Tankoparsaa

Mainitsin eilisessä Instagram-postauksessa kokkailleeni kuluneella viikolla tankoparsaa. Kerta oli itselleni ensimmäinen mutta pakko sanoa, että kokkailujen jälkeen päätin ehdottomasti tehdä kyseisiä parsoja pian uudestaan! Tankoparsat ovat mielestäni jotenkin ”hienostuneempia” ja vähemmän haisevia, kuin ihan perinteinen parsakaali. Niitä on myös huomattavasti mukavampi syödä.

Kokkasin parsojen kaveriksi aika perinteiset kana-kookossetit ja ostin kaupasta mansikoita. Vähän olivat espanjalaiset mansut vielä pahan makuisia mutta menivät ne tässä tapauksessa hyvin lisukkeena. Parsojen kanssa sopisi varmasti myös hyvin uunilohi ja erilaiset kastikkeet. Tämä on nyt kuitenkin oma ensimmäinen aika arkinenkin kokeilu perinteisen broilerin kera. Ensi kerralla sitten jotain erikoisempaa!

Reseptiä olehyvä:

Kana-kookoskastike & tankoparsat

 • 150 g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
 • Purkki kookosmaitoa
 • Ananasta
 • Mausteet: Herbamare, basilika, paprika, chili, broilerimauste, sekä mustapippuri.
 • Mansikoita
 • Nippu tankoparsoja
 • Pähkinöitä ja siemeniä

Laitetaan parsat keittymään maustettuun veteen noin 20-minuutin ajaksi. Sillä välin paistetaan broileri, maustetaan se ja lisätään ananakset, pähkinät, siemenet ja kookosmaito. Keitellään miedolla lämmöllä kunnes parsat ovat kypsiä. Pilkotaan mansikoita lisukkeeksi ja avot, ruoka on valmis nautittavaksi.

Onko tankoparsa teille tuttu? Minkä kanssa se erityisesti mielestänne sopii nautittavaksi? Reseptivinkkejä otetaan vastaan!

IMG_5376-002IMG_5375-001

On my way

8 vastausta artikkeliin “Tankoparsaa”

 1. Grillissä tulee mun mielestä parhaat, tuli nyt vappuna ekaa kertaa grillattua tankoparsaa. Laitettiin folion päälle ja parsat ja vähän voita päälle ja grilliin, hyvää!

  • Oi pitää kyllä ehdottomasti testata kesällä, nams!

 2. Kannattaa ensi kerralla keittää parsoja vähän vähemmän. Näyttävät pahasti ylikypsiltä. Tai tietenkin voit tykätä juuri sellaisista mutta näin vinkkinä vaan :) Uunissa ja grillissä tulee mielestäni paras lopputulos!

  • Hahah, okei. :D Oon tosiaan ihan ”parsaneitsyt” eli kaikki vinkit tulevat enemmän kuin tarpeeseen. ;) Kiitos siis vinkeistä!

 3. grillissä parsat (tai höyryttämällä), kaveriksi ohuita kylmäsavulohisiivuja (tai ilmakuivattua kinkkua) ja uppomuna. Nam! :) Vielä jos haluaa kruunata aterian, niin hollandaisekastiketta päälle. (Parsat kannattaa jättää aina vähän al dente, eikä niitä kannata keittää/kypsentää liian kypsiksi. Puinen osa varresta kannattaa aina leikata pois, ja kuoria parsat muuten aika maltillisesti.) Tankoparsa keväällä on kyllä niin herkkua! :)

  Ps. Parsaa kun syö paljon, niin pissa alkaa haista pahalle ;) Mutta ei se parsan syöntiä hidasta! Ne on niin nam, ja terveellistäkin! :D

  • …ps. Oikeat hienot ladyt syövät kuulemma vain parsan nuput. Itselle kyllä uppoaa varsineen päivineen! ;) :)

  • Okei, kiitos vinkistä. Taisin ylikeittää… ;) Hahah, mä itseasiassa mietinkin yksi päivä mikä tämä pistävä haju on. Hyvä siis tietää. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta