Huss muiden mielipiteet!

Jossain vaiheessa elämääni mietin todella paljon mitä minusta ajatellaan. Hyväksyntä oli tärkeää ja enemmän kuin itseäni, arvostin johonkin tiettyyn porukkaan kuulumista. Sitä tahtoi olla osa jotain omasta mielestään hienoa. Myös ilkeät juorut saivat minut jopa itkemään ja pilaamaan päiväni. Nyt, kun asiaa miettii niin kuinka turhaa… Uskon, että muiden mielipiteiden pähkäileminen on etenkin sellainen nuorten ja nuorten aikuisten juttu. Toki se saattaa liittyä huonoon itsetuntoon ja epävarmuuteen omasta paikasta tässä yhteiskunnassa. Eli mikseipä kalvaa myös aikuisemmallakin iällä, tai vaikka koko elämän ajan.

Itse mietin siinä mielessä muiden mielipiteitä, että en halua tehdä mitään mikä satuttaa toisia. Myös lähipiirini mielipiteet saavat minulta arvostusta ja aina säännöllisin väliajoin niitä kaipaankin. Mutta ihan ylipäänsä muiden ”ehdoilla” eläminen on oikeasti ajan hukkaa. Mitä väliä jos se naapurin Pirkko arvostelee tekemisiäsi, työpaikkaasi tai ammattiasi? Onko sillä loppupeleissä kovin suurta väliä? Entä sitten yhteiskunnan paineet ja oletukset? Tietyn ikäisiltä henkilöiltä odotetaan tiettyjä asioita, tiettyä elämäntilannetta ja ajattelutapaa. Jossain vaiheessa itsekin kamppailin noiden oletusten kanssa mutta onneksi luovutin. Tämä on minun elämäni eikä kenenkään muun.

IMG_8704-001IMG_8705-002

Tämän 28 vuoden aikana tullut siihen lopputulokseen, että koskaan et voi miellyttää jokaista. Aina on jotain mikä sinussa ärsyttää muita. Se ärsytys piilee joko ulkonäössäsi, valinnoissasi, elämäntavoissasi tai ihan vaan olemuksessasi. Miksipä siis sinäkään miettisit tuntemattomien tai puolituttujen mielipiteitä? Koskaan et tule olemaan täydellinen jokaisen silmissä, eikä sinun tarvikaan. Mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä enemmän sitä oikeasti arvostaa ihmisiä, jotka tuntevat sinut. Niitä ihmisiä, jotka seisovat rinnallasi vaikka valitsisitkin väärin, epäonnistuisit. Kukaan heistä ei naura sinulle, vaan tukee.

Myös näin bloggaajana sitä ottaa aika paljon riskejä sen suhteen, ettei sanomisesi välttämättä miellytä jokaista. Niin ja ulkonäöstä puhumattakaan, sen suhteen olen ainakin jo toivoni menettänyt! ;) Minä olen kuitenkin päättänyt etten anna näiden asioiden vaikuttaa. Mitä se muiden negatiivisuus tai arvostelu on sinulta pois? Enemmän se kalvaa näitä ihmisiä, jotka käyttävät energiansa sinun elämäsi puimiseen tai yksinkertaisesti sinun inhoamiseesi. Siispä huss, huss muiden mielipiteet tai arvostelu! Olet oman elämäsi sankari ja hyvä juuri tuollaisena.

IMG_8707-002

Loppuun tahdon kiittää teitä siitä palautteesta jota annatte minulle jatkuvasti. Kerrotte omat mielipiteenne vaikka ne sivuuttaisivatkin minun mielipiteeni. Monesti teidän mielipiteenne saavat myös pohtimaan yllättäen omaani, onko se omani sittenkään oikea tapa ajatella? Niinhän sen kuuluukin mennä. Omia ajatuksia ja mieliteitä on syytä välillä punnita, katsoa eri näkökanteilta. Tällä tekstillä en siis missään nimessä tarkoita sitä, ettenkö kuuntelisi ja tahtoisikin kuulla teidän palautettanne! Laittakaa sitä tulemaan niin usein kuin mieli tekee, arvostan. :)

Mutta vielä postauksen aiheeseen palaten heitän kysymyksen ilmoille. Millainen suhtautuminen teillä on muiden mielipiteisiin? Onko niillä vaikutusta elämäänne tai valintoihinne? 

On my way

2 vastausta artikkeliin “Huss muiden mielipiteet!”

 1. Anteeksi Julia jos nyt pahoitan mielesi, mutta viime aikoina on jotenkin tuntunut kuinka blogisi toistaa itseään. Samoja asioita käsitellään uudestaan ja uudestaan, ehkä hiukan eri vinkkelistä välillä…
  Sinulla on itselläsi varmasti nyt sellainen elämänvaihe meneillään, jossa pohdit paljon itseäsi ja suhdettasi kaikkeen, ja se on hyvä :) Täällä blogissa se valitettavasti näkyy niin, että postaukset ovat kaikki hyvin samanlaisia ja pohdiskelevia, ja samat jutut toistuvat. Ehkä hiema tylsää ja puuduttavaa, enkä enää niin jaksa käydä täällä…

  Toki jos muut tykkäävät nykyisestä tyylistä, jatka ihmeessä samalla tavalla, sillä eihän kaikkia voi miellyttää. Halusin vain kuitenkin kertoa mielipiteeni/kritiikkini, koska olen seurannut blogiasi jo pitkään ja pitänyt siitä kovasti.

  Ja edelleenkin, tarkoitus ei ollut pahoittaa mieltäsi! Vaikutat hienolta ja syvälliseltä tyypiltä, joka arvostaa myös muutakin kuin pintaa. Kaikkea hyvää sinulle :)

  • Oon siis Jutta. :) Mutta ymmärrän pointtisi ja kiitos palautteesta. Mä uskon, että jokainen lukee sellaisia blogeja jotka ikäänkuin tuntuvat omilta kussakin elämänvaiheessa. Ja näitä vaiheitahan meillä piisaa… Mulla nyt sattuu olemaan tällainen elämänvaihe ja ajatuksiani olen blogiini halunnut tuoda. Varmasti välillä tyyli taas muuttuu.

   Toivon kaikkea hyvää myös sinulle! Ehkä palaat blogiini joskus myöhemmin ja se ehkä tuntuu taas sinunlaiseltasi, tai sitten ei. Voi myös olla, että aikansa kutakin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta