Rodoksen vanhassa kaupungissa

Yksi Rodoksen ehdoton must -kohde on tietenkin vanha kaupunki. Me varattiin tuon kiertämiseen kokonainen päivä ja siltikään ei ihan jokaisessa kolkassa keretty käymään. Paljon nähtävää ja ihmeteltävää! Tuolla vanhassa kaupungissahan on myös se ns. turistirysä, josta kannattaa ehdottomasti lähteä poispäin. Ryysis tuolla on aivan järkyttävä ja itselleni ainakin tuli jo luontainen fiilis hakeutua muualle. Lähdettiin siis kiertämään kaupunkia sivureiteille ja siellä oli ehdottomasti hiljaisempaa, sekä tietenkin ne mielenkiintoisimmat jutut.

Vanha kaupunki sijaitsee luonnollisesti ihan Rodoksen kaupungin kupeessa ja sitä ei tosiaan voi olla löytämättä. Korkeat muurit kohoavan sen suojaksi ja sisäänpääsy on täysin ilmainen. Muutamat nähtävyydet itse kaupungin sisällä maksavat joitain euroja, mutta niiden suhteen voi sitten tehdä omat valinnat käykö vai ei. Me käytiin Palace of the Grand Masterissa, jota voin ainakin lämpimästi suositella! Upea palatsi ja paljon historiaa. Olikohan sisäänpääsy jonkun viitisen euroa, kuten tavallisestikin Rodoksen nähtävyyksiin.

Jos tuliaiset ovat vielä ostamatta Vanha kaupunki on ehdottoman hyvä shoppailumesta. Valikoimista löytyy siis kaikenlaista krääsää(kin) kullan ja korujen lisäksi. Nojoo, onhan siellä monenlaisia koriste-esineitä, mausteita, oliiviöljyjä jne. Vanhassa kaupungissa on kuuleman mukaan myös paras yö-elämä jos sellaista halajaa! Ja tällä tarkoitan nyt siis paikallista meininkiä. Turrejen bilekatu on sitten asia erikseen siellä Rodoksen kaupungin rannassa. Sinne en kyllä suosittele kenenkään menevän, maailmanlopun meininkiä…

Alla kuvapläjäystä tuosta mielenkiintoisesta päivästä, josta fotoja kerääntyi ihan mukava saldo.

IMG_8208IMG_8211IMG_8221-001IMG_8225-001IMG_8235-001IMG_8228-001IMG_8237-001IMG_8271-001IMG_8251-001IMG_8252-001IMG_8258-001IMG_8267-001IMG_8273-001IMG_8274-001IMG_8287IMG_8293IMG_8302-001IMG_8294-001IMG_8307-001IMG_8298-001IMG_8312-001

Pahoittelut muuten, että olen joutunut jakamaan näitä matkapostauksia tällä tavoin osiin. Kuvia on vaan sen verran, että tähänkään postaukseen eivät olisi mahtuneet loput puuhastelut. Nyt, kun pääkohteet Lindos ja Vanha kaupunki on postattu niin seuraavaan sitten kasaan ne loput aktiviteetit. :) Toivottavasti kärsivällisyys riittää teillä keitä kyseinen kohde kiinnostaa!

On my way

3 vastausta artikkeliin “Rodoksen vanhassa kaupungissa”

  1. Menittekö vanhaan kaupunkiin taksilla, bussilla, kävellen, pyörällä? Me matkataan tosiaan heti syyskuun ekalla viikolla Rodokselle ja vanhaan kaupunkiin on meidän hotellilta matkaa noin 5km. Mietittiin, että otetaanko pyörä vai skootteri. :-D Saattaa vaan olla läkähdyttävän kuuma pyöräillä helteessä ja skootteri säästäis vähän voimia.

    • Me ihan käveltiin ja meiltä myös matkaa joku 5 km. :) Mutta bussit kulkee hyvin, joten ei huono tapa. Myös skootteri on varmasti hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta