Kevät ja väsyttää

Enenevää valoa ja aurinkoa, miten voi väsyttää? On ihmisiä, jotka potevat syysväsymystä ja ihmisiä, jotka potevat sitä keväisin. Itse lukeudun jälkimmäiseen kategoriaan. Joka ikinen kevät valon lisääntyessä tunnen uupumusta ja jollain tapaa ehkä myös vähän masentavia fiiliksiä. Se on jännä juttu, valon lisääntyessä luulisi käyvän ihan päinvastoin? Toisaalta itselleni syksyt ovat ikäänkuin uuden alku, sellainen startti tulevaan ja energiavarastot on ladattu kesälomilla. Näin keväällä taas alkaa pikkuhiljaa odottelemaan sitä tulevaa lomaa ja jollain tapaa ehkä väsähtää siihen odottamiseen. Tulisipa kesä ja lomat nopsaa!

Alkuun mietin, että jättäisin yhden kesälomaviikon syksyyn mutta lopulta päädyin ratkaisuun, että ei. Tarvitsen ne neljä viikkoa asap. Yksi viikko minulla on tosiaan kesäkuussa ja loput heinäkuussa. Onneksi noihin viikkoihin ei ole enää mitenkään hurjasti aikaa! Luulempa, että kesäkuun toka viikko Barcelonassa karkottaa sen kaiken työstressin ja uupumuksen aika nopeaa. Tai näin ainakin toivon. Yleensä nimittäin se ensimmäinen lomaviikko menee vähän niinkuin sellaiseen palautteluun, lomamoodille pääsemiseen. Toisella alkaa vasta pääsemään loman makuun. Viikon lomassa onkin se huono puoli, että irtiottofiilis on saatava päälle heti.

Tällä hetkellä on tosiaan väsyfiilis. Unta tarvii enemmän kuin aikoihin ja silti väsymys painaa. Ei auta postiivinen ajattelu, viherjauheet saatika pitkät lenkit. Ehkä tämä on kausi, joka pitää ohittaa vaan elämällä ja läpikäymällä.

Poteeko moni muu kevätväsymystä? Vertaistukea kaivattaisiin! :)

IMG_4261-002

On my way

13 vastausta artikkeliin “Kevät ja väsyttää”

 1. Täälläkin kevätväsymystä! Ehkä se johtuu juuri tästä vuoden ajan vaihtumisesta. Olisi todella paljon hommaa, mutta mikään ei tunnu auttavan tähän väsymykseen. Kun kroppa taas tottuu uuteen vuodenaikaan, niin sitten ollaankin taas täynnä energiaa :)

  • Nojoo, sanoppas muuta… Muakin ärsyttää, tekemistä olisi mutta voimat vähissä. :(

 2. Hep, täällä myös yksi joka kärsii kevätväsymyksestä. Tai mulla se menee niin, että ensin tulee kaamosväsymys, joka hetkeksi väistyy tuossa tammi-helmikuussa valon lisääntyessä, kunnes iskee kevätväsymys. Ei oo helppoa! :D Tämän vuoksi oon itsekin alkanut siirtää yhden kesälomaviikon aina alkukesään (ennen pidin kaiken loppukesästä). Ei siinä tietysti ehdi samalla tapaa levätä kuin pidemmän loman aikana, mutta viikonkin tauko tulee jotenkin aina tarpeeseen tuossa touko-kesäkuun vaihteessa. :)

  • Hahah, no ei oo helppoa ei. Onhan mullakin monesti syksyisin väsymystä mutta se on kuitenkin hieman erilaista. Toi viikko lomaa alkukesään ei varmaan ollut omalla kohdallanikaan huono ratkaisu. Niin loman tarpeessa jo…

 3. Juurikin näin! Sitä yrittää syödä hyvin ja popsia kaikki vitamiinit mutta silti väsyttää. Väsyttää aamulla päivällä ja illalla. Aurinko tekee onnelliseksi mutta toisaalta tekisi mieli vaan sulkea verhot ja mennä peiton alle. Kevät on hassu, sillä kun luonto kaunistuu, on oma olo hyvin ryytynyt. Nyt ei auta kuin levätä ja kesällä antaa energian virrata!

  • Joo, ymmärrän. Samoilla fiiliksillä mennään mutta mieltä virkistää se, että tietää ettei tämä ole lopullista. Vain väliaikainen olotila. :)

 4. Et sinä niin kamalan outo ole, eniten itsemurhia tehdään nimittäin juuri kaikkein valoisimpana kautena. Näin huomiona vaan :D

  • Joo. :( Toivotaan, että pian väistyisi meistä…

 5. Minua keväässä rassaa vuodesta toiseen kollektiivinen ”pakko” olla iloinen lisääntyvästä auringonvalosta, ”pakko” nauttia luonnon heräämisestä, ”pakko” herätä talven jäljiltä odottamaan kesää. Jollet jaksa hehkuttaa kevään ihanuutta, olet erilainen ja poikkeava. Puhumattakaan iltapäivälehtien otsikoista, jotka kissankokoisin kirjaimin huutavat KEVÄÄN SAAPUVAN VIIKONLOPPUNA ja kuinka ihan pian saadaan _nauttia_ +15 ASTEEN LÄMPÖTILOISTA.

  Tästäkin huolimatta itse ilmoitan reippaasti ääneen, kuinka kevään ankara valo minuun vaikuttaa ja kuinka se minua ahdistaa. Kuinka tosiaankin haluaisin vetää verhot ikkunan eteen ja kömpiä kevätunille. Jonkunhan on oltava porukan musta lammas. :)

  Minullakin syksy tarkoittaa uuden alkamista. Sitä kohti mennään kovaa vauhtia!

 6. Minäkin ilmoittaudun kevätväsymystä potevien joukkoon. Aurinko paistaa ja ilmat lämpenee mutta voimia ei ole kuin pakollisiin.

  Aamulla yleensä pomppaan iloisena ylös, mutta viimeiset viikot olen ollut aamusta alkaen väsynyt. Onneksi tiedän tämän olevan jokavuotista ja ohimenevää, ihan suosiollaan höllään ylimääräisten menojen ja aikaisen aamuliikunnan suhteen kun tiedän että voimia on jokusen viikon päästä taas enemmän :)

 7. Itse pidän aina yhden viikon loman huhtikuussa. Selkeesti auttaa jaksamaan kevään paremmin ja siitä saa ihanan päivetys startin kesään. Kohta Dubai, jipii ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta