Matkalle ilman poikaystävää

0anteissa epämukava olo ja joutuu kauheana selittelemään tätä valintaa. Joka ei sinällään ole mikään sen kummempi valinta kuin, että satuin nyt vaan varaamaan viikon matkan ystäväni kanssa, kun tilanne sattui sen sallimaan. Itseasiassa poikaystävänikin on tällä hetkellä Thaimaassa ja minä, kappas kappas täällä. :D

Itse suhtaudun ilman puolisoa matkustamiseen hyvin positiivisesti ja mielestäni siinä ei ole mitään outoa. Se, että on parisuhteessa ei tarkoita ainakaan itselleni sitä, että pitäisi olla toisessa kiinni 24/7. Meillä on todella joustava suhde ja ollaan molemmat myös hyvin itsenäisiä. Kumpikaan ei ole mitenkään erityisen mustasukkainen ja luottamuskin on kohdillaan. Itse en nää mitään outoa siinä, että välillä matkattaisiin omia reittejä. Monesti myös lomat menevät yksinkertaisesti hieman ristiin. Mieheni on yrittäjä ja hänellä on vapaus matkata silloin, kun mieli tekee. Itselleni tuollainen ei taas ole mahdollista.

IMG_1019-001

Mielestäni ystävän ja miehen kanssa matkustaminen on aika erilaista. Itse rakastan altaalla makoilua, shoppailua, auringon ottoa ja ihan vaan rentoa chillausta. Poikaystäväni taas on menevää tyyppiä, hän inhoaa auringossa makoilua ja haluaisi kokoajan tehdä jotain. Meillä yhteiset reissut ovat siis aika pitkälle kompromissien tekemistä, puolin ja toisin. Tyttöystävän kanssa matkalla taas voi harrastaa juurikin kaikkia noita edellä mainitsemiani, vapaasti. Eli on siinä aikamoinen ero millaisia nämä kahdenlaiset matkat tulevat olemaan. En kuitenkaan sano, että toinen olisi huonompi tapa viettää loma kuin toinen, ne vaan ovat erilaisia.

Vaikka täällä ollaan nytkin tosiaan matkaleskenä, en vietä päiviä sisällä itkeskellen vaan nautin elämästä ja teen asioita joihin mulla ei välttämättä olisi normaalisti aikaa. Vastaavasti haluan, että se toinen osapuoli siellä matkalla nauttii. En halua viestiä hänelle jatkuvasti kuinka ikävä on jne. koska tahdon, että hän voi nauttia matkastaan. Tottakai ikävöin ja toivon, että aika kuluu nopeasti mutta tasapainoinen suhde mielestäni perustuu myös siihen, että pystyy olemaan iloinen toisen puolesta vaikka kaikkea ei yhdessä jaetakaan. Ja pystyy nauttimaan myös siitä ajasta, joka vietetään erossa.

Haluaisin kuulla teidän mielipiteitänne asiaan. Matkustatteko koskaan ilman kumppanianne? Onko mielestänne jotenkin outoa lähteä reissuun ystävän kanssa, vaikka suhteessa onkin? 

On my way

18 vastausta artikkeliin “Matkalle ilman poikaystävää”

 1. Mä en taas ymmärrä ihmisiä, jotka olettavat että kun seurustellaan, niin kaikki pitää tehdä yhdessä. Ehkä se on myös jotenkin hyvin suomalaista ajatella niin..? Täällä ollaan monessa asiassa niin kaavoihin kangistuneita.
  Olen seurustellut itse 2 vuotta, ja viime kesän alussa jo ilmoitin miehelle, että lähden pariksi viikoksi naispuolisen ystäväni kanssa reissuun. Hänelle se oli tietenkin ihan ok :). Kävin myös miehen kanssa reissussa. Mä lähden siitä ajatuksesta, että se mies on mun elämään ihana lisä ,ei sisällöntuottaja. vaikka paljon kivoja juttuja tehdäänkin yhdessä :). Tehdään toki paljon kivoja asioita yhdessä, mutta minä olen ihmisenä sellainen että tarvitsen omaa tilaa, omien ystävien seuraa jne aina tasaisin väliajoin. Pitää suhteen raikkaana :)

  • Jep, samaa mietin. Pitää todellakin suhteen raikkaana olla välillä vähän erossa… Toisaalta ihana matkata miehenkin kanssa mutta tehdä asioita myös ilman häntä. :)

 2. Olen törmännyt tähän samaan asiaan, että herätämme mieheni kanssa kummastusta kun emme tee kaikkea yhdessä :D Mun mielestä se on tosi outoa? Vaikka kuinka toista rakastankin niin on mulla muutakin elämää hahah :D

  Mieheni on lähdössä viikon päästä ulkomaille kavereiden kanssa ja minä vuorostani lähden toukokuussa kaverin kanssa reissuun. Viime kesänä mentiin yksille festareille kumpikin oman kaveriporukkansa kanssa, eikä edes törmätty toisiimme alueella niin sain kauhesti kyselyitä että onko meillä riitaa ja ollaanko eroamassa jnejne.
  Mun mielestä on ihanaa, että meillä molemmilla on omia menoja ja kavereita ja niiden lisäksi saadaan vielä nauttia toisistamme! :)

  • Niin samaa mieltä! Me vietetään myös paljon aikaa omien kavereiden kanssa ja tavallisesti käydään ulkonakin omilla porukoilla. Mielestäni siinä ei ole mitään outoa mutta moni kyllä kummastellut asiaa. :D Toisaalta ihan sama, pääasia on se, että tietää itse missä mennään. Muiden puheista viis. ;)

 3. Oli jotenkin tosi hyvä kirjoitus! En itse seurustele tällä hetkellä mutta pystyn kyllä samaistumaan ihan täysin noihin ajatuksiin. :)

 4. Olen kanssasi samaa mieltä. Osa kavereistani on jättänyt tulematta reissuun tyttöjen kesken koska poikaystävä on kieltänyt? En ymmärrä tätä yhtään! Vaikka seurustellaan niin täytyy silloin olla myös mahdollisuus viettää aikaa ilman poikaystävää! Itse olen etäsuhteessa, jossa poikaystävä asuu ulkomailla väliaikaisesti onneksi. Yhtenä jaksona tuli 10 vko tauko, joka oli hirveä mutta myös nautin yksinolosta, täytyyhän siitä nauttia kun vielä on mahdollisuus ennenkuin muutetaan yhteen! haha asiasta poiketen!

  • Joo tuota en kyllä ymmärrä!! Mä luulen, että ihmiset jotka pelkäävät, että itse pettäisivät reissussa eivät siksi päästä sitä toistakaan osapuolta. Ja ylipäänsä jengi joka epäilee kokoajan, että toinen pettää niin siellä taustalla on usein joko omakohtainen kokemus pettämisestä tai petetyksi tulemisesta.

   Oi, onneksi tuo on vaan väliaikainen tilanne! Eipä sitä paljon enempää kuin viikon haluaisi toisesta kuitenkaan erossa olla. :)

 5. Hei! Olipa hyvä kirjotus. Olen itse seurustellut kaksi vuotta poikaystäväni kanssa, mutta olen hyvin itsenäinen ja en halua aina roikkua hänessä. Olemme siis molemmat myös säilyttäneet läheiset ja hyvät välit ystäviimme, ja voimme tehdä myös eri porukoissa asioita. ;) (Jotkut ystäväni tuovat aina poikaystävän mukana…). Olen myös matkustellut paljon ilman häntä, sillä rakastan matkustelua, ja en halua jättää sitä väliin sen takia että hän ei ole päässyt lähtemään! Suhteemme alussa lähdin melkein heti neljän kuukauden työharjoitteluun ulkomaille, ja sitä valintaani ei kyllä ihmetelty, mutta sitä kovastikin ettei poikaystäväni tullut kertaakaan tapaamaan minua sinne (vaikka lentoliput olisivat maksaneet 700e eikä siksi voinut tulla..). Sitä on vielä nykyäänkin joskus kauhisteltu että miten te selvisitte 4 kuukautta kertaakaan näkemättä?! Täytyy sanoa, olihan se välillä todella raskasta. Ja mielelläni olisin hänet ottanut vieraaksi sinne, mutta toisaalta tiedän että en välttämättä ikinä enää tule olemaan noin pitkää aikaa poissa, joten nautin täysillä siitä että olin siellä! Olen myös tämän reissun jälkeen matkustellut ilman häntä noin 5 kertaa ulkomaille viikon reissuille. Hän kerran. Kyllähän ystäväni välillä ihmettelet että taasko sä meet ja eikö sulla ole ikävä, mutta mua vaan alkaa naurattaa tommoset kysymykset. :D Meillä on niin hyvä suhde ja vahva luottamus, että jos olen viikon silloin tällöin poissa, niin se ei suhdettamme kaada. Tekee mielestäni hyvää kummallekkin säilyttää ne kuuluisat ”omat elämät” ja nauttia täysillä elämästä (pääsi poikaystävä reissulle mukaan tai ei). Haaveissani pääsemme vielä joskus yhteiselle matkalle, mutta tähän mennessä se ei aikataulujemme vuoksi ole käynyt yhteen.
  Täytyy vielä sanoa, että kun olimme tyttöjen kanssa yhteisellä reissulla, mua ei kyllä jotenkin yhtään kaduttanut eräs ystäväni jolla on todella mustasukkainen poikaystävä. Koko sen ajan kun hengasimme hotellilla jossa oli wi-fi yhteys, oli ystäväni puhelin kädessä joko tekstaten tai soitellen hänelle. Se oli todella ärsyttävää ja riitahan siitä meinasi tulla koska olemme niin erilaisia tässä suhteessa. Itselleni riittää se että laitan iltaisin lyhyen viestin päivän tapahtumista ja lähetän muutaman kuvan whatsappilla, ja ehkä kaksi kertaa viikon aikansa soitan lyhyen puhelun. Tosin, aina en ole soittanut kertaakaan. Poikaystävänikin tietää miten mahtavaa on että olen saanut tilaisuuden matkustella, eikä halua häiritä minua koko ajan viestittämällä. Silti voin kertoa että meillä menee todella hyvin :) Hyvää jatkoa sullekkin Jutta!

  • Hieno teksti ja voin hyvin samaistua. Suhteenne kuulostaa olevan terveellä ja tasapainoisella pohjalla jota tosiaan pienet erossa olot eivät kaada. Elämästä pitää tosiaan nauttia myös minä-muodossa vaikka yhdessäkin on kiva matkustaa ja kokea.

   Ihanaa jatkoa sinullekin! :)

 6. Juuri näin, vaikka ollaan yhdessä, ei aina tarvitse olla yhdessä :) Terve suhde ja itsetunto antaa toisen mennä ja tulla ilman turhia kyseenalaistuksia. Ja juurikin niin että on erilaista olla kaverin kanssa, saa shoppailla, hihitellä ja tehdä tyttöjen juttuja, kun taas puolison (tai perheen) kanssa ne on helposti osittain kompromisseja ne menemiset :)
  Meillä on myös mies parhaillaan poikien kaa reissussa ja minä lasten kanssa kotona :) Ja arvosta miehessäni juur sitä että hän ei kontrolloi minun menoja tai tapaani elää enkä minä hänen :) Halu jakaa elämä yhdessä, luottamus ja pitää toisesta juuri sellaisena kuin on, ovat niitä pikän liiton salaisuuksia :)

  Anna

  • Kuulostaa hyvinkin tasapainoiselta! Täysin samoilla linjoilla siis kanssasi. :)

 7. No huh, on se kumma jos poikaystävän kanssa pitää tehdä ihan kaikki ja olla yhdessä kaikki vapaa-aika.
  Meillä ainakin saa mennä kavereiden kanssa ja tehdä omia juttuja. Päähän tossa hajoaisi jos joduttais olemaan 24/7 yhdessä.
  Oon aina ollut sitä mieltä, että jos ei päästä poikaystävää/tyttöystävää kavereidensa kanssa menemään on kyse mustasukkaisuudesta ja siitä ettei luoteta ja sehän ei tee hyvää suhteelle.
  Mä ainakin rakastan aikaa jonka vietän ystävieni aikaa enkä silloin todellakaan kyttää puhelinta ja lähettele viestejä.
  Tiedän myös, että kihlattuni arvostaa sitä että saa viettää aikaa ystäviensä kanssa ilman että pitäis mulla lähetellä viestejä/soitella tai kyttäillä multa tulevia viestejä.
  Ei mun mielestä pidä selitellä (tai edes tuntea tarvetta selitellä) miksi on lähtenyt reissuun ystävän kanssa.
  Ja mikäs sen ihanempaa kun pienen loman jälkeen näkee toisen ja pääsee toisen syleilyyn!
  Se että välillä vähän ikävöi tekee hyvää suhteelle :D sitä mieltä minä olen.
  Kyllä saa olla kiitollinen omasta miehestä! en kestäis mustasukkaista vieressä kyhjöttäjää!

  • Nojoo, sepä. No siis samaa mieltä olen. Ja mielestäni myös saa hyvin mennä omia reittejään välillä eikä tarvitse olla kokoajan lähettämässä väliaikatietoja. Välillähän on hyvä myös vähän ikävöidä, eli olla erossa pidemmänkin aikaa. Pari viikkoa on kuitenkin aika lyhyt aika siihen nähden miten paljon ollaan loppupeleissä yhdessä, kun saman katon alla asutaan. :)

 8. Itse en varmaankaan matkustaisi ilman poikaystävää mihinkään, meillä intressit ja aktiivisuustasot kohtaavat niin hyvin, ystävistäni kellään ei ole ihan samoja reissumieltymyksiä kuin minulla! Molemmat siis saa toisen puolesta mennä omalle reissulle jos huvittaa, tähän mennessä ollaan vaan tykätty lomailla yhdessä. En siis todellakaan ole sitä mieltä, että aina ”pitää” matkustaa yhdessä vaan koska seurustelee, jos mielenkiinnot reissussa kohtaa, hyvä niin, jos ei, sitten reissataan kaverin kanssa. Mielestäni ei ole outoa, että aikuiset ihmiset matkustavat kenen kanssa huvittaa ja osaavat laittaa ne omat haaveet etusijalle ja valita matkakumppaninsa sen mukaan, eihän se ole kiva mennä reissuun ja joutua kompromissaamaan päivittäin kun itse haluaa saada lomastaan kaiken ilon irti – oli se sitten shoppailua, rannalla hengailua tai aktiviteetteja.

  • Okei. :) Kyllä minäkin siis tykkään lomailla poikaystävän kanssa, ei tosiaan ole kyse siitä. Lomat vaan ovat hieman erilaisia ystävän ja miehen kanssa mutta ei kumpikaan tosiaan millään tapaa huonompi vaihtoehto. :) Enkä tee niitä kompromisseja kuitenkaan hammasta purren, koska sitä haluaa kuitenkin nauttia yhdessä lomasta ja tehdä myös niitä asioita jotka ovat toiselle tärkeitä. Ja saahan siinä nähtävyyksiä kierrellessä sitten loppupeleissä itselleenkin aika paljon enemmän kuin jos vaan altaalla makaisi. :)

 9. Poikaystäväni reissaa jonkin verran työn puolesta, kun taas minun työni tapahtuu aina samassa paikassa työpaikalla. Tietenkään työmatkaa ei voi verrata siihen että lähtisi lomalle ulkomaille, mutta näkeehän siinä uusia paikkoja. Ja tuleehan reissulla vietettyä aikaa jo läheisiksi muodostuneiden kolleegoiden kanssa.
  Siksi pidän oikeutenani, että voisin joskus aivan hyvin lähteä tyttökavereideni kanssa reissuun! (Käytännössä tosin lähdemme aina poikaystäväni kanssa kahden, mutta olemmekin seurustelleet vasta vuoden, joten kuherrusaikaa eletään… ;) )

  Sinulla on aina fiksuja tekstejä, jotka herättävät ajatuksia!

  • No kyllä, ehdottomasti voisit! :) Ja kiitos, todella tsemppaavaa kuulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta