Piparinen omenapiirakka (L, GL)

Tiedättekö kuinka juuri silloin, kun unohdat yhden aineosan ajatellusta reseptistä syntyvät ne parhaat loppputulokset? Minulle käy lähes poikkeuksetta näin, extra luovuus kehiin niin johan tulee hyvää. Tällä viikolla iski meinaan omenapiirakkahimo, jonka seurauksena kauppaan ja ei muuta kuin varioimaan. Jotenkin muistelin, että kyllähän meiltä nyt kanelia löytyy mutta eipäs näin ollutkaan. Maustekaappi ylösalaisin ja zadaa, piparkakkumaustetta, sekä neilikkaa. Onko paha? No ei ilmeisesti ollut, koska tein ehdottomasti elämäni parhaan omppupiirakan! :D

Tällä kertaa en tehnyt mitään ”dieettiversiota”, joten käytin pohjaan laktoositonta voita. Luulen, että jos haluaa tehdä terveellisempää, kookosöljykin toimii varmasti voin korvikkeena. Tavallisen sokerin sijaan käytin CocoVilta saatua kookossokeria joka on mielestäni aivan paras leivonnassa valkoisen sokerin korvaajana. Piirakka on siis laktoositon mutta myös gluteenittomiin jauhoihin väsätty. Tällä kertaa käytin ihan Semperin jauhesekoitusta, mutta ensi kerralla voisi kokeilla korvata osan jauhomäärästä kookosjauhoilla. Toki aina ”aidoilla” aineosilla onnistuu varmasti mutta sitten, kun lähdetään hieman korvailemaan saattaa lopputulos olla ei niin maukas tai koostumukseltaan hieman erikoinen. Kyllähän te tiedätte, onhan ne voihin leivotut piirakat nyt vaan hittolainen hyviä! :D

IMG_8631

Piparinen omenapiirakka (L, GL)

Pohja:

 • 125 g sulatettua laktoositonta voita
 • 3 dl Semperin gluteenitonta jauhosekoitusta (käytin fin-mixiä), käy muutkin!
 • Ripaus himalajansuolaa
 • 1,5 dl kookossokeria
 • 1 luomu kananmuna
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 dl makeuttamatonta soija- tai mantelimaitoa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • Loraus luomu vaahterasiirappia

Täyte:

 • 3-4 keskikokoista omenaa viipaloituna
 • 1 tl piparkakkumaustetta
 • 1/2 tl neilikkaa
 • Loraus luomu vaahterasiirappia
 • Ripaus vaniljasokeria

Sulatetaan voi ja sekoitetaan siihen sokeri. Lisätään leivinjauhe, suola ja muut aineosat. Kookossokeri muuten värjää taikinasta tummempaa, joten sitä ei kannata säikähtää. Sekoitetaan kunnes seos on tasaista massaa (joka muuten maistuu sellaisenaan jo ihan taivaalliselle!!). Levitetään pohja voideltuun piirakkavuokaan ja aletaan siivuamaan omenoita. Levitetään omenat nätisti piirakkapohjan päälle ja kaadetaan ympäriinsä hieman vaahterasiirappia. Lopuksi ripotellaan mausteet kauttaaltaan. Paistetaan uunin keskitasossa 200 asteessa 20-40 minuuttia, taas kerran uunista riippuen. Piiras on mielestäni parasta lämpöisenä jäden kera, joten ehdottomasti nauttimaan lähestulkoon heti, kun se uunista ulos otetaan.

Onnistui muuten ihan super hyvin ja tuo piparkakkumauste on kokeilemisen arvoinen, suosittelen! :)

IMG_8639IMG_8644-001

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta