Vinkki keittiöön: Vanilla extract

Haluan vinkata teille eräästä leivonnassa ja ruoanlaitossa käytettävästä omasta ”kultakimpaleestani”, nimittäin luomu Reilun Kaupan vanilja uutteesta. Tämä kyseinen uute on koristanut maustekaappiamme jo hyvin pitkään ja olenkin käyttänyt sitä milloin missäkin. Jostain syystä en kuitenkaan ollut aikaisemmin honannut iskeä maustetta banaanipannareihin mutta tänään sen tein. Ja ai, että!! Voisiko paremmin sopia? Uute on erinomaista myös esimerkiksi chia-vanukkaissa, smoothieissa, leivonnassa, ruoanlaitossa jne.

Kuten tiedätte, en ole mikään valkoisen sokerin suosija. Meillä ei itseasiassa tällä hetkellä ole tuota pahamaineista sokeria olemassakaan, eikä taida enää ikinä edes tulla… Sen sijaan suosin hunajaa, acavea, kookossokeria ja tätä vanilja uutetta. Uutteella saa mielestäni ihanan vivahteen leipomusten makuun ja mikä parasta kevyesti, sekä luomusti. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos uutteita ei vielä kaapistanne löydy! Niin ja makujakin löytyy useampia, ainakin mintun taisin bongata Ruohonjuuresta. :)

IMG_9772IMG_9784

On my way

9 vastausta artikkeliin “Vinkki keittiöön: Vanilla extract”

 1. Moikka! Muistatko yhtään minkä hintainen tuo kyseinen purnukka on? Alkoi nimittäin kiinnostaa kovasti, kiitos paljon vinkistä! :) Just tällaset ”arjen pienet vinkit” on ihan huippuja!

  • Moikka! Olikohan jotain 10 euron kieppeillä? Mutta on kyllä todella riittoisaa…
   Ja ei mitään, kiva jos oli hyödyksi! Mielellään jakaa hyväksi kokemiaan juttuja. :)

 2. Mulla on käytössä vaniljajauhetta, mikä ei siis sisällä mitään muuta kuin aitoa vaniljaa. Varmaan ajaa saman asian. Ja sopii tosiaan niin hyvin chia-vanukkaisiin! Ja pitääpä testata banaanipannareihinki :)

  • Kyllä varmasti ajaa saman asian. :) Kannattaa kokeilla, ihan huippu yhdistelmä!!

 3. Moikka!
  Osaatko yhtään arvioida paljonko sulla menee kuukaudessa rahaa ruokaa ja kaikkiin mitä nyt ruokavalioss ja hyvinvoinnissa käytät? Spirulinat yms mukaan lukien :) ei vaan meinaa taida ihan kaikkein halvin ruokavalio olla? Toki voi olla että hinnat hesassa erikoiskaupoissa (ruohonjuuri yms) vähän erit ku landella missä tollasia ei ole :)

  • Moikka! Mulla menee paljon rahaa ruokaan, sen myönnän. Mutta se on myös sellainen osa-alue jossa en halua nykyään enää tinkiä. En missään nimessä… Teen yhteistyötä CocoVi:n kanssa ja heiltä saan superfoodeja, joten niihin ei sinällään mene mutta ostan kyllä omatoimisesti aika paljon juuri erilaisia terveysjuttuja kokeiluun. Toisaalta nuo purnukat sitten kestävätkin aika kauan…

   Mä veikkaan, että täällä ei ole sen halvempaa. Ehkä jopa päinvastoin? Ruohonjuuri on kallis kauppa mutta laatu kyllä maksaakin. Ehkä kannattaa tilata juuri Ruohonjuuren verkkokaupasta? Mä luulen, että siellä on kyllä samat hinnat kuin myymälöissäkin! :)

   Mä en ole tosiaan koskaan laskenut paljonko rahaa safkaan menee kuussa, veikkaisin kuitenkin jotain 300-400 euroa. Ja tämä myös siksi, että en koskaan pihistele ja ostan ulkoakin safkaa… Hitsiläinen. Nyt alkoi kiinnostamaankin, joten jonkunlainen budjettipäiväkirja voisi olla paikallaan. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta