Salilla taas

Salikortin latasin tosiaan maanantaina ja nyt on jo muutama hikitreeni takana. Oli muuten aika outoa olla pitkästä aikaa punttiksella. Joukkoon oli tullut muutama uusi laite, järjestystä oli muutettu jne. Pyörin siellä kuin puolukka kyllä te tiedätte missä.

Painotreeni tuntui niin oudolta. Vaikka olenhan Kaylan treeneissä käyttänyt esimerkiksi kahvakuulaa ja säädeltäviä käsipainoja, tuntui se hieman runsaampien kilojen tankoon latominen erikoiselle. Ei oltu enää entisissä ”mitoissa” mitä tuohon painojen määrään tulee… Hups. Toisaalta mähän en ole koskaan ollut mikään bodarimimmi, kuten päällekin päin näkee… En ole ikinä saanut nautintoa siitä, että ladon tankoon tällä kertaa muutaman lisäkilon. Sen sijaan kestävyysharjoittelussa itsensä voittaminen on saanut mussa voittajafiiliksiä. Ja Kaylan treenien myötä se oman kehon ”tunteminen”, se on mahtava fiilis! Tiedättekö, kun teet esimerkiksi burbeehyppyjä, ojentajapunnerruksia, erilaisia kyykkyhyppyjä tai vaikka vatsalankkua tunnet sen oman kehon, tunnet ne lihakset. Se on se juttu josta itse tykkään! On mahtavaa tuntea itsensä ”vahvaksi”.

2014-11-020

Salilla käyminen on tosiaan vielä ollut vähän sellaista hakemista. Missään nimessä en Kaylan treeneistä täysin tule luopumaan, vaan yhdistelen niitä painotreeniin. Yksi seikka jota olen nyt mietiskellyt on sopiva treenausaika. Miesystäväni treenaa aina aamulla tai aamupäivällä, koska hänellä on yrittäjän oikeudet. Itse taas toimistotyöläisenä joudun treenaamaan joko aamulla aikaisin (tavallisesti klo. 6.00) tai sitten iltasella, töiden jälkeen. Pahin ruuhka ainakin meidän salilla on siinä 16 jälkeen ja sitten taas 20 jälkeen. Eilen tuli treenattua vasta 21.30 aikaan ja se on kyllä liian myöhä! Heti huomaa miten aamulla seiskan herätys painaa jaloissa…

Jollain tapaa sain todella paljon kiksejä niistä aamu kuuden treeneistä mutta toisaalta taas se pilaa suhteemme yhteisen ajan, joka on juurikin iltaisin. Minä nimittäin aina simahdin jo kymmenen aikaan jos kuudelta heräsin… :D Tavallisesti siis käyn nukkumaan 23-24 välillä. Töiden jälkeen taas tarvii ainakin tunnin palauttelun jotta jaksaa edes treenejä miettiä… On se hankalaa! Minulla ainakin, kun on tosiaan iltaisin vielä muutakin puuhaa kuin treenaaminen, esimerkiksi tämä blogi joka sekin vaatii muutaman tunteroisen.

Toisaalta en jaksa millään tehdä treenaamisesta ”ongelmaa”, vaan menen vähän going with the flow -meiningillä. Oma treenini ei ole kuitenkaan sinä mielessä tavoitteellista (tai haudan vakavaa), että tarvisi noudattaa mitään tarkkaa kaavaa. Katsotaan saisinko jonkunlaisen aamutreenirytmin vaikka edes niille päiville jolloin menen töihin yhdeksään. Jo heti huomenna voisi ehkä kokeilla, kun on hieman myöhäisempi aamu!

Onko teillä tarkka kaava missä välissä päivää treenaatte? Kannatatteko enemmän aamua, iltapäivää vai iltaa treenien toteuttamiselle? Ja miksi juuri tietty kellonaika vuorokaudesta on se paras?

On my way

12 vastausta artikkeliin “Salilla taas”

 1. Töihin salikamat mukaan ja töistä suoraan salille/jumpalle. Viikonloppuna sitten yleensä muutama tunti heräämisen jälkeen, kunhan on rauhassa syöty aamupalaa. Riippuu muista menoista. Kasin jälkeen en enää salille menisi, koska nukkumaan meen itsekin 23-24 ja treenin jälkeen olisi hyvä olla 3-4h ennen nukkumaan menoa. Joillekin taas tuo sopii ja nukahtavat vaikka heti treenin jälkeen.

  • Meillä taas sali naapurissa niin ei tarvii duuniin raahaa. :) Mä siis olen niitä, joita treenin jälkeen iltaisin väsyttää. Eli ei oo unta häirinnyt noin myöhäinen treeni. Enemmän kyse siitä powerista… Ei saa kaikkea irti.

 2. Itsellä hieman samaa ongelmaa kanssasi. Aamutreeneihin en vaan pysty, mua ei saa sängystä niin aikasin ylös MILLÄÄN :D Suoraan töistä en oikein voi mennä koiran takia. Mutta yleensä meen töistä kotiin, käyn koiran kanssa lenkillä ja syön pientä välipalaa ja salille meen siinä 18-19 välissä. Harmi tosiaan, kun tuo aika on aina se ruuhkasin. Oon vaan niellyt kiukkuni ja koittanut totuttautua tuohon ruuhkaan :D

  • Juu no vähän sama… Pakkohan ruuhka on vaan hyväksyä. Unelma olisi sali taloyhtiön alakerrassa. :D

 3. Kauhea hinku tuli salille:D
  Pitäisi pääsykokeisiin lukea ja töissä käydä, joten sali on jäänyt hieman taka-alalle valitettavasti..
  En millään jaksaisi herätä 5-6 treenaamaan ja aamulla mulla menee puol h- 1h herätessä kunnolla :D

  • Joo ymmärrän. Toisinaan tauko tekee kyllä ihan hyvää! Myöhemmin taas sitten uudella powerilla matkaan. ;)

 4. Heippa, mistä toi sun instagramin puolella näkynyt kukkapanta on ostettu? :) aivan ihana

 5. Olen ehdottomasti aikaisten aamutreenien kannattaja! Silloin salilla on kivan ruuhkatonta ja mielestäni koko päivä saa kivan startin kun on iloinen ja pirteä olo treenin jälkeen. Kaiken lisäksi aamutreenaamisessa on se hyöty, että harvemmin tulee odottamattomia muutoksia samalla tavoin kuin iltatreeneihin (työpäivä venhätää, nälkä iskee väärään kohtaan, alkaa laiskotuttaa, tule kavereilta treefipyyntö…).

  Tosin en ole ihan vannoutunut aamuihminen, ja aamuherätykset ovat viime viikkoina olleet haasteellisia. Mutta kuten sinä, koska liikun oman hyvinvointini vuoksi eikä treenini ole niin tavoitteellista (vaikkakin joitakin omia pieniä tavoitteita on aina hyvä olla), niin olen suosiolla treenaillut eri aikoina. Mutta salille lähteminen ei kyllä pahemmin houkuta iltaisin treenaajien määrän vuoksi, eli nyt vain unirytmit uusiksi ja kohti pirteitä aamuja!

  • Nojoo, aamutreenissä on tosiaan niitä plussia! Jos sinkku olisin korjaisin rytmin mutta parisuhteessa pakko kuunnella toistakin. Enkä halua olla se mummo joka sammuttaa valot kymmeneltä, haha.

   Nää on kuitenkin semmosia juttuja joista ei kannata tehdä ongelmaa elämäänsä. :)

 6. Itse herään 04.50 arkisin kaksi kertaa viikossa että pääsen salille. Aamuihminen en todellakaan ole mutta koomassa puen vain salikamat päälle ja meen salille. Siellä sitä herää jo oikeastaan pukukopissa hyvin. Ja päivä todella lähtee ihanasti käyntiin ja voi olla tyytyväinen että päivän urheilut on tehty :)
  Viikonloppuisin käyn la ja su silloin yleensä syön aamupalan ensin ja nautin aamuista hetken ja menen sitten salille. Joskus harvoin tulee käytyä iltaisin mutta tuo kaikkien mainitsema ruuhka ärsyttää mua niin paljon että mielummin herään aamulla ajoissa ja meen kun siellä ei montaa ihmistä mun lisäksi ole :)

  • Hui, 4.50 kuulostaa pahalta. :O Tosin kyllähän kaikkeen tottuu! Sanoppa muuta, kyllähän noi ruuhkat rassaa mutta oon koittanut olla niitä miettimättä ja keskittyä omaan reeniin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta