Pure love: Coconut water

Olen jo pidempään suosinut ”nesteytyksessä” kookosvettä. Maistoin sitä ensimmäisen kerran tyyliin vuosi sitten ja aika pian koukutuin. Maku tuntui alkuun vähän raffilta, sellaiselta vahvalta ja saippuaiselta mutta kas kummaa, nopeaa siihen tottui. Nykyään rakastan kookosveden makua! Ainut miinus on tietenkin kyseisen veden hinta. Jo pienestä purkista saa pulittaa sen reilu parisen euroa (halvimmillaan). Toisaalta, joitain asioita en laske rahassa. Kookosvedellä on niin monta positiivista vaikutusta kehollemme, että suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle!

Miksi juoda kookosvettä?

 • Sisältää runsaasti mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja.
 • Ei sisällä yhtään kolesterolia (kuten sana kookos saattaisi herättää luulemaan).
 • Kookosvedessä on yhtä paljon kalsiumia kuin maidossa.
 • Sisältää lauriininhappoa jota on äidinmaidossa, sopii siis hyvin myös lapsille.
 • Erinomainen jano -ja urheilujuoma, 94 % kookosvedestä on nimittäin vettä. Korkean vesipitoisuuden lisäksi kookosvesi sisältää elektrolyyttejä, jotka nesteyttävä kehoa erinomaisesti.
 • 100 % luonnontuote.
 • Sisältää bioaktiivisia entsyymejä, jotka parantavat ruoansulatusta ja auttavat ravinteiden imeytymisessä.
 • Kookosvesi on makeuttamaton mutta maistuu kuitenkin aika makealle. Toki joihinkin on lisätty sokeria mutta se kannattaa tarkistaa purkin kyljestä ennen ostoa. Sopii siis hyvin myös painonhallintaan.
 • Luonnon diureetti.
 • Auttaa immuunijärjestelmää taistelemaan infektioita vastaan. Tämä perustuu siihen, että kookosvesi on antibakteerinen, antifungaalinen ja antiviraalinen juoma.

IMG_4142-002

Koska itse en käytä minkäänlaisia urheilu -tai palautusjuomia, olen kokenut kookosveden etenkin treenien jälkeen erinomaisena palauttavana. Makeuttamaton mutta kuitenkin maistuva nesteyttäjä, toimii! Myös töihin ostan usein kookosvettä ja juon sitä pitkin päivää. En ole tavallisen veden ystävä ja vaikka sitä pyrin runsaasti juomaankin, ei se ole makunsa vuoksi mitenkään helppoa. Onneksi on kookosvesi!

Suosin makeuttamattomia versioita, koska mielestäni lisätty sokeri kookosvedessä on täysin turhaa. Maku on jo sellaisenaan sen verran makea. Ostan useimmiten veden suuremmissa pöntöissä, jolloin tekee myös selvää säästöä rahallisesti. Purkki ei kuitenkaan säily kuin muutaman päivän avattuna jääkaapissa, joten alkuun kannattaa ehkä ostaa pienempiä purkkeja. Totutteluvaihe voi nimittäin viedä aikaa, toisten suuhun maku ei ehkä tule koskaan uppoamaan. Suosittelen kuitenkin testaamaan. Voi olla, että saat juomasta elinikäisen bestiksen. :)

Suosiiko moni muu kookosvettä?

IMG_4145-001

On my way

9 vastausta artikkeliin “Pure love: Coconut water”

 1. Kannattaa ostaa ruohonjuuresta sellasta COCO HYDRO SPORT kookosvesijauhetta! Tulee ehdottomasti edullisemmaks ja saa kätevästi lasillisen kerrallaan:)

  • Monista kookaupoista, Ruohonjuuresta ja luontaistuotekaupoista. :)

  • Joo. Hinta on kyllä aika suolainen mutta kyllä on sen väärti. ;)

 2. Kookosvesi on kyllä niin hyvää <3 parasta se on tietenkin rannalla ihan suoraan pähkinästä juotuna :) enpä tiennytkään että sillä on noin paljon terveysvaikutuksia, minusta se on vaan hyvää!

 3. Moikka! Hanavesi onkin pahaa ja ”kovan makuista”. Suosittelen ehdottomasti ostamaan parikymppiä maksavan Brita-kannun esimerkiksi Prismasta ja suodattamaan kaiken juotavan ja ruoanlaittoon käytettävän veden sillä.

  Joskus kannattaa myös tehdä reissu lähteelle. Puhdas, lähteestä haettu vesi on aikamoista herkkua.

  Sen jälkeen kun siirryin itse suodatettuun veteen sekä lähdeveteen suodattamattoman hanaveden juominen on alkanut aiheuttaa pahoinvointia.

  • Puolustelisin kuitenkin hieman Suomen huippulaatuista vesijohtovettä, jota tutkitaan jatkuvasti hyvin tarkasti ja vain hyvin harvoin sen sisältämät pitoisuudet ylittävät terveysmääräykset ja -suositukset.

   Lähdevesi on itseasiassa ”vain” pohjavettä, joka pääsee jostain kohdasta maanpinnalle. Lähdevesi saattaa usein sisältää suuria määriä bakteereja ja jopa suolistoperäisiä bakteereja, minkä vuoksi itse joisin mieluummin vesijohtovettä kuin lähdevettä :) Lähdevesi maistuu toki usein raikkaalta, koska se on kosketuksissa ilman kanssa ja sen vuoksi hyvin happipitoista.

   Vesijohtoveden maussa on toki suuria alueellisia vaihteluja mutta väittäisin sen olevan pääsääntöisesti hyvää, terveellistä ja ennen kaikkea edullista ainakin meillä täällä Suomessa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta