Pähkinät välipalana + arvonta

* Postaus toteutettu yhtestyössä Meiran kanssa.

Onko olemassa parempaa välipalaa kuin pähkinät? Itsehän vielä muutama vuosi sitten kammoksuin pähkinöitä niiden sisältämän runsaan kalorimäärän vuoksi. Onneksi tuollainen ajatusmaailma on historiaa ja nykyään mietin ruoassa ennemminkin sen laatua, kuin numeroita. Pähkinäthän sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, kuituja ja vitamiineja. Ja vaikka kuinka toisin voisi luulla, pähkinät sopivat kohtuudella nautittuina myös painonpudottajille.

Mielestäni pähkinät ovat yksi helpoimmin mukana kulkevista välipaloista. Pussukka kulkee kätevästi käsilaukussa tai salikassissa, sen voi kaivaa esiin vaikka ratikassa tai kassajonossa. Ne eivät pilaannu tai liiskaannu laukun pohjalle. Itse harrastankin pieniä omatekoisia ”nyssäköitä” joihin kokoan milloin minkäkin sekoituksen kyseisiä terveyspommeja, kera siementen. Pidän tuollaista pussukkaa aina mukana laukussani, jolloin se on helppo kaivaa esiin nälän yllättäessä tai jos ruokaväli meinaa venyä. Mielestäni erinomainen välipalavinkki paljon liikkeellä oleville! Tuoreet pähkinät ja siemenet täyttävät mukavasti vatsaa ja nostavat verensokeria.

Mukana kulkevien nyssäköiden lisäksi suosin tuoreita pähkinöitä ja siemeniä myös erilaisissa välipaloissa ja ruoissa ihan kotosalla. Laitan niitä smoothieisiin, chia-puuroon, banaani-pannareiden päälle, kanaruokiin, kaurapuuroon jne. Lisäksi pähkinät ovat aivan erinomainen lisä raakaleivonnassa, jota itse harrastan. Raakakakun pohjankin tekee helposti ja nopeasti liotetuista pähkinöistä kera taateleiden. Niiden monipuolisuus on tullut tässä viimeisen vuoden aikana hyvin tutuksi ja nykyään meidän kaapista löytyykin aina poikkeuksetta etenkin manteleita, cashew -pähkinöitä, sekä auringonkukan -ja kurpitsansiemeniä.

Musta on ollut myös hauska huomata miten miehenikin on innostunut pähkinöiden syönnistä. Ennen hänen maitorahkansa sisälsi pelkän ananas-banaani yhdistelmän, nyt siinä on niin siemeniä kuin pähkinöitäkin! Kannattaa siis vaan tarpeeksi esitellä pähkinöitä myös perheen miespuolisille henkilöille, kyllä hekin voivat hyvistä rasvoista innostua! Tai jos eivät innostu, niin pyydäppä syömään vaikka edes sinun mieliksesi. 😀

IMG_5382-002

Itselleni myös pähkinöissä, kuten muussakin ruoassa on tärkeää laadukkuus. Haluan, että syömäni ravinto on paitsi hyvin tuotettua, niin kaikin tavoin mahdollisimman laadukasta. Meiran pähkinätuotteita olen suosinut pitkään, ihan jo pelkästään hinta-laatusuhteen vuoksi. Heidän mantelit ja pähkinät ovat kokonaisia, sekä puhtaita. Meira pakkaa pähkinänsä suojakaasuun mikä hidastaa niiden sisältämien rasvojen härskiintymistä ja mikä parasta, tuotteet pakataan koti Suomessa, meidän naapurissa Vallilan tehtaalla.

Meiran pakkauksethan ovat nyt uudistuneet entisestä ruskeasta raikkaamman vihreään. Pussukoita koristaa nyt myös markkinoiden ensimmäisenä edelläkävijänä sydänmerkki. Lisäksi pakkauskoot ovat laajentuneet, nyt nimittäin pähkinöitä ja siemeniä löytyy myös napostelukoossa (70 g), sen suuremman (170 g) pakkauskoon lisäksi.

Olen ihan varma, että täällä lukijoideni joukossa on myös innokkaita pähkinöiden syöjiä!? Ja ellei ole niin nyt on korkea aika tutustua noihin vitamiinipommeihin. 😉 Vapun kunniaksi minulla on ilo arpoa teistä kolmelle onnekkaalle MEIRAN PÄHKINÄISET TUOTEPALKINNOT! Oujee! Arvontaan voit ottaa osaa kommentoimalla tätä postausta, kertomalla mitkä ovat sinun suosikkipähkinöitäsi ja miksi? Osalllistumisaikaa on sunnuntaihin 3.5.2014 saakka. Tsemppiä arvontaan!

PS. Muistathan lisätä myös s-posti osoitteesi, kiitos!

Kommentit (147)
  1. Napostelussa parhaita ovat pistaasit. 🙂

  2. Cashew pahkinat ovat talla hetkelle suosikkejani mutta rakastan kaikkia pahkinoita! (:

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *