Treeniähkyssä

Pitkästä aikaa treenikuulumisia, viime kerrasta vierähtänytkin jo ihan mukava tovi. Syy tähän taukoon treeneistä kirjoittelemisen suhteen on ehkä pieni treeniväsähdys, tylsistyminen, ähky tai miksikä sitä voisi kutsua? Älä kuitenkaan ymmärrä väärin, en ole missään nimessä kausiliikkuja vaan ehdottomasti elintapaliikkuja. Minullakin kuitenkin tulee aina välillä näitä kausia, että treenit junnaa paikallaan ja tylsistyttää. Sohva vetää puoleensa enemmän, kuin lenkkipolut tai lihaskuntotreenit.

Aloitin alkutalvesta Kayla Itsiness -treenit täydellä innolla. Jaksoin painaa ohjelmaa viikolle yhdeksän saakka, kunnes tuo kotona treenaaminen alkoi ensinnäkin rassaamaan miestä ja toisekseen puitteet kävivät vähän mahdottomiksi. Treenien tuossa vaiheessa kuvioihin tulee jo sellaisia lisävälineitä, että eipä oikein ollut meidän yksiössä siihen mahdollisuuksia. Ja ehkä muhun vaan alkoi muutenkin jo hiipiä sellainen pieni vaihtelun tarve… Lisäksi treenirytmin tarkka noudattaminen alkoi rassaamaan.

Silloin, kun treenasin salilla, treenasin 4-5 kertaa viikossa vapaalla aikataululla. Pari lenkkiä ja muutama sali. Kaylan ohjelmassa treenikertoja on jopa kuusi ja periaatteessa ohjelmaa pitäisi noudattaa tarkasti. Mielestäni kuusi kertaa viikossa treeniä on turhan paljon, ainakin omaan elämääni. En kuitenkaan halua, että liikunta on se mikä ohjaa päiviäni. Tahdon tehdä niin paljon kaikkea muutakin, että tuo kuusi kertaa viikossa ei yksinkertaisesti mahdu omaan arkeeni.

IMG_5499-002

Itse en myöskään halua, että liikkumisesta tulee minulle suorittamista tai pakkopullaa. En voi lähteä tänään leffaan, kun joudun treenaamaan jalkatreenin. Ei, vaan haluan, että voin vapaasti lähteä leffaan ja siirtää jalkatreenin huomiselle. Minä olen kuitenkin ihminen, jonka mielestä koko pakka ei kaadu yhteen korttiin. Liikunnan ei tule olla vakavaa päivästä toiseen veren maku suussa puurtamista, vaan mielekästä hyvinvointia tukevaa toimintaa.

Viime aikoina olenkin ollut todella lepsu, oikeastaan treenannut silloin, kun on sille tuntunut. Pääosin lenkkeillen tai kotona vatsoja tehden. Kaipaan kuitenkin kokonaisvaltaista lihastreeniäkin ja pikkuhiljaa mieleen on hiipinyt sali-ikävä. Empä olisi tätä päivää enää uskonut tulevan… Tykkään kuitenkin todella paljon oman kehon painolla tehtävistä liikkeistä, Kaylan treenien kautta olen löytänyt todella paljon uutta itsestäni ja mikä parasta, kehittänyt oikeaa voimaa. Nyt jaksan punnertaa ja kannatella kehoani, tunnen sen paremmin. En siis missään nimessä halua palata pelkkään yksitoikkoiseen salipumppiinkaan. Onneksi liikunnan suhteen on sata ja yksi vaihtoehtoa!

IMG_5494-002

Kun muutamme viikon päästä entiseen kotiimme, otan jälleen salikortin naapuri-salillemme. Sinne on niin ihanan helppo ja nopea mennä, ehkä saan jopa aamutreeneistä jälleen kiinni? Lisäksi yhdistän salitreeniin Kaylan liikkeitä, sekä aerobisia. Toisaalta kesä on tulossa, joten itselleni se tietää rennompaa otetta urheiluun, ehdottomasti. Kesällä on aika paljon muutakin puuhattavaa, kun pelkkä salilla hikoilu. Vähän epäilen, että kesän tullen ne lenkkipolut vievät yhä enemmän mennessään…

Nojoo, katsotaan kuinka käy. Pitääkin kirjoitella sporttikuulumisia taas vähän useammin ja pitää teitä kärryillä. Onko muilla samanlaisia fiiliksiä treenien suhteen? Osalla varmaan kunnon viimeiset puristukset bikinikuntoa kohden mutta ehkä osa ”kevätmasistelee” treenien kanssa kuten minä? Aina ei vaan voi olla haippi päällä…

IMG_5501-001

On my way

5 vastausta artikkeliin “Treeniähkyssä”

  1. Ihanaa, että joku muukin kärsii pienestä treenikyllästymisestä! Itsekin olen vuosikausia treenannut 4-6 kertaa viikossa oikeastaan vuodet läpeensä. Salakavalasti treeni alkaa ohjata muuta elämää tosi paljon, ja välillä sitä rakastaa enemmän, välillä vähemmän. Nyt on juuri se ”vähemmän”-kausi. Oikeastaan meidän kaltaisille elämäntapaliikkujille suurin haaste on varmaankin olla ottamatta huonoa omatuntoa siitä, jos toisinaan on kausia, jolloin treeni ei maita ja muu olo ja elo vie voiton.

    • Samat sanat! Se on kyllä totta, varsinkin jos treenejä on kuusi kertaa viikossa ja ohjelmallisia sellaisia. Kun treenaa ns. vapaasti ei ns. hallinta-efektiä tule ja silloin voit itse suunnitella minä päivinä urheilet. Tuo toimii itselleni ehdottomasti paremmin!

      Tsemppiä sinne kevääseen ja nauti tästä ”keveämmästä” kaudesta, kyllä taas kohta treeni kuitenkin maistuu enemmän! ;)

  2. Huomasin saman Kaylan treeneissä. Tehokasta ja kivaa, mutta elämä alkaa pyöriä liikaa treenin ympärillä. Toki siinäkin voi vaihdella treenejä päivästä toiseen, mutta kuitenkin. Tällä hetkellä teenkin viikossa parit jalkoihin painottuvat treenit salilla ja yläkropan ja vatsat Kaylan ohjelman mukaan. Tämä on toiminut minulle, juuri yläkropan ja vatsat nimittäin treenaan tehokkaammin tällä ohjelmalla ja niihin ainakin itselläni riittää oman kehon paino tai pienemmät käsipainot.

  3. saako kysyä miks te ootte muuttanut pois vanhasta asunnosta? Siis kun muutatte nyt takasin sinne? Oliko joku remontti:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta