Ihonhoito: Kahta en vaihda

Aina säännöllisesti minulta kysellään blogissa ja blogin ulkopuolellakin ihonhoitovinkkejä, sekä hyvän ihoni ”salaisuuksia”. Nykyään erilaiset iho-ongelmat ovat niin arkipäivää, että jos omistaa hyvän ja lähes virheettömän ihon on se automaattisesti jonkun salaisen reseptin takana. Mun on pakko sanoa, että en ole oikein koskaan joutunut näkemään suurta vaivaa ihoni vuoksi. Se ei reagoi suklaaseen finnein eikä pakkasiin rutikuivaksi kuivuen. Toki minullakin on ollut kausia jolloin iho ei voi niin hyvin ja sitten taas kausia, kun se on täydellinen mutta yleisesti ottaen olen siunattu tällä saraa. Iho on ihmisen suurin elin, joten en voi kuin olla super kiitollinen tästä siunauksesta.

Käytän päivittäisessä ihonhoidossani vain kahta tuotetta ja näissä mennään edelleen marketti-tasolla, nimittäin Niveassa. Kyseiset putilot ovat koristaneet peilikaappiani jo vuosien ajan ja vaikka muitakin merkkejä on tullut kokeiltua, palaan aina näihin. Jos toinen loppuu, iho reagoi tavalla tai toisella.

IMG_5537-001

Ensinnäkin ehdoton ihonhoitoni ykkönen, puhdistusemulsio. Kun omistaa ripset tarvii putsarin jolla putsata meikit pelkästään iholta. Mielestäni puhdistusemulsio on tähän hommaan juuri täydellinen, voit putsata meikkivoiteen vanulapuilla koskematta ripsiin. Lisäksi emulsio on tarpeeksi hellävarainen, eikä kuivata kasvoja. En kuitenkaan pärjää pelkällä putsarilla, se tuli taannoin huomattua.

Olen käyttänyt kasvovettä oikeastaan aina aamuin illoin, teinistä lähtien. Se virkistää ja viimeistelee puhdistuksen. Joka kerta, kun kyseinen tuote loppuu ja en heti osta sitä, alkaa mulle tulemaan pientä finniä etenkin otsaan ja iho muuttuu ikäänkuin paksummaksi ja sameammaksi. Ja tuo on tosiaan hyvin monta kertaa todeksi havaittu. Mietinkin, että mikähän siinä mahtaa olla? Olenko totuttanut ihoni liiaksi johonkin tuotteeseen ja se reagoi siksi, vai onko kasvovesi yksinkertaisesti niin tärkeä osa ihonhoitoa? En ole mikään kosmetologi, joten kertokaahan joku fiksumpi minulle vastaus? Onko muilla näin?

IMG_5557-002IMG_5568-002

Puhdistusrutiinini ovat tosiaan hyvin yksinkertaiset eikä mitään erityisiä vippaskonsteja löydy. Toki kuorin ihoani säännöllisesti (pari kertaa viikossa) ja  lisäksi käytän ihoöljyjä, rasvoja ja naamioita. Uskon kuitenkin aika pitkälle myös siihen, että ihonkin hyvinvointi lähtee sisältä päin. Tottakai ulkoisellakin huolenpidolla on merkityksensä ilman saasteiden ja muun vuoksi mutta loppupeleissä se mitä suusta alas laittaa on se tärkein. Pyrinkin juomaan paljon vettä, etenkin sitruunavettä ja syömään monipuolisesti.

Havaitsin muuten maitotuotteiden jättämisen yhteydessä, että omalla kohdallani niillä on kyllä vaikutuksensa ihon hyvinvointiin. Ilman maitoa ihoni on huomattavasti kuulaampi ja kirkkaampi. Moni ulkopuolinen ei ehkä huomaa eroa mutta itse olen kyllä pistänyt tämän merkille. Siispä jälleen yksi syy jättää maitorahkat kaupan hyllylle! ;)

Onko teillä ihonhoidossa paljon kikkakolmosia? Mites puhdistustuotteet, luotatteko markettikamaan vai oletteko huomanneet selektiivisen puolen tuotteiden vaikutuksen ihoon?

IMG_5570-006

On my way

5 vastausta artikkeliin “Ihonhoito: Kahta en vaihda”

 1. Mä olen myös käyttänyt ihonpuhdistuksessa puhdistusmaitoa ja kasvovettä siitä lähtien kun aloin meikkaamaan. Liekö sattumaa, mutta mulla on myös todella hyvä iho ja saan jatkuvasti palautetta siitä. Ymmärtääkseni ainakin kasvovedessä (alkoholittomissa ainakin) on oikea pH-arvo, verrattuna esimerkiksi vesipuhdistukseen. Muita syitä omalle hyvälle iholleni ovat runsas vedenjuonti, aurinkorasvan käyttäminen, kasvorasva aamuin illoin ( yöksi kiinteyttävä rasva, päiväksi suojaava), runsas kasvisten syönti, hyvien rasvojen syönti, kunnon yöunet, kofeiinin välttäminen (kuivattaa ihoa, poistaa nestettä), aktiivinen liikunta ja tupakoimattomuus. Ja mitään näitä en siis ihon takia pelkästään tee vaan ihan oman hyvinvoinnin :)

  Kyllä mullakin iho on vähän harmaansävyinen valvomisen tai alkoholipitoisen illan jälkeen. Mutta aina kuitenkin kuulas ja ihotyypiltään normaali. Herkkuja syön kyllä, mutta ne eivät näy juurikaan iholla. Finnejä tulee ainoastaan hyvin harvoin leukapieliin ennen kuukautisia, jos on myös tullut puhdistettua huolimattomasti leukapielet. Myös normaalipaino ylläpitää hyvää ihoa. Jos rasvaprosentti laskee liian alas, menee iho helposti huonon näköiseksi. Riittävä proteiinien saanti ymmärtääkseni myös ylläpitää ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia.

  On helpompi ennaltaehkäistä vanhenemista ja iho-ongelmia kuin alkaa hoitaa niitä jälkikäteen. Myös meikkaamisen kannalta hyvä iho on helppo pohja, johon rakentaa.

  • Joo, ehkä se on se oikea pH mikä tekee ihosta niin ihanan kasvoveden jälkeen? :) Mulla on kans toi ”finnialue” juuri leukapielet, heheh. Meillä taitaa olla aika samanlainen iho tosiaan. :D

   Ja itse olen samaa mieltä myös siitä, että ikääntymisen merkkejä voi hoitaa jo tässä vaiheessa. Kyllähän se iho alkaa 25-ikävuoden jälkeen menettämään kimmoisuuttaan. Pikkuhiljaa…

 2. Ei liity tähän postaukseen mutta oliko sulla käytössä ehkäisyyn lady-comp? En löydä sitä postausta nopeasti kännyllä selatessa joten ajattelin kysyä fiiliksiä siitä, on niin kerta ostoksena niin kallis että haluaisin kysellä mielipidettä? Toki halpahan tuo on muihin ehkäisyihin verattuna :)

  • Lady-Comp kyllä löytyy himasta. Toimiva jos kierto on normaali. Jotenkin hirveän epävarmaa taas jos se on heittelevä… Ainakin näin mä kuvittelen. Antaa paljon punaisia päiviä jolloin ehkäisystä joutuu huolehtimaan muuten. Ja toki alkuun menee ihan muutama kk että se oppii tuntemaan sinut.

  • Okei… No kierron ”normaliudesta” en osaa sanoa koska juuri poistin hormonikierukan ja ei siis ole kuukautisia ollut noin 4vuoteen….
   Kaikki tuntuvat olevan aika vähäsanaisia tämän ehkäisyn suhteen, lääkärin totesi vain että ei ole juuri kuullut kommentteja/kokemuksia siitä…
   Joten kai sitä sitten pitäisi jotain muuta miettiä, mutta mitään hormonaalisia ehkäisyjä en enää halua :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta