Juotko tarpeeksi?

Itse mietin tätä säännöllisen epäsäännöllisesti sillä usein päivän mittaan havahdun siihen, että olo on nuutunut ja veltto. Tavallaan, kun työskentelee sisätiloissa eikä jatkuvassa liikkeessä, janon tunne ei välttämättä iske suoranaisesti. Ja periaatteessahan siinä vaiheessa jos jano iskee on jo ”liian myöhäistä”. Mutta sen sijaan, että jättäisi juomatta tietenkin kannattaa juoda…

Pidin aikanaan työpöydälläni juomapulloa muistuttamassa siitä juomisesta. Sitten, kun luin pullojen hygieenisyydestä… Empäs enää pidäkään. Nykyään suurehko vesilasi näköetäisyydellä ajaa asiansa. Silti tuntuu, että välillä kiireessä se lasi vaan jököttää tuntikausia koskemattomana. Hyi minä! Miten se juominen onkin niin vaikeaa?

IMG_7794

Hanavesihän ei siis muutenkaan ole se oma makusuosikkini. Kotona miesystävä on ihan koukussa hiilihapolliseen vadelmaveteen mutta oma vatsani ei kestä happojakaan. Lähdevettä sen sijaan tulee ostettua säännöllisen epäsäännöllisesti sen pehmeän maun vuoksi. Jos kuitenkin haluaa säästää on minulla yksi vinkkivitonen takataskussa, nimittäin hedelmä-vihannesvedet! Halpoja, helppoja ja nopeita tehdä himassa. Kannu täyteen vettä, jonne iskee sekaan esimerkiksi kurkkua, sitruunaa, limeä, minttua, mansikoita ja mitä vaan ikinä keksiikään. Sitten yöksi jääkaappiin ja aamulla vaikka sekaan vielä kasa jäitä. Noista voi saada halutessaan hyvinkin virkistäviä ja detoxaavia juomia! Esimerkiksi kesäisen kostean illan jälkeen maistuu seuraavana aamuna varmasti vesi jossa on ananasta, greippiä ja limeä. Nam. Tai vastaavasti juoksulenkin jälkeen kurkku-sitruuna-minttuvesi raikastaa mukavasti.

Ajattelin jakaa teille yhden ”makuvesi-reseptin” jota tulee suosittua ihan säännöllisesti arjessa. Kun teen satsin vettä edellisenä iltana, säilyy maku koko seuraavan päivän ajan vaikka kannua täyttäisikin useampaan otteeseen. Ja miten tuo maku! Ei tee mieli juoda pelkkää hanavettä tämän jälkeen…

Täydellinen lime-kivi-kurkkuvesi

 • Puolikas kurkku juustohöylällä siivuten
 • 2 kiviä siivutellen
 • 1 lime siivuina
 • Runsaasti vettä ja halutessaan jäitä

Onko teillä erityisiä kikkakolmosia vedenjuonnin suhteen? Uppoaako hanavesi helposti vai turvaudutteko kivennäis-, -maku tai lähdevesiin?

IMG_7788IMG_7775

On my way

9 vastausta artikkeliin “Juotko tarpeeksi?”

 1. Oho pitääpäs kokeilla! Juon hanavettä ja se on asuinpaikkakunnallani lähdevettä, en ole edes ajatellut, että vesissä on jotain eroa :DD

  • On niissä eroja! Meillä duunissakin vesi maistuu erille kuin himassa. :)

 2. Mä oon usein laittanu pakkasesta jäisiä puolukoita vesikannuun. Puolukat toimii kivoina jääpaloina ja tuo hyvää makua. Toi kurkku-lime yhdistelmä on myös ollut käytössä :D

 3. Hei! Miten sun maha reagoi esimerkiksi puuroon ja raakoihin vihanneksiin? Mulla on myös herkkä maha, joka reagoi juurikin hiilihappojuomiin, turpoaa etenkin aamulla syödystä puurosta ja alkaa refluksoimaan mm. mausteisista ruoista. Onko sulla ongelmia näiden kanssa? Olen monesti miettinyt, että miksi juuri aamupuuro on niin huono, koska leipä sen sijaan toimii?

  • Mulla puuro ei reagoi, siis kaurapuuro. Muuta en suosikaan… Vihannekset kyllä sopii mutta sipuli, pavut ja super tujut mausteet kyllä reagoi. Myös ruosleipä on paha…

   Mitä puuroa syöt? Kuulemma tattari sopii useille herkkävatsaisille myös. Ja oletko chia-puuroja kokeillut?

 4. Eikö hampaat ole melkein jatkuvasti happohyökkäyksen kohteena, jos juo noita makuvesiä? Onkohan maustamattomassa hiilihappovedessä myös sama paha? :/

  • Voi olla…? Mulla tosin ollut elämässä vain pari reikää eli hampaat eivät helposti reikiinny. Hiilihappovesistä en ole varma…

  • Ovat kyllä. Ei juurikaan reikiintyminen ole näissä ongelma, vaan kiilteen liukeneminen eli eroosio, joka tekee ajan myötä pahaa jälkeä. Mauttomat hiilihappovedet ovat turvallisia hampaille, muut hapolliset/maustetut vedet eivät oikeastaan jatkuvaan litkittynä :) happamat hedelmät ovat pahimpia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta