Palkkareista

Multa kysellään säännöllisen epäsäännöllisesti mitä palautusjuomaa käytän. Moni saattaa tässä vaiheessa jo arvata, että omaan ruokavaliooni eivät kuulu makeutusaineilla höystetyt herat. Joskus yritin noita ”tavan vuoksi” juoda mutta pakkopullaahan se oli. Reaktio oli lähes poikkeuksetta tuhottoman paha olo ja jopa oksennusrefleksi. Pahin oli varmaan se joku mansikan makuinen, hyi kamala. En vaan oikeasti ymmärrä miten jotkut pystyvät noita päivittäisessä käytössä suosimaan?! Tosin, ei moni varmaan ymmärrä miten saan esimerkiksi spirulinan alas… 😀

Olen monesti myös kyseenalaistanut palkkareiden terveellisyyttä ja tarpeellisuutta. Miettiikö moni oikeasti miksi niitä käyttää, vai onko se vaan sellaista mediasta opittua meininkiä? Koska treenien jälkeen kuuluu juoda tuollainen juoma, niin minäkin juon? Tuolloin, kun itse koin palauttavan jälkeen pahaa oloa, jäin väkisinkin miettimään miksi näin? Voiko kyseinen jauhe olla hyvää keholleni jos elimistöni hylkii sitä pahoinvoinnilla?! Aika ristiriitaista… Kaikillahan ei varmastikaan pahoinvointia ilmaannut mutta, koska itselläni näin tapahtui en ole kokenut noiden makuherojen käyttöä laisinkaan hyväksi jutuksi. Siis omalla kohdallani. Ja olen aika 99 % varma, että en ole yksin tämän asian kanssa.

2014-09-10

Kun liikkuu paljon, on kuitenkin tärkeää saada proteiinia, lihaksien kunnon ja palautumisen vuoksi. Oli se treeni sitten salitreeniä, aerobista tai vaikka juuri Kaylan treenien tyylistä. Siispä nappaan kyllä mieluusti extra prodea mutta tämän teen ”luonnollisista” lähteistä. Käytän ensinnäkin nykyään pähkinöitä, joita en aikaisemmin suosinut ruokavaliossani juuri ollenkaan. Pähkinäthän ovat mieletön proteeininlähde, joten miksi välttämättä napata sitä prodea rahkasta tai palauttavasta, kun sen voi saada luonnollisemmastakin lähteestä? Tässä on muuten erinomainen juttu aiheeseen liittyen! Tuon jutun kuva, jossa näytetään kuinka purkissa proderahkaa on proteiinia 10g/100g (kera sokerin) ja vastaavasti kourallisessa saksanpähkinöitä 15g/100g piirtyi ainakin omille verkkokalvoilleni pysyvästi.

Pelkkien pähkinöiden popsiminen saattaa monilla kuitenkin tökkiä ja jos haluaa taata aminohappojen, sekä glutamiinin riittävän saannin treenien jälkeen, niin tähän tarkoitukseen oivia ovat mielestäni makeuttamattomat herat. Itse suosin CocoVi:n riisi- ja herneproteiinia, sekä ACTIWHEY:n ravinnerikasta heraproteiinia. ACTIWHEY taitaa olla vielä hieman tuntemattomampi useille mutta itse olen ainakin huomannut, kuinka sen olemassa oloa on viime aikoina alettu promottamaan. Etenkin Life-myymälät ovat tuoneet tuotetta esille. Itsehän kokeilin kyseistä proteiinia jo viime vuoden puolella ja rakastuin oitis! Niin hyvää vatsalle ja makukin on täysin mauton, eli ei puske esimerkiksi smoothiesta tai mehusta läpi. Myös riisi- ja herneprode ovat erinomaisia mutta niissä on se huono puoli, että maistuvat helposti aika karvaille.

IMG_8581-004

No miten sitten nautin nämä palauttavat? Tavallisesti teen treenien jälkeen jonkunlaisen mehun tai smoothien. ACTIWHEYN voi helposti lisätä esimerkiksi tuorepuristetun appelsiinimehun sekaan ilman, että se sotkee appelsiinin makua millään tapaa. Myös smoothiessa jauhe menee erinomaisesti. Riisi -ja herneprode sen sijaan vaativat smoothien jossa on makeutta. Esimerkiksi hedelmiä, taatelia, hunajaa, marjoja ja aineosia, jotka peittävät makua. Jos teen smoothien, lisään sinne myös pähkinöitä tuomaan vielä sitä extra prodea. Etenkin cashewit ovat suosikkejani!

Monilla toki sali ei ole kodin lähellä ja joutuu miettimään palauttavan kuljetusta. Sitähän sanotaan, että puolen tunnin sisällä treenien jälkeen tarvittaisiin ehdottomasti jotain ravinteikasta suuhun laitettavaa. Tämän suhteen ymmärrän, että makuhera on niin iisi. Saa juoda heti palauttavan, jossa on kaikki tarvittava  ja samalla maku joka peittää voimakkailta maistuvat aineosat. On niitä muitakin keinoja kuitenkin olemassa… Ei maitopohjainen smoothie pukukaappiin odottamaan tai vastaavasti tuorepuristettu mehu, johon sekoitettu heraa. Myös pähkinät, bansku jne. voivat odotella pukukaapissa kunnes olet treenannut.

Olen lähinnä sitä mieltä, että asiat itsessään eivät ole vaikeita, vaan me teemme niistä usein sellaisia. 🙂

Onko moni muu jättänyt makeutetut herajauheet ja vaihtanut ne luonnollisempiin vaihtoehtoihin?

IMG_8814-001

Kommentit (17)
  1. Täällä ei ainakaan normaalisti kovan treenin jälkeen ruoka ihan heti uppoa, joten palkkari siitäkin syystä ihan must! Mansikan makuisiin heroihin en koske pitkällä tikullakaan, kaikki ne mitä olen maistanut ovat olleet ihan hirveitä. Mutta sehän ei tarkoita, ettei hyvän makuista maustettua heraa olisi. Esim. Fitnessgurun vanilja valkosuklaa on ihan taivaallista (toimii ihan älyttömän hyvin myös maustamattoman jugurtin/rahkan joukossa!!) ja ihan ehdoton lemppari. Sitä kun ottaa treenin jälkeen niin se on se päivän herkkuhetki! 🙂

    Jos makeutus- ja lisäaineita yms välttelee, niin varmaan sitten nuo maustamattomat on ihan jees, mutta itse en ole niin tarkka makeutusaineiden suhteen, joten en näe syytä olla käyttämättä makuheroja. Niistä täytyy vain etsiä ne oikeasti hyvät maut, koska niitä löytyy! Kuten myös pahojakin aivan riippuen merkistä/valmistajasta ja mausta!

  2. Vitsit että rakastan sun blogia<3!! Just nää samat asiat pyöriny mielessä, ja olisin voinu pariin muuhunkin postaukseen kommentoida miten hyvii ne oli! On kyllä ilo lukea!:)

    1. Kiitos, todella ihana kuulla!! <3<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *