Miksi probiootit ja entsyymit?

Muistatteko vielä, kun taannoin mainitsin teille syöväni päivittäin superfoodien ja hiusravinteiden lisäksi kahta lisäravinnetta purkista? Kyseessä ovat tosiaan probiootit ja entsyymit. Probiootteja olen syönyt jo vuoden verran. Oikeastaan siitä lähtien, kun ravitsemusterapeutti kehoitti minua samantien vaihtamaan perus Gefiluksen maitohapot stydimpään tavaraan. Maitohappobakteereissakin on nimittäin eroja… Monet sisältävät vain muutamaa bakteerikantaa ja toiset taas useampia yhdistelmiä. Itse olen kokenut nämä Luontaistukusta saadut bakteerit nyt ainakin muutamien viikkojen kokomuksella erinomaisiksi ja tulen käyttöä varmasti jatkamaan. Aikaisemminhan mulla oli käytössä Bioteekin tuote, joka oli mielestäni myös erittäin hyvä!

Miksi sitten käyttää maitohappoja? Itse olen ainakin huomannut vaikutuksen ihan yleiseen vastustuskykyyn ja terveyteen jatkuvana etuna. Aina jos kyseiset pillerit jostain syystä pääsevät loppumaan, tulen sairaaksi. Aika harvoin on vaikea huomata tuollaisia vaikutuksia mutta näiden pillereiden suhteen olen todennut sen monet kerrat! Maitohappobakteeri siis aktivoivat suolistoa ja lisäävät sen hyvää bakteerikantaa. Kun bakteerikanta on kunnossa, on vatsammekin hyvinvoiva ja vastustuskykyisempi. Etenkin nyt keväällä, kun työpaikoilla pyörii erilaiset vatsataudit, kausiflunssat ja norot suosittelen kyllä lämpimästi! Ja ehdottomasti ainakin silloin, jos joutuu syystä tai toisesta syömään antibiootin.

IMG_6368-002

No jos probiootteja olen syönyt hyvin pitkään, edes jonkun tasoisia sellaisia niin entsyymejä vasta vähemmän aikaa. Regulat Pro Bio -nestemäistä entsyymivalmistetta meiltä löytyy kyllä kaapista, mutta jotenkin sen käyttö on jäänyt sitten talven… Jonkun aikaa oli tosiaan taukoa mutta nyt päätin aloittaa näiden kapseleiden muodossa nuo ihmeaineet uudestaan. Entsyymienhän sanotaan vaikuttavan ruoan pilkkoutumiseen ja imeytymiseen. Mitä hyötyä on tosiaan siitä ravinteikkaasta ruoasta jos se jää vatsalaukkuun mätänemään, eikä imeydy kunnolla? Tuosta imeytymättömyydestä seuraa helposti sitä turvotusta, närästystä ja ilmavaivoja. Mulla, kun on niin herkkä vatsa ovat tuollaiset vaivat aika tuttuja. Milloin se reagoi mihinkin ja sitä huomaa kuinka stressi, antibioottikuuri ja epäsäännöllinen elämänrytmi tai kiire vaikuttaa. Näissä tilanteissa etenkin on hyvä, että syö ravintolisiä joista saa extraboostia vatsan hyvinvoinnille. Tänne reissuun etenkin otin nämä kaksi purkkia mukaan, koska vaikka tavallisesti maha on ulkomailla täydellinen ei sitä koskaan tiedä… Uusi bakteerikanta ja kaikkea.

Tosiaan kiteytettynä, probiootteja suosittelen ehdottomasti jokaiselle ja tutkikaa ne purkin kyljet. Jos kärsitte yhtään herkemmästä vatsasta suosittelen lämpimästi satsaamaan tuotteeseen. Ei tosiaan aina välttämättä se hinta mutta, että löytyisi useampi bakteerikanta. Entsyymejen vaikutuksesta en osaa vielä 100 % sanoa. Tosin, vatsani voi viime talvena aika hyvin, jolloin tuo nestemäinen entsyymi oli myös käytössä joten ehkä sillä saattoi olla vaikutuksensa?

Onko teillä kokemusta entsyymeistä? Olisi mielenkiintoista kuulla jos joku on selvästi kokenut hyvät vaikutukset? Entä oletteko huomanneet maitohappobakteerien vaikutuksen yleiskuntoon yhtä selkeästi kuin minä?

On my way

2 vastausta artikkeliin “Miksi probiootit ja entsyymit?”

  1. Mäki oon ruvennut muutamia kuukausia sitten syömään säännöllisesti maitohappobakteereja. Ja vatsaongelmat on kyl vähentyneet!!! Syön millon mitäkin maitohappobakteerituotetta sattuu kaapissa olemaan.. :D Apteekissa olen töissä ja sieltä välillä saadaan kaikenmoista kokeiluun. Juurikin noissa maitohappobakteerikannoissa voi olla eroja.. Ja kokeilemalla löytyy se itselleen sopiva. :) Ja tarkoituksen mukaan kannattaa valita; päivittäiskäyttö, lomamatka, antibioottikuurin yhteyteen yms.. :)

    • Kyllä, ihan parhaita. :) Ja vatsa tosiaankin voi paremmin, kun niitä syö. Sullahan on aika luksus meininki jos saat niitä töiden kautta. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta