Parhaat pakkausvinkit

En ole todellakaan aina ollut mikään pakkaajien mestari. Usein lomalle lähtiessä matkalaukku saattoi paukkua lähestulkoon maximi kilomäärissä ja paljon tuli roudattua mukaan kaikkea turhaa. Pakkaaminenkin on taito sinällään. Kun jonkun verran matkustelee ja vaikka ihan kotimaassakin, oppii sitä pikkuhiljaa mikä on itselleen se tarpeellinen määrä ottaa tavaraa mukana. Aikanaan Balille lähdin pelkän rinkan kanssa, muutama vaatekappale mukana ja ostin lähestulkoon kaiken paikan päältä. Se oli oikeasti jotenkin niin vapauttavaa! Kohti uusia seikkailuja, kirjaimellisesti. Harvoin tuohon kuitenkaan lomalennoilla tai kaupunkilomilla pystyn. En muutenkaan tykkää kantaa rinkkaa, joten nykyään vaan fiksusti pakattu pyörällinen matkalaukku on ehdoton. Siihen päälle vielä muutama vinkkivitonen laukun suhteen, niin hyvin pärjää reissun ajan! ;)

2015-05-31IMG_6473-001

Itse suosin pakkaamisessa muutamia kikkakolmosia, jotka olen oppinut vuosien varrella. Muutamalla pienelläkin vinkillä voi saada tilavamman mutta samalla kevyemmän laukun, täältä pesee:

* Etene järjestyksessä. Päällysvaatteet, kengät, kosmetiikka ja laukut, sekä korut. Yksi osa-alue kerrallaan.

* Levitä kaikki mukaan tahtomasi esimerkiksi sängylle, jolloin voit silmäillä koko katrasta ja ehkä karsia siitä osaa tavaroista. Kokonaisuuden näkeminen auttaa havainnollistamaan mitä sitä oikeasti tarvitsee ja mitä ei.

* Osta matkakokoista kosmetiikkaa, tai muovisia alle 100 ml purkkeja joihin voi laittaa esim. shampoot ja puhdistusmaidot.

* Pakkaa laukku tiiviisti ja järjestelmällisesti, mieluiten rullaillen tai siististi viikaten. Älä missään nimessä vaan runno kamaa laukkuun!

* Käytä hyödyksi pienet nurkkaukset ja kohdat. Niihin voi laittaa esimerkiksi ihan yksittäisiä kosmetiikkapurkkeja tai meikkejä.

* Jos tarviit tilaa, jätä meikkipussi himaan ja laita tarvitsemasi meikit pieniin minigrip-pussukoihin. Noilla säästää kummasti tilaa!

* Pakkaa mukaan yksi ylimääräinen pussi, johon voit laittaa likaiset alusvaatteet. Itse inhoan jos likaiset ja puhtaat vaatteet ovat sekaisin, joten tuo on ihan must!

* Hyödynnä rantapyyhkeen välit laittamalla sinne hajuvesi ja muut särkyvät kosmetiikkatuotteet.

* Jätä rypistyvät vaatteet suosilla himaan jos tiedät ettei hotellisi ole silitysraudalla varusteltu.

* Laita kengät aina muovipusseihin jottei muut vaatteet likaannu.

* Jätä tilaa laukkuun. Lomalle lähtiessä ei pitäisi joutua istumaan laukun päällä, jotta sen saisi suljettua…

IMG_6610-002

* Ota iisisti, älä hermoile ja pyri pääsemään lomamoodiin jo pakkausvaiheessa.

* Pakkaa laukkuun vaan muutamat kengät, yhdet arkeen ja yhdet juhlaan.

* Nappaa kuvat matkalaukusta ennen matkaa, etenkin päältä. Tämä auttaa niissä tilanteissa jolloin matkalaukku esimerkiksi jotenkin runnoutuu tai hajoaa.

* Suosi laadukkaita matkalaukkuja. Itse olen ostanut monta huonoa, joten oli kyllä vihdoin aika ostaa kestävämpi laukku, johon voi tarvittaessa ostaa myös uudet pyörät.

* Ota koneeseen mukaan ne kaikki ehdottoman tärkeät kamat. Helpottaa oikeasti kummasti, jos laukku sattuisi katoamaan.

* Älä unohda matkavakuutusta!!

Näiden myötä oikein ihanaa lomaa jokaiselle näin kesäkuun alussa lomailevalle! Pakatkaahan fiksusti! ;)

// Kuvissa esiintyvä kosmetiikka blogin kautta saatua.

On my way

2 vastausta artikkeliin “Parhaat pakkausvinkit”

  1. Muistan kun vielä pari vuotta sitten aloitin matkalaukun pakkaamisen aina n. kuukautta ennen matkaa :D Noh, sieltä kerkesi vaatteet kyllä mystisesti aina häviämään ja tuloksena oli viimeisen illan hätäpakkaus. :D
    Nykyään laitan hyvät musat soimaan pakkailen rauhassa.

    • Hahah, aikamoista. :D Ehkä odotit lomia niin kovasti? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta