My birthday present

Jos naiselta kysytään mitä hän tahtoo lahjaksi, on vastaus usein varmasti aika moninainen. Itse olen useimmiten toivonut jotain korua tai ns. pysyvää lahjaa. Jotain sellaista jolla on merkityksensä ja jota ei ehkä tulisi itse itselleen ostettua. Minulle on kuulemma myös hyvin vaikea ostaa mitään omatoimisesti, koska olen niin kranttu kaiken suhteen. Nojoo… Onhan mulla makuni mutta ei se mielestäni mitenkään ronkeli maku ole. ;) No mutta miehet…

Tällä kertaa Saku kyllä onnistui, sillä arvatkaas mitä lahjaksi tuli? Lähdetään romanttiselle kaupunkilomalle Berliiniin. Mielestäni aivan ihana ja osuva lahja! Huomattavasti parempi kuin joku laukku tai lompakko, jota alkuun mietiskelin. Lisäksi miehelle on ehkä helpompi laittaa se viisi hunttia ennemmin reissuun, kuin siihen käsilaukkuun. ;) Oikeasti on todella pitkään jo puhuttu Berliinistä ja hyvin moni on kaupunkia meille suositellut. Ehkä sellainen mesta, jossa jokaisen tulisi oikeasti jossain kohtaa elämää kävästä. Matkaan lähdetään heinäkuun lopulla, ihan ennen lomani loppumista ja kaupungissa vietetään neljä kokonaista päivää. Hotellimme on neljän tähden mesta ja sijaitsee ihan kaupungin tuntumassa.

Arvaattekin varmaan mitä minä seuraavaksi kyselen? -No niitä vinkkejä! Sain teiltä hurjasti apua tänne Barcelonaan ja täällä onkin wifi-linjat kuumana katseltu teidän kirjoittamia vinkkeleitä. Siitä on oikeasti hurja apu, kun jeesi löytyy yhden postauksen alta, eikä tarvitse googlailla. Kiitos vielä niistä ja laittakaahan niitä Berliini-ideoitakin jo tulemaan! ;)  Mitä suosittelette? Mitä Berliinissä kannattaa puuhata? Shoppailua, parhaat ruokamestat, nähtävyydet? Millainen kaupunki mielestänne muuten on?

24225-00122Berliini-14Berliini-1

*Kuvat lainattu aurinkomatkat.fi -sivustolta.

On my way

14 vastausta artikkeliin “My birthday present”

 1. Ihana lahja! Oma mieskin on kyllä niiin huono ostamaan lahjoja, tai vielä en ole montaa miestä tavannut joka olisi hyvä lahjan hankkija. Mutta ollaan tultu siihen tulokseen, että valitaan kummatkin toisillemme omat mieleiset lahjat. Eipä ainakaan tule enään hutiostoja. Ja juuri niinkuin sanoitkin, matka on kyllä siitä hyvä, että lahja koskettaa juurikin kumpaakin, eikä siis isomman rahasumman sijoittaminen ”yhteiseen” kirpaise yhtään niin paljon. Odottelen jo innolla Beriini postauksia <3

  • No oli minustakin! Ajatus on se kaikista tärkein, yhteistä aikaa niin mikäs sen parempaa. :)

   Jee, jee minäkin reissua! ;)

 2. Berliini! <3 Kolme kertaa käynyt, koskaan en kyllästy. Kaupunki on upea, ihmiset avoimia, ystävällisiä, mutta jämptejä. Apua saa aina kun pyytää. Meidän hotelli on ollut aina ytimen eli Mitten tuntumassa ja ehdottomasti upein kokemus oli viisitähtinen Radisson Blue Spree-joen varrella. Kävimme jokiristeilyillä, kävelimme rantaa pitkin ja ihailimme useita vastaan tulleita joenranta-kuppiloita aurinkotuoleineen. Mitten alue on ns. hienompaa Berliiniä kun taas Kreuzbergissä on karua ja hipsterimäistä tunnelmaa, ihania vintageliikkeitä ja kahviloita. Berliinissä on huikea aamiaiskulttuuri! Monesta paikasta saa aamiaista kellon ympäri ja brunsseja on tarjolla joka lähtöön. Kävimme Anna Blumessa aamiaisella ja olimme hieman pettyneitä ruoan tasoon, mutta olihan se kokemus nähdä kun ihmiset jonottaa tuntikaupalla aamiaiselle :D Sen verran suosittu paikka on kyseessä. Berliinistä löytyy kyllä paljon nähtävää ja ravintoloihin kannattaa tutustua jo etukäteen, on meinaan tarjontaa. Nähtävyyksiäkin riittää niitä kaipaavalle ja kyllähän ko. maalla on aikamoinen historia, jonka jäljet vielä näkyvät monessa mielessä.

  • Kiitos ihanista vinkeistä ja mahtava kuulla positiivista palautetta kaupungista. Tuskin maltan odottaa matkaamme. :)

 3. Ihanaa Berliiniin :-) Se on loistava valinta. Olin itse siellä helmikuussa. Ja haluan ehdottomasti uudestaan vielä. Tässä postausta kaupoista ja ostoksistani siellä:

  http://alaannnblog.blogspot.fi/2015/03/berliinin-ostokset.html

  Suosittelen ainakin Alexanderplatzia.. Siellä on mm. tv-torni, paljon kauppoja, mm. iso Primark. Kebabbia ja olutta kannattaa ainakin maistaa ;-) Millä alueella teidän hotelli on?

  • Kiitos postauslinkistä. :) Meidän hotellimme on jossain ihan keskustan tuntumassa, eli suhteellisen hyvällä kohtaa. Toivon vaan ettei kaupungissa olisi maailman pahinta turistiryntäystä sillä tuolloin on heinäkuun loppu… Kiitos sinullekin matkavinkeistä! :)

 4. Mä olin vapun Berliinissä ja rakastuin! Ihana kaupunki!! Suosittelen juutalaisten muistomerkkiä..siellä saa ihania kuvia..on kuin iso labyrintti. Sitten tv tornista on myöhään illalla ihanat näkymät valoineen koko berliiniin. Madame tussauds vahakabinetti on myös kokemisen arvoinen..ja keskustassa on ihana ihana puoti missä on kaikkea joulujuttua..ah! Kuin nukkekotiin menisi <3

  Postausta löytyy mun blogista. :)

 5. Moi taas-hassu sattuma. Ensin vinkkasin Barcelonan hommia, nyt menette Berliiniin jossa ollaan kerran käyty ja ollaan menossa nyt toisen kerran heinäkuussa. Upea, niin upea kaupunki. Historia mieletön, se tekee kaupungista erityisen. Idän ja lännen välinen ero edelleen suuri! Kannattaa käydä katsomassa kaupunkia idässä sekä lännessä, jos kiinnostunut historiasta.. Kaupunki kuhisee mitä mageimpia ravintoloita, kuppiloita, katuruokaa, fine diningia, kaikille jotakin. On oikea metropoli. Vapautunut kaupunki, seksuaalisuuden kaikki genret pääsee tuolla kyllä oikeuksiinsa ja Berliini onkin tunnettu maailmalla villistä yö-elämästä, jos sellaisesta kiinnostunut. Upea paikka, melkein tykkäsin enemmän kuin Barcelonasta. -Katri duunista-

  • No on joo kyllä. :D Kiitos taas vinkeistä!

   Mä kans luulen, että tuo historia vie täysin mennessään. Ah, en malta odottaa!

 6. Itse olin Berliinissä joulun aikoihin, niin ihastelimme paljon joulutoreja. Toki kesällä on hieman eri meininki. Mutta nähtävää ja shoppailtavaa riittää PALJON! :) Jos historia kiinnostaa niin kannattaa käydä katsomassa esim. Eastside Gallery, Checkpoint-Charlie, DDR-museo, juutalaisten muistomerkki ja Brandenburger tor. Alexanderplatzilla on paljon liikkeitä ja siinä lähellä oli myös isompi ostoskeskus (en muista nimeä). Metro- ja junakarttoihin kannattaa perehtyä jo hieman etukäteenkin. Niillä on todella näppärä liikkua ympäri kaupunkia :) Meidän hotellissa oli ainakin aika surkea aamupala, joten melkein aina suunnattinkin johonkin kahvilaan/leipomoon aamupalalle. Berliinissä on myös jokin iso kirpputori aina sunnuntaisin? Kannattaa googlettaa, tosi moni on suositellut sitä ja jäi harmittamaan kun ei menty paikanpäälle. Myös tuo KaDeWe on itsessään aika nähtävyys, todella iso tavaratalo minkä alakerrasta löytyy kaikki mahdolliset merkkiliikkeet. Ja siinä Kadewen ympäristössä on myös paljon muita kauppoja ja liikkeitä.

  • Kiitos todella paljon näistä vinkeistä! Tuo kirppis pitää kyllä googlata sillä ollaan siellä vielä sunnuntaina. :)

 7. Kannattaa ehdottomasti käydä DUDU nimisessä ravintolassa syömässä, sushi to die for! Muutenkin älyttömän ystävällistä palvelua ja todella viihtyisä miljöö.

  • Kiitos vinkistä! Harmi vaan, että Saku ei ole sushin ystäviä. Minä kyllä. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta