Vinkkini rentoutumiseen

Rankka työviikko takana ja aika ottaa rennosti, lungisti ja nautiskella. Eri ihmisille rentoutuminen tarkoittaa eri asioita. Itse lukeudun niihin henkilöihin, jotka rentoutuvat parhaiten puuhastelemalla kaikkea mahdollista makoilun ja telkkarin töllötyksen sijaan (tai näin mä ainakin luulen). Tottakai on eri asia katsoa miesystävän kainalossa leffaa ja rentoutua siinä, mutta yksin en tykkää kanavasurffailla. Sehän jos joku on aivot narikkaan menoa mutta iiiks miten ajanhukkaa!

Aika moni suomalainen kokee rentoutumisen ja viikosta palautumisen pienen (tai suuremmankin) hiprakan kautta. Mun on pakko sanoa, että itselleni alkoholi ei ole koskaan ollut tapa rentoutua tai nollata työviikkoa. Tämä ajatusmaailmani lähtee varmaan aika pitkälle kotoani, jossa alkoholia on käytetty todella minimaalisesti. Vanhemmat liikkuivat ja harrastivat perjantaipullon sijaan. Minulle muutamasta viinilasillisesta tulee vaan niin höntti olo ja jotenkin sellainen ramaseva fiilis. Ei ollenkaan mukava. Alkoholi liittyykin omalla kohdallani vain ja ainoastaan sosiaallisiin tilanteisiin, jos liittyy.

IMG_4093-001

No mitkä sitten ovat niitä asioita, jotka auttavat minua rentoutumaan esimerkiksi näin perjantaina rankan viikon jäljiltä? 

 • Liikunta. Se on itselleni numero ykkönen jos puhutaan rentoutumisesta, aivan parasta. Eikä oikeastaan niinkään raudan pumppaaminen, vaan hikilenkki. 45-60 minuuttia lenkkipolulla meren äärellä, niin johan on mieli ja ajatukset muualla kuin stressaavissa asioissa.
 • Hyvä ja terveellinen ruoka. Viikonloppuisin on ihana nautiskella arjesta poikkeavasta ruokavaliosta, tehdä jotain spessumpaa. En kuitenkaan koskaan vedä perjantaisin mitään roskasettejä, koska se todellakin vie rennon fiiliksen aika kauas. Raskas ja tukala olo on kaikkea muuta kuin rentouttavaa, ainakin omasta mielestäni. Kuitenkin jotain muuta kuin kanaa ja riisiä on kiva nauttia. Usein teen lisäksi jotain pientä makeaa hyvän ruoan oheen.
 • Lasillinen tuorepuristettua mehua. Raikas mehu, joka pitää sisällään ihania aineosia. Porkkanaa, appelsiinia, inkivääriä, limeä ja omenaa, nam! Mulle tuorepuristettu mehu toimii vähän kuin tee. Juon teetä siis todella harvoin. Joskus käytin paljon kamomillaa mutta nykyään se on tyystin jäänyt. Jotenkin olen ollut nyt aina iltaisin niin väsynyt, etten ole tarvinnut mitään boostereita enää.
 • Venyttely. Usein viikon jäljiltä kroppa on jumissa kuluneen viikon treeneistä ja korkokengillä seisomisesta. Venyttelen aivan liian vähän ja se jos mikä on syntiä… Hyvä kikka on katsoa sitä telkkaria ja venytellä siinä samalla. Silloinhan se ei ole ajanhukkaa. ;)
 • Lehtien lukeminen. Sekin on itseasiassa itselleni usein hieman haastellista, mulla on nimittäin todella huono keskittymiskyky. Teen kuitenkin usein niin, että laitan jotain rentouttavaa musiikkia Spotifysta, napit korville ja uppoudun naistenlehtien maailmaan. Blogeja en jaksa lueskellä rentoutuakseni, koska olen muutenkin jo niin paljon koneella duunieni puolesta. Jännä muuten miten keho sitten pikkuhiljaa rentoutuu, kun keskittyy vaan siihen lukemiseen.
 • Kissojen paijaaminen ja halailu. Tämä on itseasiassa itselleni ihan uusi rentoutumisen muoto. Kissat ovat jollain tapaa todella rauhoittavia eläimiä ja niiden unelias ja rauhaisa läsnäolo rentouttaa. Vielä, kun ottaa kisulin syliin ja aloittaa paijaamaan. Ne nauttivat ja sinä rentoudut. Ja tämähän pätee tietysti myös kumppaniin, heheh.

Mitkä ovat teidän tapanne rentoutua viikon päätteeksi? Toimiiko teillä parhaiten perjantaipullo vai pitkä juoksulenkki?

On my way

7 vastausta artikkeliin “Vinkkini rentoutumiseen”

 1. Ihana postaus ja samaistun jokaiseen kohtaan ihan täysin!! Jotenkin jopa helpotti omaa oloa kun kuuli että joku muukin nauttii tällaisista asioista:D yleensä saa vain kuulla kommentteja ”mummo”, ”älä oo tylsä” ym.. Ja vaikken juurikaan kommenteista tai muiden mielipiteistä perusta, usein koen turhautumista ja riittämättömyyden tunnetta kun muut tavallaan tyrmää ne rentoutumismuodot jotka on kokenut parhaiksi.. Kiitos ja hyvää viikonloppua!!

  • Sama juttu täälläkin!
   Tosi ihanaa, että muutkin rentoutuvat tälläisten aika arkisten juttujen parissa, eikä tarvitse siihen kosteaa iltaa. :)

  • Elle ja Mari: No aika tylsää jos omista rentoutumistavoista joutuu kuulemaan tuollaista kommenttia. :O Onneksi oma ystäväpiirini on sen verran ymmärtäväistä, että ymmärtävät sen jos joka viikonloppu ei jaksa baanalla painaa menemään. Eikä heistä kyllä iso osa itsekään ole joka viikonloppu kännäilemässä. Ja miehestäni puhumattakaan. Hän käy ulkona enemmän kuin minä mutta on aina todella ymmärtäväinen jos jään himaan. Ei koskaan kehoita lähtemään baareihin.

   Mielestäni pitää ehdottomasti pitää omista fiiliksistä kiinni ja jos haluaa rentoutua himassa niin silloin pitää rentoutua. Siispä rentouttavaa viikonloppua molemmille! :)

 2. Kiva, että on muitakin ketkä pystyvät rentoutumaan muutenkin kuin alkoholin kanssa :)
  Itsellä viikonloppu alka usein salilla perjantai iltana, sillon on ihana treenata! Sitten koiran kanssa lenkki, siihen päälle hyvää safkaa ja telkkua töllöttämään niin unohtuu työviikko helposti. Täytyykin ottaa toi venyttely mukaan, se vois tehdä tosi hyvää :)

  • Jep, mä ehdottomasti rentoudun paremmin muilla tavoilla. :D Kuulostaa juuri täydelliselle. Rento ilta himassa ja vähän lenkkeilyä, not bad! Joo, toi on hyvä muistutus myös itselleni joka olen tosiaan aika surkea venyttelyiden kanssa…

 3. Venyttely ja hyvä leffa on mulle oiva keino rentoutua pitkän päivän jälkeen ♥ Samoin kuuma suihku!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta