Rodoksella osa 1

Viikko Rodoksella starttasi kolmen viikon kesälomani ja aika hyvin starttasikin. Kuten aikaisemmin mainitsin, kohde oli sellainen aika extempore valinta ja monellakin tapaa lähes vihon viimeinen sellainen. Pidin Rodosta ikäänkuin toisena Alanyana mikä ei todellakaan loppupeleissä pitänyt paikan. Oikeasti miten ihana pikkusaari? Aivan valloittava. Vaikka nähtävää ei ehkä ihan kuukaudeksi riittäisikään niin kyllä helposti pariksi viikkoa.

Me majoituimme ihan tuulisen rannan vieressä smartline Cosmopolitan -nimisessä hotellissa Ixiassa. Majoitukseemme oli all inclusive, eli kaikki ruoat ja juomat kuuluivat reissun hintaan.   Ollaan itseasiassa jokaisella viikon reissullamme otettu all inc. ja pakko sanoa, että se on kyllä toimiva. Etenkin aamupala ja lounas ovat sellaiset ateriat, jotka sitä syö mielellään hotellilla. Illalliset tietenkin sitten suurimmaksi osaksi muualla. Hotelliin oltiin tyytyväisiä mutta koko mestaan vielä tyytyväisempiä. Kierreltiin oikeastaan koko loma, olikohan yksi päivä sellainen joka vietettiin vaan hotellin kulmilla. Meiltä oli siis Rodoksen Kaupunkiin noin kolmen kilometrin matka, joka useimpina päivinä taitettiin helposti kävellen. Siinä sai samalla brunaa ja liikuntaa kera nättien maisemien. Hyvä trio! Väliä kulki myös bussi mutta aikataulut olivat sen verran ”Välimerelliset”, että monesti sai odotella aika pitkäänkin. Hintaa bussilipulla oli 1,80 € suunta mikä mielestäni oli myös aika paljon tuollaisessa maassa tuollaisesta matkasta. Taksi taas maksoi aina 8 € suunta. Iltaisin käytettiin siis vaan ja ainoastaan taksia, koska bussilla ei jaksanut säätää ja kävely ei enää siinä vaiheessa houkuttanut.

IMG_8170IMG_8181-001IMG_8163IMG_8167IMG_8180

Minua varoiteltiin aika paljon Rodoksen turistimassasta mutta pakko sanoa, että tuo massa jäi itseltäni pimentoon. Ainoastaan Lindoksella käydessämme saimme kokea todellisen turistirysän. Muuten kaupungissa ja Ixiassa varsinkin oli hyvin rauhallista, en tiedä johtuiko media kertomasta tilanteesta vai mistä? Ja mitä tuohon tilanteeseen muuten tulee niin kaikki pelasi moitteetta. Käteistä meillä oli toki matkassa mutta itse käytin kyllä Masteriakin muutamissa kansainvälisissä vaateketjuissa ja Saku nosti jopa automaatista massia. Missään ei näkynyt rahaa jonottelevia paikallisia tai muutakaan kaaosta. Välillä pistää hieman vihaksi tämä Suomen media. Täällä paisutellaan uutisia ja usein myös hieman vääriä sellaisia, kansalaisille halutaan luoda tietynlainen mielikuva tapahtuneista. Lisäksi maailmallahan sattuu kokoajan kaikenlaista kauheutta ja meille kerrotaan kuka minäkin päivänä on poseerannut Instagramissa puolialasti, uutiskynnys on niin surkea! Mihin katosivat ne oikeasti tärkeät uutisoitavat? Nojoo, tuosta voisin varmaan kirjoittaa vaikka kuinka pitkästi, joten takaisin itse ”aiheeseen”.

Oikeastaan se miksi itse niin kovin Rodoksen Kaupunkiin ihastuin, oli sen chilli meininki. Jengi kulki rennoissa kuteissa, wakeboardingia, pieniä katuja täynnä kahviloita ja ravintoloita, pikkuisia shoppeja, käsitöitä etc. mutta samalla myös se ns. kaupunkimaisempi puoli jossa kansainvälisiä vaateketjuja jne. Mulle tuli todella paljon flashback Baliin tuon meiningin suhteen. Jotenkin mesta hohkasi sellaista rentoa fiilistä mutta samalla toki myös turisteihin perustuvia elinkeinoja. Koko Rodoshan pelaa aika pitkälti turismilla. Turisteja kohdeltiin joka paikassa hyvin. Oikeasti missään en saanut huonoa palvelua. Nojoo, ehkä H&M:llä käydessäni mutta sen taas jo ihan ymmärränkin. :) Kaikki pienet putiikit ja ravintolat, hienosti meitä kohdeltiin. Mitenkään kovin pahasti ei ollut myöskään sitä turistien houkuttelua mestoihin. Jonkun verran iltaisin jos Kaupungissa kiersi mutta itse en tykkää suosia noita ravintoloita ollenkaan. Jos on oikeasti hyvä ravintola, ei sinun tarvitse väkisin porukkaa sinne huudella. Toki kilpailu on kova mutta kyllä jyvät erottuvat akanoista.

IMG_8017IMG_8419IMG_8463

Ruokailun suhteen oltiin todella tyytyväisiä! Paitsi, että hotelliltamme löytyi meille molemmille hyvin syötävää, ravintolat joissa kävimme osuivat nappiin. Tamam oli Tripadvisorissa rankattu kaupungin parhaaksi ravintolaksi mikä näkyikin joka iltaisena pitkänä jonona. Ystäväpariskuntamme suositteli tuota mestaa myös kovin mutta ei, me emme jaksaneet jonotella. Monesti meidän piti kysyä pöytävarausta mutta sitten se aina vaan jäi. Epäilen kyllä mahtavatko ottaa niitä edes vastaan, koska niin suosittu mesta kyseessä. Yksi ravintola, jonka haluan nostaa esille oli Drosoulites. Tuo sijaitsee myös Rodoksen Kaupungin kupeessa ja siellä oli illallistavia ihmisiä aina pitkälle puoleen yöhön saakka. Mesta on upean näköinen ulkoa päin ja terassi on kattava. Tuonne teimme varauksen ja illallistimme siellä yhtenä iltana. Ruoka oli erinomaista! Otin jonkun kanasetin ja salaattia, niin saatiin kyllä hurjan kokoiset annokset. Kana oli aivan mielettömän hyvää! Niin ja hintaahan tuli per nuppi vaan 15 € sisältäen viiniä karahvin ja olikohan siinä vielä yksi bissekin. Ravintolassa syöminen on siis edullista!

Toinen mesta josta haluan erityisesti mainita on Koykos taverna. Aivan mielettömän ihana rafla! Tuonne ei edes tehty varausta mutta jouduttiin odottamaan pöytää joku vartti. Tunnelmallinen aidon kreikkalaishenkinen paikka jossa ruoka oli taas kerran aivan naurettavan hintaista. Tilattiin pöytä täyteen erilaisia pieniä mezejä ja ei jaksettu syödä puoliakaan. :) Hintaa kertyi taas juomineen yhteensä 30 €. Jos haluaa olla esimerkiksi säästöbudjetilla, tuolla se on aika helppoakin. Kahviloissa on myös aika edukkaat hinnat, kahvin saa parilla egellä (esim. cappuchinon) ja siihen kylkeen esimerkiksi club sandwichin 2,50 €. Matkan jälkeen nämä Suomen hinnat tuntuvat niin pahalle!

IMG_8473IMG_8486IMG_8482IMG_8480

Ja oikeasti yksi Rodoksen parhaimpia puoli oli ehdottomasti joka päivä pilvettömältä taivaalta paistava aurinko! Kertaakaan tuo möllykkä ei lomamme aikana hukkunut pilvimassaan, vaan se todellakin paistoi kokoajan. Lämpöä oli sellainen reilu 30 astetta päivittäin mutta mukava tuuli onneksi viilensi meininkiä. Niin ja me ei muuten maattu rannalla juurikaan. Muutamana päivänä otin aurinkoa viereisellä merenrannalla pari tuntia ennen lounasta mutta muuten oltiin kokoajan liikkeessä. Silti väri tarttui kivasti ja kumpikaan meistä ei palanut kertaakaan. Hotellimme uima-allas meininki oli mielestäni niin raffia, että sinne en edes halunnut mennä aamu seiskalta tuolia varaamaan… Paljon lapsia, musat täysillä ja rysä jengiä. Ei ollenkaan sellainen juttu josta itse nauttisin lomallani. Oli muuten jännä miten viereinen Tuulinenranta oli niin tyhjillään. Ihmiset ilmeisesti nauttivat enemmän allaslomailusta kuin vaikka merenrannasta? Tottakai ymmärrän, että lasten kanssa on helpompaa pysyä altaalla jolloin pystyy pitämään vahtia helpommin. Tässä vaiheessa kuitenkin, kun ei itsellään ole lapsia niin henkilökohtaisesti mieluummin nauttii vaikka rauhasta merellä, kuin musat pauhaavasta allas-alueesta.

Mutta sellaisia ensimmäisen reissupostauksen mietteitä. Seuraavassa voisinkin sitten kertoa niistä nähtävyyksistä ja puuhasteluista, joita lomaamme kuului. Kuviakin on vielä ihan mukavasti koneella, joten niitäkin luvassa useamman postauksen muodossa. Jos tässä vaiheessa heräsi jotain kysymyksiä esimerkiksi ruokaan liittyen niin saa kysellä!? Tässä kirjoitellessa ei välttämättä osaa ehkä ihan kaikesta edes mainita, joten rohkeasti vaan kyssäreitä tulemaan. :)

Nyt Suomen aurinkoon, ihanaa!

On my way

8 vastausta artikkeliin “Rodoksella osa 1”

 1. Vitsit kuulostaapa hyvältä ja positiiviselta verrattuna tosiaan siihen mitä lehdistä ym. viimeaikoina voinu lukee. Itsekin oon lähössä kuukauden päästä Ixiaan niin pitääpä pistää vinkit korvan taakse. Olitteko lindoksessa vuokra-autolla, bussilla vai jollakin retkellä liikenteessä ? :)

  • Joo no ei todellakaan kannata uskoa lehtijuttuja. Sinne media menee ja työntää kreikkalaisten käteen suomalaisten vaikuttajien kuvat ja selittää heille kuinka nämä elävät rikkaasti täällä ja eivät ole valmiita heitä auttamaan, ihan naurettavaa oikeasti. Mutta sellaista se on eikä sille mitään mahda. Voi ihanaa! Varmasti hieno reissu tulossa. Nauttikaahan! Lindokseen mentiin vuokra-autolla. Laitan siitä tarkemmin seuraavaan postaukseen. :)

 2. Tuo saari varmaan elää juurikin sillä turismilla, joten siellä ei ehkä tilanne ole niin huono? Olemme juuri miettineet äkkilähtöä samaiseen paikkaan, joten kiva kuulla positiivisia kokemuksia. Meitä lähinnä mietityttää onko siellä kamalan kallis hintatso, kun on noin suosittu turistikohde kuitenkin?

  • Kyllä, näinhän se menee. Kannattaa ehdottomasti lähteä! Suosittelen lämpimästi. Hintataso oli ruoassa edullinen, smaoin juomissa. Esimerkiksi lasi viiniä maksoi ravintolassa kolmisen euroa lähes poikkeuksetta. Nähtävyydetkin olivat edullisia. Joten en pitäisi maata kyllä kalliina, en missään nimessä. :)

 3. Kiva lukea näitä reissupostauksia! Koko ajan odottaa omaa reissua vaan enemmän ja enemmän! :)

 4. Moikka!
  Kiva kun viihdyitte Rodoksella! :)
  Miten gluteenittomuus onnistuu reissussa? Itselläni tulee niin pahat oireet vehnästä, etten haluaisi pilata matkaani…

  • Moikka! Joo reissu oli mainio! :) Siis oon huomannut, että mulla sellainen keskivaalea leipä (vai mikä lie vähän tummempi ulkomaaversio) ei reagoi. Ja monesti ei ihan vaaleakaan, riippuu tosi paljon. Eilen vedin italiailaisessa raflassa pastaa ja nyt on vähän vatsa sekaisin mutta ei sen pahempaa. Pääasiallisesti syön ulkomailla leipää vaan aamiaisella.

   Mullahan ei siis ole keliakiaa, joten vaan yleistä vatsan herkkyyttä onneksi nykyään vähemmän!

   Gluteenittomia vaihtoehtoja ei ole tarjolla, joten sitten vaan tietoisesti leipä pois. :)

 5. Hei!
  Aivan ihana lukea millaista tuolla on kun itesekki lähden Rodokselle muutaman viikon päästä :)
  Mites tarvitsiko hirveästi varata reissuun käteistä vai uskaltaako maksaa pankkikortilla ostoksia? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta