Resepti: kinkkupiirakka

Yleensä blogissa jakamani reseptit ovat ”terveellisempiä” variaatioita, tai jollain tapaa erikoisruokavaliota noudattaville tehtyjä. En itseasiassa edes muista, koska viimeksi olisin laittanut tänne ihan tuiki tavallisen reseptin. Osittain tämä johtunee omasta ruokavaliostani ja siitä, että todella harvoin leivon mitään gluteenia tai maitoa sisältävää. Poikkeuksena ovat oikeastaan vaan ja ainoastaan nämä kerrat, jolloin leivon miesystävälleni. Tosin viime aikoina ne pienet piirakantuoksuiset yllärit ovat jääneet hieman vähemmälle… Tässä väliaikaisessa asunnossamme on nimittäin niin pieni keittiö, että leipominen tai kokkailu ei siinä mielessä ole kovin mieluisaa.

Tänään päätin kuitenkin repäistä, treenasin ajoissa, pesin pyykkiä ja lopuksi pyöräytin Sakulle hänen suosikkinsa kinkkupiirakan. Teen tuon piiraan aina hyvin rasvaisella ja täyteläisellä reseptillä, jonka olen hyväksi havainnut. En itseasiassa enää edes muista mistä tuon reseptin olen alun alkujaan bongannut, mutta aina se tuntuu yhtä hyvin hänelle uppoavan. Itsehän en ymmärrä kyseisen piirakan salaisuutta, joten meillä sen tuhoaminen menee aika yksipuolisesti. Jos kuitenkin siellä ruudun takana on joku suolaisten piirakoiden ystävä, niin suosittelen lämpimästi testaamaan tätä reseptiä! Ja gluteenittomaksihan tämän voi helposti muuttaa halutessaan.

IMG_4525-002

Kinkkupiirakka

Pohja:

 • 100 g voita (sulatettua)
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 dl maitoa tai kermaa
 • 1/2 tl suolaa

Täyte:

 • 200 g kinkkusuikaleita (kinkkupalasta siivutettuna)
 • 175 g juustoraastetta
 • 3 munaa
 • Ripaus mustapippuria ja paprikamaustetta
 • 1 tlk kermaviiliä

Laitetaan uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmistetaan pohja. Levitetään valmis taikina piirakkavuokaan, joka on voideltu rasvalla. Paistetaan uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia, jonka aikana väsätään täyte. Lisätään täyte pohjan päälle ja laitetaan takaisin uuniin, nyt vaan uunin keskitasoon. Paistetaan siellä noin 15-20 minuuttia, kunnes piirakka näyttää päältä kypsälle.

Sitten vaan nautiskelemaan!

IMG_4518-002

On my way

Yksi vastaus artikkeliin “Resepti: kinkkupiirakka”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta