SINÄ LOUKKASIT MINUA

Kun minua kysyttiin joku aika sitten mukaan SINÄ LOUKKASIT MINUA -kampanjaan, en empinyt hetkeäkään. Tykkään ottaa kantaa asioihin ja jos aihe on hyvä niin mukana ollaan! Mutta mistä tässä on nyt siis kyse? Kampanjan tarkoituksena on, että blogggarit yhdessä ottavat kantaa nettikiusaamiseen. Me jos jotkut nimittäin ollaan sitä kohderyhmää, joihin hyvinkin raadollinen nettikiusaus saattaa kohdistua. Mukana kampanjassa on reilu sata blogia, joista linkkilista postauksen lopussa. Mielestäni tempaus on aivan mahtava, sillä jos näinkin moni blogiinsa kirjoittaa aiheesta samoihin aikoihin, on sen vaikutus sanomattakin suurempi kuin satunnaisten kiusaukseen kantaa ottavien kirjoitukset.

”Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?”

Nettikiusaaminen saattaa oikeasti olla aika julmaa. Itse sain blogini alkuaikoina läjäpäin paskaa niskaan mutta nykyään kommenttiboxi on onneksi siistiytynyt. Olen kuitenkin aina ihmetellyt miten ihmiset, jotka esimerkiksi toivovat toisen kuolemaa, haukkuvat rumaksi läskiksi tai muuten vaan latistavat toista pystyvät ylipäänsä nukkumaan yöunensa rauhassa?! Miksi toisia edes pitää arvostella? Eikö olisi paljon mukavampi jättää kommentoimatta jos ei ole mitään hyvää sanottavaa? Tokikaan en tarkoita etteikö bloggaajille saisi antaa negatiivista palautetta mutta miksei sitäkin voisi antaa rakentavasti? Ja miten sinulla on muka oikeus arvostella minun ulkonäköäni tai valintojani? Se, että kirjoittaa elämästään julkisesti ei anna oikeasti oikeutusta jatkuville haukuille kuten moni luulee. Miettikää miten esimerkiksi toisen kuoleman toivominen saattaa vaikuttaa ihmiseen, joka on kenties muutenkin masentunut tai historiassa on itsetuhoisia ajatuksia? Ei varmasti ainakaan mieltä kohottavasti… Loppupeleissä se sinun ikävä kommenttisi saattaa olla vaikka se viimeinen niitti. Tuota kannattaa aina miettiä ennen kuin kirjoittaa sen haukkukommentin.

SinäloukkasitminuaKUVA

Kuten aikaisemmin mainitsin, saan nykyään vähän ikävää palautetta ja tiedän todellakin, että minulla on ihania lukijoita. On ihmisiä, jotka jaksavat tsempata ja kommentoida kivasti blogiini. Olen niin kiitollinen teistä! Vaikka joukkoon aina välillä mahtuukin muutama ikävä kommentti, kompensoituvat ne kyllä ehdottomasti jatkuvalla hyvällä. Itse olen myös sellainen ihminen, että mitä enemmän minua nujerretaan, sitä vahvempana jatkan eteenpäin. Se, että blogiini tulee paskaa aina välillä ei saa minua lopettamaan tekemistä josta pidän.

Toivon, että kampanja saa ihmiset miettimään negatiivista kommentointia ja seuraavalla kerralla, kun ovat avaamassa ikäväsävytteistä sana-arkkuaan muistavat tämän kampanjan ajatuksen.

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  –  Ai karkkii!  –  Aiatar  –  Aikuistumiskipuja  –  All hearts are wonderful  –  Am I Invited  –  Annun elämä uusiksi  –  Arkilove  –  By Tinja Katariina  –  Elämänilon alkulähteillä  –  Elämää pyörätuolista käsin  – Emilia Christine  –  Enni Heidi  –  Ennin kengissä  –  Essi Maaninka  –  Fifty Ways  –  Haaveilen kaikesta  –  Haaveita ja oikeeta elämää  –  Harmaa ja muut iloiset värit  –  HeioonJenna  –  Hulivilini  –  Ida Parviainen  –  Ihanan karmea  – Ikimuistoista  –  Inku-chan  –  Inspiration  –  Jemppuu  –  Jenni’s Lullaby  – Kaaosta ja kukkamekkoja  –  Kadun aurinkoisella puolella  –  KIDULT  – Kitujainen.com  –  Kotiäidin elämää  –  Kouluta Ite Paremmin  –  Kun äiti kelaa  – Kuvastin  –  Käenpesä  –  Lady of The Mess  –  Leveämmin hymyilevä perhe  – Chasing Happiness  –  Life à la Annika  –  Life is an illusion  –  Lifestyle by Maiju Kristiina  –  Love yourself first  –  Loyal Companion  –  Maalia kohti  – Mammalaiffii  –  Mansikkatilan mailla  –  Marjukka Katariina  –  Meidän Pieni Ryyni  –  Mieleni on maalaus  –  Minäkö keski-ikäinen?  –  Moonika Kristiina  – Munakoisoni ja minä  –  My life, with love Alesya  –  Nani – Be yourself  – Napsahduksia  –  Natalia  –  Never Give Up  –  Nightwish Diamonds  –  Nuori ajattelija  –  On my way  –  Operaatio Äiti  –  Optimismia ja energiaa  –  Outi’s life  –  paint my house BLACK  –  Paiqo  –  Perhosia masussa  –  Pieni Lintu  – Pikku Bambin Blogi  –  Pinkit korkokengät  –  Privaattikamaa  –  Rakkaudella Hannele  –  Reborn Beast  –  Rouva Y  –  Ruusumäki  –  Saijis  –  Smagatsoff  – Something different by Emilia  –  Spread your wings  –  Syvältä  –  Tassuttelijan päiväkirja  –  Teijan Kauneus Blogi  –  The Blind Leap  –  The Diary of Mariella Elisabeth  –  The World According to Jani  –  Thrill Me Tonight  –  Tipulassa  – Touch the sky  –  Tuulanneli  –  Unelmia jahdaten  –  Unelmiin tai sinne päin  – Vilhelmiina Lyydia  –  Waldgeistory  –  Weekend Chic  –  XL elämää  –  Zeninan  –  Äiti ja melukylän lapset  –  Äiti on vihannes  –  Äiti yrittää

On my way

3 vastausta artikkeliin “SINÄ LOUKKASIT MINUA”

    • Kirjoittaja ei ehkä nyt ihan tajunnut jutun pointtia… Ei tämän kampanjan tarkoitus ole todellakaan toitottaa jengille, että ”minusta tulee tykätä”. Tietenkään kaikki eivät voi pitää toisistaan, se on vaan ikävä fakta. Mutta viha, kommentit joissa toivotaan toisen kuolemaa tai muuten haukutaan toista ihmistä eivät mielestäni ole soveliaita. Mielestäni tähän maahan tarvitaan enemmän toisten kannustamista, tsemppaamista ja nättejä sanoja inhon sijaan. Sitä on varmasti jo muutenkin ihan liikaa…

  1. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :)

    Mukava kuulla, ettet saa juurikaan ikäviä kommentteja blogiisi! Olen kanssasi aivan samaa mieltä siinä, että tarvitsisimme enemmän tsemppausta ja ja toisten kannustamista. Tuntuu, että niin blogeissa kuin livekanssakäymisessä on hirveästi kilpailua ja sen myötä kateuttakin. Välillä olisi ihan hyvä miettiä, miltä muistakin kuin itsestä tuntuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta