Kuinka saada maanantaista enemmän irti?

Niinpäniin, monelle meistä maanantai on se viikon huonoin päivä. Tai vaikkei olisi huonoinkaan, niin suurimmalla osalla taitaa olla käynnistymisvaikeuksia. Myönnän itsekin etten ole maanantai-ihmisiä. Olen tainnut sen monesti täälläkin sanoa, mutta pyrin tosiaan järjestämään näille viikon ekoille päiville aina mahdollisimman vähän kaikkea ohjelmaa. Ei mitään pakollisia menoja työpäivän jälkeen, eikä treffejä kenenkään kanssa. Tämä tapa on ollut itselläni jo pitkään, riippumatta siitä millainen viikonloppu on takana, levännyt tai vähemmän levännyt.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että vaikka on mukavaa aloittaa viikko kevyesti, ei yhtään päivää saisi heittää hukkaan. Maanantaikin on mahdollista muuttaa hyväksi ja tehokkaaksi muutamilla korjausliikkeillä!

Alla omia vinkkejäni parempaan viikon alkuun.

 • Mene sunnuntai-iltana ajoissa nukkumaan, vaikka se kuinka hankalalle tuntuukin. Hyvät yöunet kuitenkin auttavat meitä olemaan energisempiä ja positiivisempia.
 • Vaihda herätyskellon ääni hieman ”hempeämmäksi”. Itselläni on aikamoinen torvisoittokunta tuo herätyskello jotta siihen varmasti heräisin, mutta maanantaisin se ei tunnu kivalle. Joku hempeä balladi herättelee paljon mukavammin uuteen viikkoon.
 • Jos asunnossasi on verhot, jätä ne auki jotta (auringon) valo pääsee herättämään sinut uuteen viikkoon. Niin paljon helpompi herätä!
 • Älä tosiaan sovi maanantaille liian tiukkaa ohjelmaa jos tuntuu, että viikonloppu on vienyt voimavaroja. Jos taas olet levännyt koko viikonlopun, ei ole ollenkaan huono seikka tahalteen sijoittaa maanantaille edes yksi meno töiden jälkeen. Se on sitten poissa muilta päivltä!
 • Aloita päivä juomalla runsaasti vettä, jossa on sitruunaa. Kaksi vesilasillista herättää mukavasti alkaneeseen päivään. Toki kahvikupillinenkin on sallittua.
 • Syö aamiaiseksi jotain mieluisaa. Jos inhoat kaurapuuroa, älä tee sitä väkisin. Maanantaina on lupa olla itselleen pehmeämpi.
 • Mieti viisi asiaa mielessäsi, joista olet kiitollinen. Hyvien asioiden ajattelu jo heti aamusta parantaa päivän ja viikonkin laatua huomattavasti.
 • Jos tulevalla viikolla on luvassa stressaavia päiviä, tee heti maanantaina aikataulutus tulevia päiviä varten. Monilla ihmisillä asioiden paperilla jäsentely vähentää stressiä ja selkeyttää ajatuksia.
 • Jos oikein reippaaksi alat, käy aamulenkillä. Se on oikeasti ihan paras tapa aloittaa alkanunt viikko! Itse toivoisin, että saisin taas tuosta aamulenkkirytmistä kiinni. Maanantaisin kuudelta herääminen ei vaan ole hetkiin houkutellut…
 • Herää tarpeeksi ajoissa. Pahinta on maanantaisin kauhea kiire, yöks.
 • Monia helpottaa myös lempi musiikin kuunteleminen. Laita napit korville ja aloita viikko jammaillen.
 • Myös pieni hetki esimerkiksi koneella uutisia lueskellen, tai ihan vaan omien ajatusten kanssa saattaa helpottaa viikkoon valmistautumista.
 • Ja mikä tärkeintä, ota voittaja-asenne. Tästä tulee hyvä päivä- ja viikko!

Näiden vinkkien myötä tovottelen teille oikein energistä alkanutta viikkoa!

IMG_4706-001

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta