteen mikä pizzan jälkeen monesti tulee, ehkä koska sitä tulee syötyä hieman enemmän herkullisuutensa vuoksi :))

  • Noh, onhan pizza aina pizza, rasvaista juustoa, jauhelihaa ja muita täytteita kera jauhojen. Varsinkin jos sen tekee normaaleihin jauhoihin ja vaikka tekisikin gluteenittomiin, miellän sen itse jotenkin herkuksi. En varmaan sitten vaan ole tottunut syömään arkisin pizzoja. :)

  • Niin en sitä kyllä itsekään kovin usein syö, varsinkaan arkiruokana. Tuntuu vain nykyään, että tämä terveysvillitys on mennyt ihan yli, ja ”kiellettyjen” listalla on kaikki muu paitsi ne viherjauheet ;) Jauheliha, ananas, tomattii.. on kaikki ihan normi ruokaa (ja jopa se ohut jauhoista tehty pohja) eikä mitään kamalan epäterveellistä. Uskon, että terve ihminen voi syödä sitä pizzaa joskus arkenakin ilman, että lihoo tai sairastuu siitä, jos tiedät mitä tarkoitan :) Halusin sanoa tämän vain siksi, koska tällaiset jutut muistuttaa itseäni siitä, että olen ollut joskus todella tarkka siitä mitä syön ja ihan tavallinen ruoka oli silloin tosi ”paha” juttu. Onneksi olen siitä päässyt yli ja voin syödä välillä sitä leipääkin ihan ilman huonoa omatuntoa ja voin paljon paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta