Vanilja-suklaa chiapudding
Kerta chiavanukkaisiin olen hurahtanut, tulee niitä tosiaan tehtyä useamman kerran viikossa ja hieman eri variaatioilla. Yksi ehdoton suosikkini suklaisen chiavanukkaan rinnalla on vaniljainen sellainen. Toinen on minttu, nam! Molemmat toimivat erinomaisesti raakakaakaoisen vanukkaan kanssa ja ovat kaikenlisäksi vielä hyvin helppoja tehdä.
Resepti vaniljaiseen chia-puddingiin tuleepi tässä.
Vanilja-suklaa chiapudding
Pohja:
- 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
- 0,5 dl chian siemeniä
- 5-6 pehmeää luomutaatelia
- Hyppysellinen himalajansuolaa
- 2,5-3,5 rkl raakakaakaota
Täyte:
- 1 tölkki täysrasvaista kookosmaitoa
- 1/2 tl Matscha-jauhetta
- 1/4 tl vaniljauutetta
Hurautetaan blenderissä pohja ja laitetaan jääkaappiin kulhoon jähmettymään. Mieluiten kannattaa antaa olla useampi tunti kylmässä, jotta chiat pääsevät turpoamaan riittävästi. Siinä vaiheessa, kun haluaa nautiskella puddingin tehdään täyte. Laitetaan kookosmaidon maito-osuus kulhoon ja jätetään neste kokonaan pois. Sekoitetaan vispilällä kookos, sekä ”mausteet” kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi (noin 3-4 min). Tuon jälkeen laitetaan kerrostaen lasiin tai kulhoon ja nautitaan. Kylmässä kookosmaitoa ei kannata säilyttää, koska se jähmettyy…
Oikein kivaa viikonloppua jokaiselle ja terveisiä Rodoksen lämmöstä!
Nam, kuulostaapas herkulliselta! Olisi kiva tietää miten teet sen minttuversion?