Suklainen chia-vanukas

Nyt tulisi pitkästä aikaa reseptiä ja aika täydellistä sellaista! Olen aikaisemminkin kirjoitellut siitä kuinka tykkään syödä chioista väsättyjä ”over night” vanukkaita. Ne ovat oikeasti yksi suurin herkkuni ja mikä parasta, gluteeniton sekä halutessaan myös maidoton vaihtoehto. Tämä kokeilemani suklainen versio lähentelee Jacky Makupalaa (for real!!), ellen sanoisi jopa hitusen vielä täydellisemmäksi. ;) Jos resepti kiinnostaa niin täältä pesee kaikille herkkusuille!

Chocolate chiapudding

  • 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
  • 0,4-0,5 dl *CocoVi chian siemeniä (*gift)
  • 5-6 pehmeää luomutaatelia
  • Hyppysellinen himalajansuolaa
  • 2,5-3,5 rkl *CocoVi raakakaakaota (*gift)
  • Päälle karhunvatukoita ja kookoshiutaleita

Laitetaan kaikki raaka-aineet blenderiin ja hurautetaan sekaisin pari kertaa. Raakakaakaon määrä muuten sen mukaan kuinka suklaista haluaa. Itse laitoin 2,5 rkl ja aika tuhtia tuli ainakin omaan makuuni. Kun pudding on mixattu, kaadetaan se mieluiten suljettuun purnukkaan ja laitetaan jääkaappiin yön ajaksi. Tarkoitus pitää vanukas kylmässä ainakin 7-8 tunnin ajan, jonka jälkeen se on valmis nautittavaksi.

Sitten ei muuta kuin nautiskelemaan! Tämä on niin hyvää, lupaan…

IMG_7515IMG_7493IMG_7505

On my way

4 vastausta artikkeliin “Suklainen chia-vanukas”

  1. Hei, olisi kiva lukea ajoittain parisuhteeseen liittyviä postauksia. Sinun pohdiskelevia tekstejä on mukava lukea, joista saa itsekin aina ajattelemisen aihetta. :)

    • Heips! Okei, pistetääs tuo korvan taakse. :) Tuohonkin liittyvää juttua varmasti riittää. Ja kiitos, tosi kiva kuulla!!

  2. Moikka, pakko sanoa että on kyllä helpoin ja aamiaisresepti pitkään aikaan myös sopivasti muokattavissa :) itse söin tänä aamulla kauramaitoon tehtynä ja korvasin taatelit banaanilla, jota kaapista sattui löytymään. Jää varmasti aamupalakirjanmerkkeihin vakikäyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta