My morning smoothie

Muutamien toiveesta, tässä se nyt tulee, minun aamusmoothieni. Tämä kyseinen smoothie tahdittaa aamujani ainakin viitenä päivänä viikossa, poikkeuksetta. Välillä mustikoiden sijaan astuu puolukat tai hedelmät, mutta tavallisesti marjalinjalla mennään. Kyseinen smoothie on tosiaan se ”piristyspommi” jolla pärjään hyvin duuniin saakka ilman kahvia. Tämä on itseasiassa sellainen tietoinen valintani etten samalla tuhoa superfoodien ja marjojen vitamiineja. Kahvi ja vitamiinit eivät nimittäin ole mikään hyvä yhdistelmä, ainakaan samaan aikaan tai peräkanaa kulautettuna.

Mustikka-superfood smoothie (yhdelle)

 • 1 banaani
 • 150 g suomalaisia pakastemustikoita
 • Inkivääriä muutama siivu
 • 1-2 rkl CocoVi spirulinaa tai chlorellaa
 • 1,5 rkl tyrnirouhetta
 • 1 tl CocoVi MSM+ C-vitamiini ”Opti Camua”
 • 3 pehmeää luomutaatelia
 • CocoVi + Fitfarm Supermix- jauhetta 1 rkl
 • CocoVi pikapakuri -jauhetta teelusikalla ihan pieni hyppysellinen
 • Loraus suomalaista hunajaa
 • Makeuttamatonta manteli -tai kookosjuomaa noin 3 dl (siten, että aineosat peittyvät)
 • Hamppuöljyä tai MCT-öljyä loraus
 • Kourallinen liotettuja manteleita (ja casheweja)
 • (1 rkl Riisiproteiinia/ACTIWHEYTA, ei välttämätön)

Sitten vaan blenderillä sekaisin.

Tämä smoothie saattaa nyt monen korvaan kuulostaa kovin vaivalloiselle ja paljon erilaisia aineosia sisältävälle, mutta loppupeleissä koko setti blendautuu aikamoisella rutiinilla aamuisin. Mantelit ja cashewit laitan aina yöksi jääkaappiin vesilasiin likomaan, jolloin ne ovat aamulla hellempiä vatsalle. Muut aineet heitän nopsaa blenderiin ja sitten vaan sekaisin. Makeutusta kannattaa tosiaan laittaa sen verran, että mikään ylimääräinen ei maistu läpi. Itse olen pikkuhiljaa totutellut vähän vähemmän makeisiin makuihin, joten minua ei enää häiritse vaikkei smoothie niin sokeriselle maistuisikaan. Hunajalla ja muutamalla taatelilla makeutusta saa juomaan mukavasti.

Jos sinusta tuntuu ettet halua ostaa noin montaa erilaista purkkia superfoodeja, niin osta ainakin: spirulina tai chlorella, MSM, joku öljy (esim. hamppu), sekä tyrnirouhe. Toki sitten siihen lisäksi pähkinät, mantelit, banaani, marjoja, maidoton juoma, sekä inkivääriä. Noillakin pärjää varmasti hyvin!

Annoksesta tulee valmista smoothieta pari tuollaista viinilasillista, kuten kuvassa. Toki tähän taas vaikuttaa se kuinka paljon haluaa nestettä laittaa ja miten paksusta smoothiesta tykkää. Itse haluan, että se on suhteellisen juoksevaa. Pakko muuten sanoa, että minä ainakin pärjään tällä smoothiella aina sellaiset nelisen tuntia, kunnes nappaan jotain pientä välipalaa. Puurolla pärjäsin vaan muutaman hassun tunnin…

Mutta siinä se, minun aamujeni herkullinen vitskupommi! 

On my way

2 vastausta artikkeliin “My morning smoothie”

 1. Pitääpä itekin joskus kokeilla tällaista tarpeeksi energiaa sisältävää smoothieta. Tosiaan laskeskelin, että puurosta + marjoista sen kanssa saan hädin tuskin 150 kcal kokoon..Kun ei tee mieli hirveää määrää aamulla syödä puuroa.. Vaikka joskus sitä puuroa tekee hirveesti mieli kylmänä, talviaamuna!! Nälkä tulee pian. Tässä smoothiessa tuntui kaloreitakin olevan tarpeeksi aamupalalle. + raikas kesäaamuiksi! :) Lemppariaamupalani on kyllä kuitenkin tällä hetkellä ite tehty sämpylä polar-juustolla ja salaateilla + maustamaton jogurtti kauraleseillä ja marjoilla!! Sopii kahvin kanssa hyvin tuo sämpylä. Smoothien kanssa jäis kahvi ehkä juomatta. Mutta muutenkin juon vain yhden kupin päivässä kahvia ja sen aamuisin, niin en välttis haluais jättää sitä pois :D Toki ei siitä hirveesti haittaa varmaan ois vaikka jättäiski. Toisaalta, kahvin terveysvaikutuksista on tehty paljon tutkimuksia ja se on tutkitusti terveellistä kohtuukäytöllä! :D

  • Moikka, suosittelen! Mä en laske ollenkaan kaloreita, eli syön sen mukaan mikä tuntuu hyvältä. Tosi harvoin syön ähkyyn mutta en ole koskaan kyllä nälässäkään. Kyllähän tuo sinunkin aamiaisesi kuulostaa hyvälle. Itse en vaan osaa syödä aamuisin leipää, en edes siis gluteenitonta sellaista. Siitä ei vaan tule samanlaista energistä ja pirtsakkaa fiilistä. Smoothien kanssa kahvi kannattaa litkiä vähän myöhemmin. Itse en missään nimessä jättäisi kahvia kokonaan pois. Se on yksi elämän nautinnoista ja terveysvaikutuksiakin löytyy. :)

   Mukavaa vappua!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta