Kreuzberg – Berlin

Kuten heti Berliinin matkan jälkeen blogissa mainitsin, menetin sydämeni. Vitsit mikä kaupunki, niin mielenkiintoinen ja kultturelli! Ja mikä ehkä parasta, matkoja saa hyvinkin edullisesti, lento kestää vaivaiset pari tuntia ja viikonloppu riittää hyvin Berliinissä kiertelyyn. Tottakai me saatiin helposti se neljä päivää kulumaan mutta nyt kerran käyneenä voisin kuvitella, kuinka ihan viikonloppukin toimisi jatkossa pienelle ”get awaylle”. Minä ainakin vannoin niin kovin, että tulen vielä palaamaan!

Kuvasaldo tuolta neljältä päivältä on aikamoinen, joten jälleen koitan jakaa reissujuttuja osiin. Alkuun liikkeelle ensimmäisestä illastamme, jonka vietimme pääosin Berliinin boheemiuden keskuksessa, eli Kreuzbergissa. Aloitimme kuitenkin iltaa ihan hotellimme tuntumassa mielettömän hyvässä italialaisessa raflassa Vino e Basilicossa. Aamun aikainen lento painoi kovin, joten tuossa vaiheessa oli vaan pakko laittaa Trip Advisor laulamaan ja valkkailla hyvä italialainen lähistöltä. Eikä hittolainen muuten mennyt kovin metsään! Vaikka minä harvoin pastaa syön niin täytyy sanoa, että nyt oli kyllä maukasta. Myös seurueen muut annokset osoittautuivat paitsi edullisiksi, myös maultaan huikeiksi. Jos joku kaipaa koordinaatteja kyseiseen raflaan, niin osoite on Tucholskyßtrabe 18/20, 10117 Berlin.

IMG_8662-001IMG_8666-002

Kun mahat oli saatu täyteen, oli aika lähteä ”pussikaljalle” Kreuzbergiin. Tai noh, pojat nauttivat kaljaa ja minä tyydyin pussiviiniin. 🙂 Olin kuullut Kreuzbergista paljon hyvää ja etenkin siitä, että kyseinen kaupunginosa on erinomaista vastapainoa Mittelle. Paljon katutaidetta, kirppareita, vintagea, ravintoloita ja markkinoita. Parhaiten Kreuziin pääsee metrolla, esimerkiksi Kottbussertor on hyvä kohta jäädä kyydistä pois. Toisaalta alue on niin laaja, että kannattaa ehkä hieman tutustua karttaan jos on joku tietty paikka johon haluaa suunnata. 🙂

Ajankohta meidän vierailulle oli perjantai-ilta ja sen kyllä huomasi. Joka paikka oli täynnä jengiä, en oikein osaa sanoa oliko porukka turisteja vai paikallisia. Berliinissä sitä on meinaan hyvin vaikea erottaa, kun kaupungissa asuu niin monikulttuurista porukkaa. Jokatapauksessa, ravintolat olivat täynnä ja jengi illallisti katuterasseilla. Yksi hauska homma tuolla oli, nimittäin oman juoman kanssa sai mennä ravintolan terdelle istumaan. Ei ollut edes pakko tilata mitään mutta lähikaupasta hankittu bisse ei ollut este raflan terdellä istumiselle. 😀 Miettikääs moista Suomessa… Kreuzbergissa näkyi myös paljon poliiseja, joten mietittiinkin onko tämä ihan normaalia vai onko odotettavissa jotain kahinoita? Ehkä ihan normaali varotoimi?

IMG_8672-002IMG_8674-001IMG_8676-002IMG_8683-002

Kierreltiin ympäriinsä ja käytiin nappasemassa ikivanhassa ”photoautomatissa” muutamat lomamuistot. Ilta-aikaan en ainakaan itse huomannut yhtään auki olevaa kirppistä tai muutakaan pikkuputiikkia supermarketteja lukuunottamatta. Varmaan se päiväaika onkin paras ajankohta jos mielessä ovat ne shoppailut. Jokatapauksessa, mukavan boheemi ja rento meininki kyllä sai viihtymään tuossa kaupunginosassa. Jos Suomessa Kalliota pidetään boheemin rentona ”hipster -mestana” niin sanoisin, että Kreuzberg on ihan omaa luokkaansa.

Kun tarpeeksi kauan oltiin pyöritty tuolla Kreuzin kaduilla, päädyttiin etsimään baaria tai kahvilaa, jossa olisi mahdollista polttaa vesipiippua. Joku ystävällinen tyyppi vinkkasi meille Cafe Zerasta, joka siinä vaiheessa oli ihan seuraavalla kulmalla. Kyseessä oli siis vesipiippu-kahvila, jossa ei myyty ollenkaan alkoholia. Tästä huolimatta mesta oli ihan tupaten täynnä porukaa ja saatiin kuin saatiinkin pöytä naurettavan pienellä jonotusajalla. Siellä me sitten polteltiin, tosin piippu oli sen verran stydiä tavaraa, että mun sauhuttelut jäivät vaan muutamaan hatsiin. 😀 Todennäköisesti tässä vesipiipussa oli siis nikotiinia ja ehkä hieman enemmänkin… Hintaa yhdelle piipulle tuli vaivaiset 10 euroa ja kahvila sijaitsee osoitteessa Prinzenstraße 81, 10969 Berlin. Jos joku muuten ihmettelee miksi laitan osoitteisiin postinumerot niin Berliinissä tosiaan saattaa olla saman nimisiä katuja eri puolilla kaupunkia. Postikoodi kertookin aika paljon mistä alueesta on kyse ja siksi ihan välttämätön jos hakee jotain random osoitetta.

IMG_8690-002IMG_8686-001IMG_8692-002IMG_8693-002IMG_8698-002IMG_8688-002

Tiivistettynä, pidin kyllä Kreuzista mutta ei se missään nimessä Berliinin ykköseksi yltänyt. Ehkä näimme aluetta aika suppeasti mutta ensi kerralla sitten enemmän. Oli meillä kyllä mielessä, että palatako vielä alueelle päiväsaikaan mutta lopulta se sitten jäi… Kaupungissa on sen verran nähtävää, että yhteen paikkaan ei meinannut keretä kahteen otteeseen.

Onko moni teistä käynyt Berliinin Kreuzbergissa? Mitä olitte mieltä tuosta kaupunginosasta? 

Kommentit (6)
  1. Haha jotenkin ihanan rempseästi oot jotenkin kirjoittanu nää pari viimeisintä postausta:) Pisti hymyilyttään:) Kreuzbergissa olen ollut, vuosia sitten, kauhee matkakuume iski kun näitä kattoo oi oi<3

    1. Haha aijaa? 😀 Ehkä mulla on rempseä fiilis? 🙂

      1. Tai pelkällä hyvällä tarkoitan! 🙂 Huomaa et jokaista sanaa ei oo punnittu sataan kertaan, vaan näissä on ollut semmosta tajunnanvirtaa ja ”rempseyttä”<3

        1. Hei joo en ottanut sitä muulla. Oli ehkä vähän tökerö vastaus mutta joskus näemmä teksti kuulostaa hieman erille kuin tarkoitus. 😀 Pahoittelut, tajusin siis pointtisi ja hyvällä. 😉

  2. Olen menossa lokakuussa Berliiniin ensimmäistä kerta, joten kiva kuulla vinkkejä ja kokemuksia kaupungista. Kreuzbergiin olis myös tarkoitus mennä.

    1. Mukava kuulla, että vinkit tulevat tarpeeseen! 🙂 Oikein ihanaa reissua, mahti kohteen olet valinnut! ;))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *