Viisi askelta syvempään rusketukseen

1. Esivalmistele.

Vartalon ihon huolellinen ja säännöllinen kuorinta, sekä rasvaus. Kun ihon pintaa huoltaa jatkuvasti on se paremmassa kunnossa ja värikin tarttuu tasaisemmin. Itse rakastan kuorintaa mutta rasvaus on toinen juttunsa… Onneksi on olemassa VS-kosmetiikka! Ne pelastavat minut tuolta rasvauksen ikävyydeltä. Aivan täydellinen tuoksu ja rasvan nopea imeytyvyys on tae sille, että jaksan panostaa hommaan etenkin näin ennen kesää. Toki kasvojakin kannattaa rasvailla ja hoitaa erityisen hyvin näin ennen kesää. Paljon naamioita, kuorintoja, seerumeita ja hyvät voiteet.

2. Sisäinen valmistautuminen.

Syö aurinkokapseleita ja spirulinaa. Molemmissa on mukavasti beetakaroteenia, joten jos tahdot syvemmän värin, suosittelen lämpimästi! Lähestulkoon kaikki ulkoinenhan lähtee sisältä päin, joten miksi en ravitsisi itseäni myös sisäisesti kohti aurinkoa? Myös aurinkoihottuman ja palamisen riski vähenee, kun valmistat suojamekanismejasi kohti kesää.

3. Hyvät aurinkovoiteet.

Tässä asiassa olen sitä mieltä, että ei kannata pihistellä jos itselleen on hyvän merkin löytänyt! Oma suosikkini löytyy kuitenkin ihan markettipuolelta, nimittäin Nivea. Yksinkertaisesti merkiltä löytyy omalle iholleni parhaat tuotteet. Koskaan en ole heidän voiteistaan mitään ihottumaa saanut ja rusketuksesta on tullut tasainen, sekä syvä. Se yksi vuosi, kun sain muka aurinkoihottuman, taisi se vaan olla allerginen reaktio uudesta aurinkovoiteesta. Siispä mitä opin, joissain jutuissa kannattaa olla merkkiuskollinen!

4. Aftersun.

Mielestäni ehdottoman tärkeä osa hyvää rusketusta on ihon kosteutus auringonoton jälkeen. Siispä after sunit kunniaan! Meillä oli viime vuonna matkassa joku Nivean after sun -suihkugeeli joka oli aivan huikea. Se kosteutti ihoa mukavasti kuuman päivän jälkeen. Myös ihoöljyt toimivat hyvin tähän tarkoitukseen ja miksei vaikka kookosöljykin?

5. Älä ahnehdi.

Monesti loman alussa on sellainen fiilis, että nyt ja äkkiä sitä väriä pintaan. Tuo tyyli ei kuitenkaan toimi ainakaan useimmilla suomalaisilla… Mielestäni pikkuhiljaa hyvä tulee on se paras taktiikka. Usein jos ihan vaalealla pohjalla suuntaa aurinkoon useammaksi tunniksi saattaa iho aika äkkiä palaa. Siispä kannattaa aloittaa varovasti. Vaikken itse muuten kannata missään nimessä solariumia, suosittelen sitä kuitenkin ennen kesää muutaman kerran kuurina jokaiselle aurinkoon suuntaavalle. Mieluummin pari kertaa solkkua ennen kesää, kuin palanut iho.

Näillä vinkeillä kohti tulevaa kesää ja Barcelonan reissua! Enää muuten muutama hassu viikko odottelua jäljellä. 

iPhone9

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta