Päivä Lindoksella

Jos Rodokselta jokin ykkös nähtävyys pitää nimetä, on se ehdottomasti Lindos. Jokainen maahan suuntava saa varmasti kuulla vinkkejä kyseisestä akropoliksesta ja ei turhaan, olihan se upea! Meitä jäi itseasiassa kovin harmittamaan ettei tajuttu varata hotellia osaksi ajasta juuri Lindokselta, sillä niin ihana pikku kylä oli kyseessä. Väkiluku tuolla kylässä on vaan vähän reilu 800 hlöä, joten puhutaan oikeasti todella pienestä ja idyllistä mestasta.

Koska Lindos sijaitsee Itä-Rodoksella ja sinne on matkaa Kaupungista, vuokrattiin päiväksi auto hotellimme yhteydessä toimivasta vuokrauspisteestä. Tuo oli erittäin näppärää ja auto vakuutuksineen kustansi meille 50 €/vrk. Varmasti autoja löytyy myös edullisemmin mutta meille hotlan aulasta vuokraus tuntui niin kätevälle. Lindokselle ajeli suorahkoja teitä noin tunnin verran ja karttana meillä oli käytössä Nokian Here-karttapalvelu. Tuo oli ihan super kätevä, koska pystyimme navigoimaan sillä tarkan reitin ja suuntaamaan ilman harhautuksia. Toki opasteitakin löytyi teiden varsista mutta ei mielestäni mietenkään erityisen selvästi… Liikenne oli kuitenkin yllättävän rauhallista, eikä mitään kovin vaarallisen oloisia tilanteitakaan näkynyt. Ilmeisesti Kreikkalaiset osaavat ajella maltillisesti?

No mitä sitten itse Lindokseen tulee niin VAU. Siellä oli oikeasti todella upeat näkymät ja Lindoksen kylä niin suloinen, empäs ole koskaan aikaisemmin käynyt missään vastaavassa. Kierreltiin tosiaan kylässä, ruokailtiin ja kivuttiin lopulta Akropolis-kukkulalle, jossa olikin sitten historiallista nähtävää. Ainut miinus oli toki se turistien jäätävä määrä. Populaa oli niin hirveästi ja lämpötila pilvissä… Voin sanoa, että kyllä siinä meinasi jossain kohtaa pieni heikotus iskeä. Kukkulaltahan voi laskeutua aaseilla, mutta itse en pysty hyväksymään tuollaista eläinten rääkkäystä. Jos ihmisellä on kuuma tuollaisissa helteissä niin mites sitten eläimellä? Eikä niillä muuten näyttänyt kauheasti edes juomataukoja olevan… Että tosiaan ihan omin jalkaisin sieltä laskeuduttiin, kun sinne jaksettiin kivutakin.

Lindoksella on myös nättejä rantoja, etenkin yksi idyllinen söpö ranta bongattiin kylän kupeesta. Sinne siis vaan viilentymään jos kuumuus käy tukalaksi! Me tosin skipattiin uimiset, sillä aika vierähti kuin siivillä ja meinasi tulla jopa pieni kiire takaisin. Suosittelen muuten ennemmin iltapäivää vierailu-ajaksi jos mahdollista sillä huomattiin siinä vaiheessa, kun tehtiin iltapäivästä lähtöä, että jengiä oli huomattavasti vähemmän. Ainahan sitä hieman pienemmässä rysässä maisemia mieluummin katselee. :) Kokonaisuudessaan antaisin Lindokselle 9/10 pistettä, eli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!

IMG_8083-001IMG_8085-003IMG_8091-001IMG_8088IMG_8089IMG_8092IMG_8094IMG_8101IMG_8098IMG_8106-001IMG_8100-001IMG_8115IMG_8104IMG_8121-001IMG_8124

On my way

2 vastausta artikkeliin “Päivä Lindoksella”

  1. Lindos on aivan ihana, vierailtiin siellä kesäkuun alussa ja vei sydämen <3 Tuttuja maisemia siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta