Oi aurinko aurinko

* Postaus toteutettu yhteistyössä NIVEAn kanssa

Muistatteko, kun viikon alussa vinkkasin teille NIVEAn aurinkotapahtumasta, joka järjestettiin keskiviikkona Helsingin Hietsussa? Keskiviikko taisi olla viikon ”surkein” päivä auringon puolesta mutta mikä oli mukava huomata, kyllä rannalla silti riitti väkeä! Itse olen tainnut Hietsussa viimeksi aurinkoa ottaa vuosia sitten mutta näemmä biitsi toimii hienosti edelleen. :)

Itse saavuin tapahtumapaikalle vasta iltapäivästä, suunnilleen puoli viiden aikaan. Rannalla odotti NIVEAn aurinkoasema ja tiimi iloisia promotyttöjä. Vaikka aurinko ei tuolloin enää paistanut, ihmisten iloisuus sai kieltämättä aurinkomielelle. Tapahtumateltassa oli NIVEAn tuotteiden lisäksi myös se UV-kamera, josta teille aikaisemmassa postauksessa mainitsinkin (postaus täällä). Itselleni kokemus kameran edessä oli aivan ensimmäinen ja olikin mielenkiintoista nähdä itsensä hieman eri värisenä ja saada syy näihin värieroihin. Tapahtumapaikalla nimittäin rasvailin kasvoihini täpliä aurinkovoiteilla ja UV-kamera osoitti kuinka suuri ero on suojaamattomalla iholla ja iholla, joka on suojattu. Huhhuh. Säikähdin oikein kuinka ”alaston” iho onkaan auringon edessä jos rasvaa ei käytetä. Myös suojakertoimen paksuus näkyi kamerassa selkeästi, mitä paksumpi voide sitä tummempi suojakerros. Myös rasvan määrällä oli selkeä vaikutus suojaukseen. Jos sipaisin sitä huolettomasti, näkyi kamerassa kuinka heikko ja epätasainen suoja oli. Kun taas rasvasin kasvoja huolellisesti ja runsaasti, oli suojaus selkeästi ihan eri tasoa! Itsekin siis monasti rasvat iholle vaan huitaisseena voin sanoa, että kyllä tämä pysäytti miettimään.

IMG_9592-002IMG_9550-002IMG_9585IMG_9591IMG_9569-001

Olen muutenkin viime aikoina yhä enemmän ja enemmän miettinyt auringossa oleilua, sen plussia ja miinuksia. Tämä johtunee siis omasta ikääntymisestä ja ihon vanhenemisprosessi, joka on arvatenkin kiihtynyt pikkuhiljaa tässä vuosien saatossa. Mietityttää etenkin se, miten paljon auringolle altistuminen ihoa vanhentaa. Olen periaatteessa sitä mieltä, että koska Suomessa saamme nauttia auringosta hyvin vähän vuodessa, ei kesäisin ole missään nimessä syytä vältellä sitä (ellei vartavasten halua). Tämän oleskelun mahdollistavat aurinkovoiteet, ilman niitä ei tokikaan auringossa aikaa kannata edes harkita viettävänsä. Maissa, joissa aurinko taas porottaa 365 päivää vuodesta, voidaan puhua jo oikeasti siitä onko se auringossa oleminen enää terveellistä. Mutta niin, mielipiteitä asiaan saattaa olla useitakin. Toiset välttävät aurinkoa kaikin mahdollisin keinoin, toiset taas palvovat minkä ehtivät. Itse lukeudun varmaan jonnekin sinne välimaastoon…

Rakastan kyllä aurinkoa ja kesä on lempi vuodenaikani. Ulkomailla käyn muutamia kertoja vuodessa, joista ainakin yksi viikon reissu on aina ns. aurinkoloma. Eli loma kohteeseen, jossa paistaa valehtelematta joka päivä. Ennen saatoin maata rannalla vaikka seitsemän päivää ja esimerkiksi kuusi tuntia päivästä. Tuo on aika hurja määrä! Nykyään auringonottoni on muuttunut siinä mielessä, että paikallaan jaksan maata ihan maximissaan kaksi tuntia. Mieluummin pikkuhiljaa väriä pintaan, kuin ahnehtien. Pään ja hiukset suojaan ehdottomasti, sekä lisäksi tietenkin rasvaan ihoni huolellisesti riittävän korkealla suojakertoimella. Kerrointen valinnassa kannattaa toki huomioida oma ihotyyppi ja aika jonka aikoo oleilla auringossa. Toisille sk kymmenen on aivan liian vähän ja toiset taas voivat helposti käyttää jopa pienempiä kertoimia. Se harhaluulo kannattaa kuitenkin unohtaa, että rusketus tarttuisi huonommin pienellä kertoimella, ei nimittäin pidä paikkansa!

IMG_95402015-08-12

Kuten jo viime postauksessa mainitsin, NIVEAn tuotteet ovat olleet aurinkovoide suosikkejani jo useamman vuoden ajan. Tasainen ja kaunis rusketus on niillä taattu, ilman palovammoja. Valikoimista löytyy suojakertoimia ihan sinne 50 saakka, joten herkkähipiäisimmillekin löytyy varmasti se oikea voide.

Mites teidän suhtautumisenne aurinkoon ja auringonottoon, onko se muuttunut vuosien saatossa?

Nyt suojakertoimet päälle ja aurinkoon, ihanaa lauantaita! :)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta