Kesäloma tissutellen

Käsi ylös kenen on tullut ”hupsista heikkaa” nautittua alkoholia kesällä tai lomalla enemmän kuin tavallisesti? Tämän päivän Iltasanomissa oli juttua siitä kuinka osa ihmisistä jopa alkoholisoituu loman aikana tai kehittää sitä jonkunlaisen riippuvuuden ilman, että suostuu asiaa itselleen myöntämään. Teksti herätti kyllä huomioni ja vähän ”säikähdin”. Nimittäin oma alkoholin käyttöni oli lomalla huomattavasti runsaampaa, kuin tavallisesti. Enkä nyt puhu mistään päivittäisestä kännäilystä, vaan siitä niin sanotusta tissuttelusta.

Alkuun Barcelonassa nautin joka päivä viiniä dinnerillä 2-3 lasillista. Seuraavaksi Tallinnan reissu ja Juhannus. Sitten oltiinkin jo Rodoksella nauttimassa all inclusive -buffetista myös juomien suhteen. Alkoholia meni seitsemänä päivänä kahdeksasta. Ei kunnon humalatasolle kuin yhtenä iltana mutta pari lasia ruoan kera meni helposti alas jokaisella dinnerillä. Sitten takaisin Suomeen ja ”frendipalaveri” keskellä lomaviikkoa, joka johti kunnon kanuunaan. Seuraavaksi oltiinkin taas Berliinissä, jossa dinnerillä upposi helposti se pari lasillista. Ja sitten loman viimeinen viikonloppu, jolloin tuli nautittua kuohuvaa Långvikissa, sekä vielä lauantaina käytyä ulkona. Että sellainen kosteahko loma! :D

IMG_8926-001

Suhtaudun asiaan nyt hieman huumorilla, koska tiedän ettei omalla kohdallani ole kyse ongelmasta mutta monella varmasti näinkin. Minullehan siis pari lasia viiniä takaa pienen humalaisen nousun, jos joku siis ihmettelee miksi noin pienistä määristä edes mainitsen. Olen aina omannut huonon viinapään, joka ei vanhetessakaan ole karaistunut. Huomasin kuitenkin lomien aikana, että päivittäinen ”nousun tunne” ei mielestäni ollut enää nautinnollinen. No miksi sitten join viiniä? Olihan tarjolla limsaakin? Yksinkertaisesti en pidä limsoista, harvasta tiivistemehustakaan ja vesikin tuntui monesti vähän tylsälle. Kun sitä menee illalliselle miehensä tai ystävän kanssa, tuntuu viini luontevalle ”aikuisten” vaihtoehdolle. Ja noh, rakastan etenkin valkoviinin makua. Erittäin kuiva ja hapokas valkkarilasi toimii kaiken kanssa, niin lihan kuin kalankin. Ja miksei ihan seurustelujuomana.

Jokatapauksessa nyt, kun lomat ovat ohitse on aivan ihana palata tavalliseen elämään ja rytmiin. Mietin loman aikana etten ole koskaan juonut kuukaudessa näin paljon, en koskaan. Yksi seikka joka minut kuitenkin yllätti oli se, ettei kehoni pöhöttynyt millään tapaa, jaksoin treenata lomallakin ihan normaalisti eivätkä nuo alkoannokset vaikuttaneet mihinkään muuhuin kuin oloon seuraavana päivänä jos määrät kasvoivat. Nojoo, tottakai jatkuva alkoholin käyttö alkaa varmasti näkymään ja tuntumaan, enkä sitä kenellekään suosittele mutta monesti etenkin ”fitness-maailma” saattaa maalata alkoholin turhankin pahaksi. Jos treenaa ja syö pääosin terveellisesti, eivät kosteat illat silloin tällöin varmasti hetkauta kuntoasi suuntaan tai toiseen (eikä näemmä pidemmälläkään aikavälillä välttämättä). On toki sitten eri asia haluaako maata joka viikonloppu krapulassa tai kuinka paljon juo. Toiset, kun eivät pysty jättämään juomista siihen pariin, vaan joka kerta mennään kännilevelille…

IMG_8927-001

Kuten kuitenkin totesin, on ihana palata arkeen ja terveellisiin elämäntapoihin. Tissuttelu tai alkoholin päivittäinen tai edes joka viikkoinen käyttö ei ole mun juttu, eikä tule koskaan olemaan. Käytän kyllä alkoa mutta fiilispohjalta. Minulle tuo ulkona käynti on sellainen sosiaalinen juttu, josta en välttämättä koskaan tule luopumaan. Tosin, meikäläisen ”biletys” on pääosin istuskelua ja seurustelua, hahah eli todella villiä. Harvoin, aniharvoin minua saa tanssilattialle tai muutenkaan kumoamaan shotteja toinen toisensa perään. Tämän ikäisenä koen jo jonkunlaista vastuuta omasta alkoholin käytöstäni, eikä oma ”egoni” antaisi anteeksi mitään kännisekoiluja.

Mites teillä, onko ollut kostea vai kuiva kesä? Ja miten ylipäänsä koette alkoholin päivittäisen käytön? Tällä siis tarkoitan sitä lasillinen ruoan kanssa -meininkiä.

On my way

2 vastausta artikkeliin “Kesäloma tissutellen”

 1. No joo täällä yks samanlainen :D viikonloppuisin tosin kyllä tullut paristi otettua ihan humalan puolelle. On niin paljon kaikenmaailman festareita, häitä ja muita kissanristiäistä.
  No en tosiaankaan koe tämän olevan mikään ongelma koska arkisin ottaminen loppui samantien kun loma loppui.
  Jokainen nauttikoon lomastaan niinkuin haluaa. Kännissä, parilla viinillä, selvinpäin tai miten vain pääasia että on ollut hyvä loma ja jaksaa taas seuraavaan lomaan asti :D
  Missä myyt vaatteitasi? Oon tänne blogii odotellut että tulis taas myyntiin mutta taidat nykyään myydä muualla?

  • Nojoo, samma här. Krapuloita ollut enemmän kuin normaalisti parin kuukauden aikana… Eikä siinä, en mä olisi alkoa lomasta nauttimiseen välttämättä tarvinnut mutta monenlaista menoa vaan sattunut olemaan. :D

   Myyn facebook-kirppiksillä. Kallio kierrättää ryhmään laitan taas lähiaikoina myyntiin. Se on niin kätsää kun kamat haetaan kotiovelta. :) Jos kiinnostaa niin todennäköisesti ihan vielä tämän viikon aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta