Terveellistä hyvää: raakasuklaa (resepti!)

Käsi ylös ketä rakastaa suklaata? Täällä ainakin ilmoittautuu kunnon suklaahiiri. Olen aina pitänyt suklaasta kovin ja nykyisen maito-ongelmaisen vatsani kanssa monesti harmitellut sitä, kuinka en voi enää syödä Fazerin sinistä ilman asiaan kuuluvia vaivoja. Onneksi, onneksi ratkaisu on löytynyt! Se tyyppi joka kehitteli raakasuklaan saa täältä ainakin halin ja muutaman suukon poskelle. Nimittäin siinä on mitä täydellisin vaihtoehto maitoallergikoille ja ihan muutenkin vaan terveellisempiä herkkuja janoaville tyypeille!

Sen lisäksi, että raakasuklaa on oikeasti hyvää se on naurettavan helppoa ja nopeaa tehdä. Monen korvaan tuo kuulemma kuulostaa epätodelliselle mutta sitähän se ei todellakaan ole! Markkinoilla on aika paljon valmiita paketteja valmistukseen mutta myös ihan tarvikkeet yksittäin ostamalla homma ei ole mielestäni mitenkään ylitsepääsemättömän hankalaa. Kun ostaa kerralla enemmän raaka-aineita, riittää niistä sitten useampaan suklaanteko kertaan. Ja voihan niitä sitten hyödyntää toki muussakin raakaleivonnassa.

Mutta sitten itse reseptiin. Tässä se tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan, ole hyvä!

Helppo ja nopea raakasuklaa (noin 15 kpl)

  • 1,5 dl *CocoVi kaakaovoita
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 dl *CocoVi raakakaakaojauhetta
  • 3-5 tl luomu kookossiirappia tai hunajaa
  • 2 tl *CocoVi kookossokeria
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • Oman maun mukaan esimerkiksi goji-marjoja, pinjansiemeniä, murskattuja casheweja tms. 

Sulatetaan kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Kun nuo ovat sulaa, lisätään sekaan kaakaojauhe ja makeuttajat. Laitoin makeutusmäärät siksi hieman suuremmalle haitarille, sillä suklaankin makeus on taas kerran niitä makuasioita. Laita siis niin paljon makeutta kunnes seos maistuu mielestäsi hyvälle! Makeuttamisen jälkeen sekoitellaan ja lisätään vielä ”täytteet”. Tuon jälkeen sitten vaan muotteihin ja pakkaseen. Itse käytin jääpalamuottia. Annetaan olla pakkasessa noin tunnin verran kunnes jähmettyvät.

IMG_7755

Tein muuten tällä kertaa aika basic suklaata, eli laitoin sekaan vaan pinjansiemeniä. Ensi kerralla ajattelin käyttää hieman luovuutta ja murskata casheweja, sekä laittaa esimerkiksi karpaloita. Melkein sanoisin, että pienistä sattumista saa siihen suklaaseen kivaa tuntumaa. 🙂

Onko täällä muita raakasuklaafaneja? Toiset eivät voi sietää ja toiset rakastavat. Niinhän se menee. Meillä mies ei muuten tykkää, ei sitten yhtään. Jää kaikki suklaat siis minun tuhottavakseni… 🙂

* CocoVi:n tuotteet saatu yhteistyössä.

Kommentit (2)
  1. Heei, suola puuttuu sun suklaaohjeesta! Se viimeistelee suklaan täydelliseksi <3_<3

  2. Heips Jutta! Mikä sävy sulla mahtaa olla siitä anastacia beveryhils kulmaväristä? Itse kun tumma tukkainen myös olen ja mietin sopivaa väriä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *