Tulinen broileri-feta-avocado salaatti

Näin kesällä suosin entistä enemmän salaatteja ruokavaliossani. Kyllä minä niistä talvisinkin pidän mutta kesäisin ihan hurjan paljon enemmän. Monesti kylmällä sitä kaipaa lämmintä lounasruokaa, lämpimällä taas vähemmän. Salaateissa omaan makuuni ovat etenkin hedelmäiset sellaiset. Läjäpäin kaikkea pirtsakkaa niin hyvä tulee! Myös mausteiden kanssa olen aika kova soheltamaan, eli tämänkin salaatin broileri tuli maustettua aiiika tulisesti chilillä. Siispä jos tylsääkin tylsempi tomaatti-kurkku-broileri -salaatti kyllästyttää ja kaipaat vinkkejä uudenlaisiin salaattielämyksiin, niin tässäpä tulee resepti yhteen. Ole hyvä!

IMG_8537

Broileri-feta-avocado salaatti 4-6 hlölle

 • 300 g broilerin fileesuikaleita (Itse suosin Atrian suikaleita, koska ovat mielestäni laadukkaimpia suikaleita ei luomusta).
 • 1 pussi jääsalaattia
 • 1 paketti salaattisekoitusta
 • 150 g luomufetaa (könttä)
 • 5 pientä suomalaista tomaattia
 • 1/2 tuore ananas
 • Kourallinen cashew-pähkinöitä
 • Pari kouraa pinjansiemeniä
 • 1/2 pakettia viinirypäleitä
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1 avocado
 • Oliivi -ja hamppuöljyä
 • Balsamico-kastiketta

Ruskistetaan fileesuikaleet ja maustetaan hyvin. Itse käytin maustamiseen chili -ja basilikamaustetta, sekä ihan pippurisekoitusta ja suolatonta broilerimaustetta. Hyppysellisen heitin myös himalajansuolaa. Kun filee on kypsää kuullotellaan pannulla cashewit ja pinjansiemenet. Tuossa vaiheessa mukaan myös loraus oliiviöljyä. Laitetaan salaattikulhoon muut aineet pieninä paloina, fetan murensin. Lopuksi messiin myös broileri ja siemenet, sekä pähkinät. Lorautetaan joukkoon oliivi -ja hamppuöljyä. Itse tykkään laittaa balsamico-kastiketta vasta lautaselle, jottei se sotkeennu muiden aineosien sekaan. Sitten vaan nauttimaan!

Onko täällä muita joille salaatti maistuu lounaaksi etenkin kesäisin? 

IMG_8530

 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Tulinen broileri-feta-avocado salaatti”

 1. Onpa herkun kuullosta&näköstä salaattia!Menee ehdottomasti kokeiluun:)
  Ilman mitään taka-ajatuksia voin vielä vinkata että paras maustamaton(ja ilman lisättyä suolavettä,murr) filesuikale on Naapurin maalaiskana.Kannattaa kokeilla!

 2. No jep, niin hyvää kyllä! :)

  Aah, no hei ehdottomasti testiin! Kiitos vinkistä. Noissa Atrian suikaleissa kanapalat vaan ovat olleet kunnon kokoisia ja läskittömiä. Siksi siis tykännyt. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta