Kotitekoinen herkkumysli (resepti)

Kuten tiedätte, rakastan kuivattuja hedelmiä todella todella paljon. Yllättäen myös mysli on meikäläisen suosikki, sisältäähän se tavallisesti läjäpäin juurikin näitä herkullisia ”sattumia”. Mysleissä harmittaa kuitenkin eniten se, että suurimpaan osaan niistä on tungettu runsaasti suolaa ja sokeria. Niin turhaa!! Ja noh, gluteenittomissa mysleissä vielä se päätä hipova hintakin on aika kaukana kohtuudesta…

Näiden syiden vuoksi ostan myslejä kaupasta aniharvoin. Edes luomutuotteet eivät ole saaneet minua vakuuttuneeksi siitä, että olisi kannattavampaa ostaa kaupan hyllyltä, kuin tehdä itse. Toki käyttämissäni kuivatuissa hedelmissä on myös hieman sokeria mutta ainakaan sokeria ei tarvitse lisätä ”seokseen” enempää, kuin mitä raaka-aineet pitävät sisällään. Vältytään siis epäaidolta maulta ja sen sijaan saadaan nauttia mahdollisimman puhdasta, kotitekoista. Myös viljoista voi lisätä vain ja ainoastaan sellaisia, joita tahtoo lisätä.

IMG_9752

Kotitekoinen herkkumysli

 • Kaurahiutaleita
 • Tattarihiutaleita
 • 1 suuri banaani siivutettuna
 • Cashewpähkinöitä
 • Kuivattuja karpaloita
 • Rusinoita
 • Taateleita siivutettuna
 • Hunajaa
 • Kanelia
 • Neilikkaa
 • Piparkakkumaustetta
 • Kalaharinsuolaa
 • 3 rkl kookosöljyä

Ja lähes kaikkia aineosia tosiaan oman maun mukaan.

Hommaan on nyt siis kaksi vaihtoehtoa, joko paistaa erikseen hiutaleet, hunaja, banaani, kookosöljy ja mausteet (200 asteessa 15-20 min) ja lisätä lopuksi kaikki muu oheishärpäke. Tai sitten paistaa koko satsi pellillä. Tämä on ihan makukysymys tahtooko kaikkien aineosien olevan rapsakoita ja uunissa käyneitä. Itse henkilökohtaisesti pidän enemmän jälkimmäisestä versiosta, joten paistoin koko satsin pellillä aina välillä puulastalla sekoitellen. Pidin uunissa noin 20-25 minuuttia, niin kauan jotta banaanit olivat ns. kypsyneitä. Lopuksi laitoin pakkaseen kymmeneksi minuutiksi jäähtymään ja sitten vaan tarjoiltavaksi tai rasiaan säilöön.

IMG_9758IMG_9749-001

Tarjoiluvinkkejä:

 • Vanilja- tai suklaa soijajuoman kanssa nautiskellen.
 • Jogurtin tai rahkan päälle ripoteltuna.
 • Marjojen kanssa sellaisenaan, nam!
 • Ihan vaan naposteltuna. 

Muita omatekoiseen mysliin hurahtaneita? :)

On my way

10 vastausta artikkeliin “Kotitekoinen herkkumysli (resepti)”

 1. Hyvältä näyttää, pitääpä kokeilla :) Sun blogista saa aina niin hyviä ideoita tämmöiselle herkkävatsaiselle!

  • Itse oon syönyt satsin aina tyyliin kolmessa päivässä ja ainakin sen ajan pysynyt hyvänä. :) En kyllä nää miksi tämä pilaantuisi pidemmässäkään aikaa?

 2. Kyllä täällä joka aamu syödään omaa mysliä. Itse en hirveästi välitä kuivatuista hedelmistä, minkä vuoksi suurin osa kaupan mysleistä on aina jäänyt hyllyyn ja itsetekemä on tullut tilalle. Teen myslin yleensä kaurahiutaleista, cashewpähkinöistä, auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- ja pellavansiemenistä. Vielä ripaus hunajaa ja kaardemummaa + vettä ja kookosöljyä niin hyvää tulee :)

  • Kuulostaa todella hyvältä! Ja miksipä niitä käyttää jos ei pidä. :) Siispä omatekoiset kunniaan!

 3. Kiva välipalavinkki taas! :) Itse sortuu aina niihin samoihin tuttuihin, kun ei mielikuvitus riitä. Näitä on kiva lukea!

  • Kiva kuulla! :) No siis itsekin monasti… Toisaalta tykkään kehitellä aina uutta joten siksipä näitä reseptejä tulee aina säännöllisin väliajoin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta