Toivepostaus: Ruokapäiväkirja

Tätä postausta on toivottu varmaan enemmän kuin mitään muuta. Itse olen vierastanut ajatusta ruokapäiväkirjoista sen jälkeen, kun aikanaan niitä kirjoitin ja palaute oli sen verran roisia. Meitä on niin moneen lähtöön. Toiset laskevat kaloreita ja makroja, ruoka on heille numeroita eikä niinkään nautinto. Itse lukeudun siihen toiseen äärilaitaan, eli en laske mitään pitoisuuksia ruoassa vaan käytän syömisen suhteen maalaisjärkeä. Syön säännöllisesti ja arkena pyrin syömään myös mahdollisimman terveellisesti. Ravintoa josta ei tule paha olo, vaan josta kroppa kiittää. Huomioittehan myöskin, että syön pääosin maidottomasti ja vältän suurinta osaa viljoista.

Musta on ihanaa nauttia ruoasta, tykkään erilaisista mauista ja iän myötä olen yhä enemmän ja enemmän alkanut arvostamaan sitä syömäni safkan laadukkuutta. Kuten olen varmaan sata ja yksi kertaa sanonut, eineksiä en ole syönyt 1,5 vuoteen enkä tule syömään. Edes hätätilanne ei aja minua Saarioisten kanakeiton äärelle. Tokikaan jokainen päivä ei ole mitenkään esimerkillinen ruokailujeni suhteen. Välillä kiire ajaa hieman huonompiin valintoihin mutta ei kyllä enää mihinkään valmisruokiin. Pakasteita käytän marjoissa ja satunnaisesti leivissäkin. Pyrin leipomaan gluteenittomat leipäni itse, mutta välillä tosiaan ostan myös niitä valmiina jos aikataulut eivät anna leipomiselle myöten. Välillä on taas aikoja etten juurikaan syö leipää. Olen aika pitkälle fiilissyöjä, eli ruokavalioni saattaa vaihdella hyvinkin paljon vuodenajan tai mielen mukaan.

aamu-001

Ruokapäiväkirja maanantai 25.5

Aamiainen klo. 7.00-7.20 välillä. Lasillinen sitruunavettä ja smoothie n. 0,4-0,5 l (kaksi suurta kupillista). Probiootit ja entsyymit purkista.

Smoothie sisältää: 1 banaani, 2 dl suomalaisia pakastemustikoita, 1 rkl spirulinaa, 1 tl MSM + Cee-jauhetta, 1 rkl maustamatonta heraa, 1 tl luomu hunajaa, muutama inkiväärisiivu, 2 tl tyrnirouhetta, loraus hamppuöljyä, 3 taatelia, 1 kourallinen manteleita, pieni ripaus pikapakuri-jauhetta, loraus aloeveraa, sekä makeuttamatonta kookosjuomaa niin, että aineet peittyvät.

Kahvikonekahvi mustana töissä klo. 8.00.

Välipala klo. 11.00. Yksi keskikokoinen omena ja mandariini, muutama viinirypäle.

IMG_6116-001

Lounas klo. 12.30-13 välillä. Omatekoinen eväs-salaatti, jossa mm. broilerin fileesuikaleita, puolikas avocado, punaisia linssejä noin 2 dl, aurinkokuivattuja tomaatteja, cashew-pähkinöitä, ananasta, jäävuorisalaattia, lehtikaalia ja tomaattia. Lisäksi join lasillisen vettä ja nappasin aurinkokapselin ja Evonia-hiusravinteen.

13.15 aikaan kupillinen mustaa kahvikonekahvia.

15.00-15.15 välipala. Yksi Yosa (125 g kauravälipala), maku sitrus.

IMG_6345-002

17.30 välipala kotona. Banaanipannarit ja päälle hieman mikrossa sulatettuja banaaninsiivuja, mansikoita ja mustikoita. Lisäksi kookoshiutaleita, luomu agavea loraus ja cashew-pähkinöitä kourallinen. Itse pannareihin tuli 1 banaani, 2 kokonaista kananmunaa ja yhden munan pelkät valkuaiset, 1 rkl psylliumia.

Sitruunavettä join useamman lasillisen ja vedin kupin kahvia makeuttamattomalla kookosjuomalla.

20.00 juoksulenkki noin 45 min. 

21.30 iltapala. Kaksi gluteenitonta mysli-sämpylää, jotka ostin testiin kaupasta. Päälle kasvislevitettä, salaattia, avocadon siivuja, kurkkua ja pippurisekoitusta. 2-3 dl Alpron soijajogua (lime sitruuna), jota myös ostin pitkästä aikaa. Yksi pieni mandariini.

IMG_6299-001

Näiden lisäksi juon pitkin päivää vettä, suunnilleen 2 litraa. Töissä ihan puhdasta vettä, kotona aina sitruunalla varustettua. Niin ja vaikkei tänä kyseisenä päivänä ollut esim. riisiä ruokavaliossa, niin käytän sitä kyllä useampana päivänä viikossa. En kuitenkaan tosiaan joka päivä. Pastaa taas en syö juuri koskaan…

Mutta sellainen oli maanantain ruokavalio. Mitään hajua mulla ei ole paljonko tuossa on kaloreita tai muutakaan, mutta missään vaiheessa ei päässyt nälkä yllättämään. Se on siis itselleni tärkeää, säilyttää säännöllisyys päivän ruokailuissa. Mulla ”onneksi” on hyvin herkkä verensokeri, joten harvoin tulee tilannetta, että olisin syömättä kuusi tuntia ja kroppa ei reagoisi mitenkään.

Miltäs päivän ruokailut teistä näyttävät? Onko yhtäläisyyksiä oman ruokavalionne kanssa? 

On my way

16 vastausta artikkeliin “Toivepostaus: Ruokapäiväkirja”

 1. Paljonko spirulinaa olisi hyvä ottaa päivässä kun syöt 1rkl? Ps. sitruunavesi on huonoksi hampaille::)

  • No 1-2 rkl taitaa olla suositus. Toki voi syödä vähemmänkin. :)

 2. Kivan näköistä! :) Ootko muuten huomannut voinnissa eroa, kun oot ilmeisesti aiempaan verrattuna lisännyt rasvoja ruokavalioon?

  • Kiitos. :) No voinhan mä nykyään paljon paremmin kuin aikaisemmin. Eli varmasti myös tuolla on vaikutuksensa. :)

 3. Minkä merkkistä kasvislevitettä käytät (iltapala leipien päällä oleva) :) ? Muuten ruokakuvasi näyttävät tosi kauniilta! :)

  • Pitäisi varmaan. Tavallaan ahdistaa, että someja on hallittavana liikaa… Instankin päivitys tuntuu välillä olevan haastavaa. :D

  • Juu. Minä siis käytän agavea aina välillä, en mitenkään säännöllisesti. :)

 4. Näyttää ihanan monipuoliselta Sinun ruokailut omaan silmääni. Omat ruokani koostuu hyvin pitkälti aina samoista, hyviksi havaituissa raaka-aineissa. Pitäisi ehdottomasti alkaa monipuolistamaan enemmän, mutta muutoin täälläkin syödään erittäin terveellisesti ja puhtaasti. Ehdoton ei eineksille! :D

  • Kiva kuulla. :) Kyllähän täälläkin on päiviä ettei safkat ole niin monipuolisia mutta päällisin puolin tuohon kyllä pyrin. Paljon parempi olo ja eineksille tosiaan iso ei!!

 5. Ihana evässalaatti, monipuolinen mutta silti yksinkertainen! Vois itsekin kokeilla:)

  • Aih, kunnon sekametelisoppa. :D Mutta hyvää kyllä oli!

 6. Hei,

  Kiinnostaisi tietää miten olet saanut itsesi tottumaan spiruliinan makuun? Oliko se sinusta aluksi hirveän makuista? Itse olen nimittäin kokeillut vaikka mitä konsteja, mutta se maku ei peity millään. Ja se on kamalinta mitä tiedän… Kaikki muut superfoodit on ihan iisejä sen rinnalla, msm-jauheenkin vedän aina veden kanssa tosta noin vaan. :D

 7. Moikka Jutta! :)

  Sun ruokapäiväkirja vaikuttaa ihanan monipuoliselta!! Tosi kiva kun julkaisit sen. :) Itselläkin on maitotuotteet ja viljat jääneet pikkuhiljaa pois, kun minunkin vatsani meni useiden antibioottikuurien takia kamalan huonoksi vuosi sitten. Olen kuitenkin viime aikoina alkanut miettiä, että uskaltaisinko kokeilla jotain heraa. Olen lukenut että herassa ei ole jäljellä maidon kaseiinia ja ne taitavat moni olla vähälaktoosisia. Olen jostain nähnyt mainoksen Biomedin Actiwhey heraproteiinista ja muistelin että sinäkin ehkä jossain kirjoitit joskus siitä. Miten sinun vatsasi siihen reagoi, oliko vatsaystävällinen? Onko sinulla suositella muita riisi- tai heraproteiineja? Oikein kivaa kesää sinulle, pidän blogistasi paljon! Kirjoitat ihanan rehellisiä postauksia niin elämän hyvistä kuin huonoistakin asioista. Kiitos siitä! :)

  Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta