Kauniiden hiusten salaisuus

On olemassa varmaan sata ja yksi vinkkiä siihen miten saada hiuksista upeat ja elinvoimaiset. Naistenlehdet pursuavat toinen toistaan ”parempia” tipsejä, mutta loppupeleissä kaikki hiuksiin liittyvä lähtee yksinkertaisesti sisältä päin. Toki huolellisella hoidolla ja hyvillä hiustuotteilla voi saada hiuskuontaloon extra kauneutta, mutta sekin on loppupeleissä vaan silmän lumetta. Jos voit sisäisesti huonosti, näkyy se todennäköisesti myös hiuksissasi. Esimerkiksi erilaiset vitamiininpuutokset, hormonaaliset muutokset, sairaudet ja stressi tavallisesti huonontavat hiusten laatua, tai jopa pudottavat niitä. Melkein sanoisin, että hiusten kunto ovat mittari yleisestä terveydentilastasi.

Useinhan ihmiset käyttävät tuuheuttavaa shampoota ja hoitoainetta paksumman tukan toivossa, mutta kuinka ne oikeasti voisivat hiuksia tuuhentaa? Sanoohan sen jo järkikin, että shampoon antama tuuheus on vaan ja ainoastaan pintapuolista, eikä shampoo voi hiuksen rakennetta pysyvästi ainakaan paksuntaa. Kyllä se hiuksen paksuus lähtee ihan sieltä hiusjuuresta, josta hius lähtee kasvamaankin. Itseäni siis lähinnä huvittaakin mainokset, joissa luvataan tuuhea tukka yhdellä shampoo-purkilla, ei tule tapahtumaan! Siispä jos haaveilet pysyvästi hyväkuntoisesta tukasta, suosittelen aivan muita keinoja.

IMG_4625-002

Minulta kysellään todella paljon hiusteni kunnon ja pituuden salaisuutta, sekä kasvatusvinkkejä. Vastaan aina yhtä yksinkertaisesti, eli hyvät hiusravinnelisät, sekä ruokavalio. Vaikka moni sanoo, että ruoasta saa kaiken tarvitsemansa, en itse usko siihen. Mielestäni jokaisen naisen (ehkä myös miehen) tulisi syödä terveellisen ruokavalion lisäksi vielä edes jotain hiusravinnetta (ja useampi varmasti syökin).

Itse olen käyttänyt nyt marraskuusta 2014 lähtien Evonian hiusravinnelisää ja keratiiniakin vedin pari kuukautta. Hiukseni ovat oikeasti kasvaneet aivan hurjaa tahtia ja hiuksia on alkanut kasvamaan myös ohimoille tiheämmin, kuin aikaisemmin. Silloin vuosi takaperin, kun kärsin hormonaalisen sulkakadon, ohenivat hiukseni tosiaan etenkin ohimoilta. Se oli kamalaa. Nyt on ollut ihana huomata kuinka niihin on kasvanut sellaista ihan pientä minihiusta ja oikeasti jopa sellaisiin kohtiin, joissa en ole tukkaa varmaan koko aikuisiälläni edes nähnyt. :D Eli hiusraja siis tullut huomattavasti ”alemmas” vai miten sen nyt muotoilisi. Voitte vaan kuvitella miten iloinen olenkaan babyhaireistani!

Paitsi, että uskon vahvasti Evonian ravinnelisään, suosittelen ehdottomasti käyttämään ohessa myös MSM-jauhetta ja viherjauheita, kuten spirulinaa. Spirulina sisältää runsaasti mm. proteiinia ja B-vitamiineja, jotka ovat edellytys hyville hiuksille. MSM myös on todettu moneltakin kantilta hyväksi tuotteeksi etenkin hiusten, kynsien ja ihon suhteen.

IMG_2591-003

Olen tosiaan kokeillut elämäni aikana aika monia hiuksille tarkoitettuja ravintolisiä ja Evonian olen kyllä valehtelematta kokenut ehdottomasti parhaaksi. Priorin auttoi myös ihan hyvin mutta jos mietitään hinta-laatusuhdetta, niin ehdottomasti kallistun Evoniaan!

Kyseistä ravintolisää myy ainakin Life-myymälät, itseasiassa bongasin ihan taannoin Kampissa Evonian purkit Lifen etuständiltä. Ja jos myymälää ei ole lähimain, niin ainakin *Hyvinvoinnintavaratalo.fi myy tätä hiusravinnelisää. (*addlink)

Onko joku muu havainnut selkeästi hiusravintolisien vaikutuksen tukan kuntoon ja kasvuun? 

On my way

5 vastausta artikkeliin “Kauniiden hiusten salaisuus”

 1. Kyllä olen huomannut, juuri ne ohimon vauvahiukset alkoivat vahvistumaan ja kasvamaan msmn käytön aloitettuani. Ne tuuhentavat shampoot kyllä auttavat, ne ovat useasti pesevämpiä, jolloin hiukset jäävät karheammiksi -> tuntuvat tuuheammilta kun eivät mene aivan päätä myöten. Itse ainakin huomaan eron eri shampoolaatujen välillä omissa lasimaisissa hiuksissani:)

  • Joo, ihana fiilis kun yhtäkkiä puskee vauvatukkaa ihan kunnolla. :D Niin no shampoohan vaikuttaa juurikin siihen rakenteeseen, mutta ulkoapäin. Ei sinällään huono juttu ja itsekin käytän mieluiten tuotteita, jotka tekevät hiuksista ilmavan eivätkä raskaita. Shampoissa on todellakin eroja… Onneksi tuotteita on niin paljon markkinoilla, että kyllä sieltä jokaiselle omansa löytyy. :)

 2. onkohan noi hiustabletit parempia kuin biotiini? osaatko sanoa? paljonko syöt tuota msm jauhetta?:)

  • No siis Evonia sisältää kyllä biotiiniakin eli en nyt tiedä vertaatko johonkin tiettyyn valmisteeseen vai mihin? Itse olen syönyt vaikka ja mitä ja nämä ovat kyllä parhaita kuten totesin. :)

   Syön CocoVi:n OptiCamu MSM+C-jauhetta noin 1/2 rkl päivässä, laitan sen smoothien sekaan. (http://cocovishop.com/tuotteet/opti-camu)

   Olen käyttänyt kkyseistä valmistetta viime kesästä lähtien ja pois en anna. ;)

 3. Minäkin aloitin eilen kokeilun vivabalansin biotiini-metioniini-sinkki -valmisteella ja msm-jauheella, kun luin niin hyviä kokemuksia biotiinista ja msm-jauheesta. Mittasin, että hiukseni kasvavat normaalisti 1cm/kk. Tällä hetkellä tukalla on pituutta 35 cm ja haluaisin sellaiset 10 cm vielä kasvattaa, joten lisävauhti ei olisi pahitteeksi. Voin (jos muistan) kuukauden päästä tulla kertomaan huomaako mitään muutosta kasvuvauhdissa. Saattaa tietty olla, että menee 2-3kk ennenkuin muutosta huomaa, mutta monilla näyttäisi muutamassa viikossa jo esim kynsien kasvu kovasti kiihtyvän. Mielenkiinnolla jään myös odottamaan vaikuttaako tuo msm-jauhe esim lihaskipuihin tai palautumiseen. Urheilen paljon ja se olisi mukava lisähyöty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta