Banaani-rusina raakasuklaa (M, GL)

Hurahtanut raakasuklaaseen? Täällä ainakin ollaan, toivottoman hurahtaneita. Olen väsännyt tuota kyseistä herkkua himassa jo monta monituista kertaa ja varioinut sitä erilaisin täyttein. Tällä kertaa vuorossa oli rusina-banaanisuklaa, johon laitoin sekaan kuivattuja banaanilastuja kera rusinoiden, täydellistä! Mielestäni parhaassa raakasuklaassa on nimenomaan sattumia ja mitä enemmän sen parempi.

Mutta miksi ylipäänsä suosin raakasuklaata? Mikä siitä tekee paremman kuin vaikka Fazerin sininen?

Ensinnäkin jos olet maitovammainen, sopii raakasuklaa sinulle maidottomuutensa ansiosta täydellisesti. Toisekseen raakasuklaa valmistetaan sellaisissa lämpötiloissa, joissa kuumuus ei missään vaiheessa nouse yli 46 asteen ja tämän vuoksi kaakaon ainutlaatuiset luonnolliset ravintosisällöt säilyvät vahingoittumattomina. Raakasuklaa ei sisällä myöskään mitään keinotekoisia aineosia (ellei niitä siihen ulkopuolelta lisätä). Puhutaan siis oikeasti ravinteikkaasta herkusta. Kaakaohan on muuten myös yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista ja sisältää jopa yli 1200 aktiivista aineosaa, sekä jopa 10 % antioksidantteja. Lisäksi raakasuklaata voi helposti syödä myös päivittäin. Se on oikeasti sellainen herkku mikä ei salettiin lihota ketään muutamalla palalla nautittuna. Suklaa on myös hyvin tuhtia ja täyttävää, joten tämän vuoksi sitä ei pysty syömään kuin maximissaan sen pari palaa kerrallaan. Itselleni riittää tavallisesti ihan yksikin slaissi. Jotkut muuten sanovat, että raakasuklaa virkistääkin? Itse en ole sitä vaikutusta huomannut mutta empä yhtään ihmettelisi. 🙂

IMG_9833

Banaani-rusina raakasuklaa (M, GL)

  • 2 dl CocoVi kaakaovoita 
  • 3 dl CocoVi kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 1 dl CocoVi raakakaakao-jauhetta
  • 3 rkl hunajaa tai agavea
  • 0,5 dl CocoVi lucumaa
  • 2 kourallista rusinoita (tai oman maun mukaan)
  • 100 g luomu banaanilastuja
  • Ripaus vuorisuolaa tai muuta laadukasta suolaa

*CocoVi:n tuotteet saatuja

Sulatetaan kaakavoi ja kookosöljy vesihauteessa. Jos kaakaovoi on könttänä, se tulee raastaa ennen kuin sen laittaa vesihauteeseen. Muistattehan, että vesihaude on turvallista pitää siellä 40 asteen tuntumassa! Mittari on oiva apulainen jos tuntuu, että lämpötilan tunnistus on muuten hankalaa. Kun kaakaovoi on täysin sulanut kookosöljyyn, lisätään sinne makeutus eli hunaja tai agave. Sekoitellaan. Tuossa vaiheessa nostin kupin jo pois hauteesta ja aloin lisäilemään muita aineosia. Halutessaan banaanilastut voi murskata mutta itse kaadoin ne kokonaisina. Lopuksi vaan leivinpaperin päälle pellille ja pakkaseen! Meiltä oli leivinpaperi loppu niin vuoka toimi yhtä hyvin. 🙂 Pakastimessa suklaa jäätyy noin kymmenessä minuutissa.

Sitten ei muuta kuin nautiskelemaan hyvällä omallatunnolla!

IMG_9842

Kommentit (2)
  1. Täällä ilmoittautuu yksi banaani-rusina-kombon suurfani <3 Tätä reseptiä täytyy kokeilla! Tosin saatan olla kanssasi eri mieltä tuosta raakasuklaan täyttävyydestä, pelkään että tää makuyhdistelmä kyllä uppoaa meikäläiseen ihan yhtä kevyesti kuin "normi"-herkutkin… 😀

    1. Kannattaa. 🙂 Hahah, ai? Mä en pysty syömään kovin montaa palaa ilman pientä huonovointisuutta. Se on varmaan se kaakaovoi, joka tekee sen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *