Yksi vuosi lisää

Kuten otsikosta voi päätellä, juhlistan tänään 28-vuotis syntymäpäivääni. Uskomatonta, että sitä ollaan jo tämän ikäisiä, huhheijaa. On elämä hieman toisin vienyt, kun sen kymmenen vuotta sitten ajattelin vievän. Silloin olin varma, että tässä iässä olen jo äiti, naimisissa ja asun omakotitalossa Tampereella. Mun on pakko sanoa, että Helsinkiin muutto muutti aikatavalla elämäni.

Olen käynyt hyvin vahvasti oman polkuni, tehnyt omapäiset valintani mutta kuitenkin kuunnellut sydäntäni. Olen vähän sellainen vapaa sielu, eli en oikein osaa kuvitella elämän vakinaistamista suuntaan tai toiseen vielä tälläkään ikää. Oikeastaan vasta viimeisen parin vuoden aikana elämääni on tullut ns. vakinaisempia asioita. Vakituinen työ, jossa olen nyt ollut 1,5 vuotta (pisin aika koskaan samassa työpaikassa) ja parisuhde. Edelleen puuttuu oma auto, asuntolaina ja lemmikki. Lemmikin oton kanssa on käyty kyllä jo hyvin lähellä. ;)

Tällä hetkellä fiilis on kuitenkin erinomainen. Olen todella sinut ikäni kanssa, eikä kriisejä ole lähimainkaan. Pahimmat kriiseilyni kävin 24-25-vuotiaana, jolloin sitä ihan säikähti omaa ikäänsä. Nyt on jotenkin jo henkisesti siellä 30-ikävuoden maailmassa. Itseasiassa jollain tapaa olisi ollut jo ihan valmis täyttämään sen kolmekymmentä, hassua. Toisaalta on kuitenkin kiva, että vielä on muutama vuosi tuohon aikaa. ;) Kaksi vuottakin on elämässä aika pitkä aika, jolloin ehtii vielä tapahtua jos ja vaikka mitä.

On kuitenkin mielestäni ihana huomata, että mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä paremmin sitä voi. Nuorempana elämässä oli niin paljon sellaista kasvukipuilua jota enää ei ole. Tuolloin sitä oli niin paljon epävarmempi itsestään ja tekemisistään. Nykyään olo on yleisesti ottaen huomattavasti seesteisempi. Toki välillä on erilaisia kausia mutta yleisellä tasolla.

Musta on jotenkin todella miellyttävää vaan vanheta, ei haittaa yhtään!

PS. Terkkuja Barcelonasta! ;)

1391925_10151955805388205_70076229_n

On my way

7 vastausta artikkeliin “Yksi vuosi lisää”

  1. Täällä kans yks tänään synttäreitä viettävä vakkarilukija :) Onnea meille.

  2. Oliko teillä rotwailler pienenä!?! ♡ Tampereelle tulo ei ois yhtään huono ;-)

  3. Etkö koskaan mieti että enää sinulla ei ole mahdollisuutta olla nuori äiti? Itselleni lapset yli kolmen kympin iässä on jonkinlainen kauhukuva :D

    • En todellakaan… En ole siis varma tahdonko edes lapsia. Ja tiedän ettei ole tahtomisesta kiinni mutta ehkä tiedät mitä tarkoitan…? Onneksi ollaan erilaisia ja teitä nuoria äitejä löytyy! Itsestäni ei ole sellaiseen ainakaan vielä toistaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta