Olemisen vaikeus…

Onko täällä muita ketä potee huonoa omaatuntoa pelkästä olemisesta? Mulla on jo pitkään ollut hankaluutena se, etten yksinkertaisesti osaa olla ja rentoutua paikoillaan ilman huonoa omaatuntoa. Kokoajan pitää tehdä jotain, jotta saan varmasti kaiken hyödyn irti jokaisesta tunnista ja minuutista. Stressissä tämä piirre vielä minussa korostuu ja olenkin oikea pyörivä hyrrä. Nytkin olen koko illan salitreenin jälkeen vaan sutinut rätillä sieltä sun täältä, ottanut kuvia, pessyt pyykkiä, tiskannut, imuroinut ja mitä vielä. Vaikka se mitä oikeasti nyt tarvisin olisi rentoutuminen ja ihan vaan vaikka paikallaan makaaminen.

Elämä on nykyään hyvin pitkälle suorittamista. On arvostettavaa tehdä duunia yötä päivää, nähdä vaivaa unelmiensa eteen. Vaati se mitä tahansa. Välillä pitäisi kuitenkin muistaa, että se ihan pelkkä oleminenkin on sallittua, se ei ole syntiä. Et ole laiska jos lepäät, tai katsot telkkaria. Olet jopa tehokkaampi sen jälkeen! Mun on todella vaikea yksin varsinkaan keskittyä esimerkiksi televisioon, vaan siinäkin pitää aina olla virikkeitä ohessa. Monesti teen kahta tai kolmeakin asiaa samaan aikaan, vaikka voisin saada paljon enemmän irti, jos tekisin sen yhden kerrallaan. Argh, tämä on niin ärsyttävää!

Liikunta on oikeastaan tällä hetkellä itselleni ainut tapa tyhjentää ajatuksia, ja ehkä kirjoittaminen. Nämä kaksi asiaa ovat sellaisia, joiden kautta saa ilmaista itseään ja tuoda ulos jotain sellaista mitä täytyy saada ulos. Olisi ihana oppia jotenkin fyysisestikin rentoutumaan, olisivatko ne kenties jonkunlaiset hengitysharjoitukset tai venyttely? Itse en joogalle lämpene joten siihen en halua lähteä, mutta ehkä jonkunlaiset rauhoittumisrutiinit sen sijaan voisivat toimia? Nyt lähtee kyllä Google laulamaan…

Onko täällä kohtalontovereita? Rentoutumisvinkkejä kotioloihin otetaan avosylin vastaan!

IMG_6004-002

On my way

14 vastausta artikkeliin “Olemisen vaikeus…”

 1. Kokeilepas infrapunasaunaa ja makoisaa aikakauslehteä! Tämä on itselläni liikunnan lisäksi ainoa tapa nollata aivot ja parhaiten toimiva tapa selättää olemisen vaikeus. :)

  • Olen itseasiassa joskus käynytkin, kun kävi Fressi-salilla. Nykyisellä salilla ei kyseistä saunaa ole. :(

 2. kuulostaa siltä että et osaa elää hetkessä! Itsekin tykkään häärää vaikka mitä mutta kaiken mitä teen. teen sitten nauttien/ halusta tehdä. keskitynkin itse siihen tekemiseen. en tee kahta asiaa yhtä aikaa esim. aamupala on pyhä hetki! syön sen nautiskellen kaikessa rauhassa parvekkeella hapekkaassa ilmassa. keskittyen joka suupalaan!:P jos katon leffaa en tarvitse kuin popparikulhon, kaverin kainaloon ja elokuvan. en kännykkää, tietokonetta muuta härpäkettä joka veisi keskittymiseni. lenkillä käydessä en mieti koska tää on ohi vaan keskityn itse matkaan. Oli lopputulos mikä tahansa sillä ei ole merkitystä vaan itse matkalla! Tärkeintä on että nautit siitä mitä teet! unohda kiire ja velvoitteet ja tee asiat rauhassa, nauti tekemisen ilosta! siksi suosittelenkin että menet kirjastoon ja lainaat eckhart tollen läsnäolon voima kirjan ja luet sen!!

  • Tuollainen nautiskelu-asenne kuulostaa niin kadehdittavalta. Voi kumpa minäkin osaisin! :)

  • Mul on lukusessa juuri tuo rintulinin suosittelema kirja ja hyvä on :)
   Läsnäoloa ja vain olemista voi harjoitella. En sano, että sinulla, mutta monilla saattaa olla vaikeus kohdata olemista rauhassa itsen kanssa, koska ei halua kohdata ajatuksiaan. Sinä taas kirjoitit et tekemättömyys tuo huonoa omatuntoa, mutta oleminen rennostikin on tekemistä :)

   http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Niin. Musta on tuntunut jo pitkään, että olo on ollut stressaantunut ja muutenkin levoton. Jos istahtaa tuntuu sille kuin hukkaisi aikaa.

   Mä luulen, että osittain väsymys painaa. Tarviin niin lomaa ja onneksi sitä on nyt kesällä luvassa. :)

   Voisinkin etsiä tuon kirjan käsiini lomalukemiseksi.

 3. Pystyn täysin samaistumaan.. Ainakin omalla kohdallani huomaan, että joutenolo on syntiä -ajattelu on iskostettu syvälle takaraivoon jo lapsena. Varmaan osittain, kun on maalla kasvanut, jokainen minuutti oli pakko käyttää tehokkaasti. Oikeastaan aina ei olisi edes tarvinnut, mutta jotenkin se on niin selkärangassa, että paikallaan ei saa olla. Ja ”laiska töitään luettelee”, että parempi vaan painaa duunia ja mitä hiljempaa ja vaatimattomammin, sitä parempi. Olen usein miettinyt, että tällainen työn, vaatimattomuuden ja nöyryyden ihannointi on jonkinasteinen perisynti suomalaisessa yhteiskunnassa.

  No, meni ehkä vähän deepiksi, mutta itse olen huomannut, että paras tapa nollata on mennä ulos. Siis luontoon, vaikka metsään tai ihan vaan pihalle potkimaan kiviä. Eikä se telkkarinkaan tuijottaminen oikeasti ole mikään synti, eli jos sen avulla pääsee omasta stressikierteestään irti niin hyvä!

  • Ainiin! Ja yks pieni asia, jonka oon kevään aikana huomannut: Lenkkeily ilman musiikkia! En koskaan uskonut, että voisin juosta ilman musaa, ja sitten kerran puhelimesta loppui akku ja musiikki loppui siihen ja lenkki sujui loppuun paljon paremmin! Ajatukset pääsi nollaantumaan ja tuli oikeasti vapautuneempi olo. Huomaan nyt, että ainakin itse saan juoksulenkistä täyden tehon irti, kun saan olla rauhassa omien ajatusteni kanssa ilman ylimääräisiä ärsykkeitä. :)

 4. Laita Youtubeen rentoutumisharjoitus, siellä tulee muutama tosi hyvä ja ei vie päivästä kuin 15 minuuttia. Itseni oli todella hankala rentoutua arkisin ja otinkin tavaksi aina työpäivän jälkeen mennä matolle makaamaan ja laittaa tämä rentoutumisharjoitus päälle. Aluksi se lähinnä nauratti kun joku siellä höpisee ohjeita mutta lopuksi huomasinkin olevani melkein unessa, todella toimii! Olen nyt ihan koukussa, fiilis tuon jälkeen on todella rentoutunut ja mieli kirkkaampi :)

 5. Heti tuli minunkin mieleeni, että ehkä et osaa elää hetkessä? Ei ole siis mikään ihme, sillä se on nyky maailmassa vaikeaa juuri kaiken suorittamisen ja kiireen keskellä. Minulla ei ole tule huonoa omaatuntoa jos vain olen paikallaan, mutta ahdistushäiriöni takia se on ollut joskus vaikeaa tai edelleen silloin tällöin vaikeaa. Mutta minusta on ihana välillä vaaan olla, jos ei ole tylsä olo muuten.

  • No sanoppa muuta, koko ympäristö on täynnä suorittamista ja muita virikkeitä. Pelkkä oleminen ja rentoutuminen on ihan utopistista.

 6. Välillä tuntuu kun olen ’tekemättä mitään’, että ties mitä olisin nyt voinut olla tekemässä ja ties missä.
  Liikaa ajattelee mahdollisuuksia tehdä enemmän ja paremmin.. yms

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta