Lesboviboja?

Rentous ennenkaikkea, siinä oma pukeutumismottoni. Minusta on itseasiassa iän myötä tullut kokoajan rennompi ja rennompi (laiskempi?) pukeutumisen suhteen. Vapaa-ajalla käytän vaatteita joissa todella viihdyn ja jopa ulos lähtiessäni en sulloudu 12 cm korkkareihin väkisin vaan sen takia, jotta jalkani näyttäisivät paremmilta. Mitä sitten jos ne ovat lyhyemmät? Itseasiassa mietin nykyään todella vähän sitä mitä muut minusta ajattelevat. Joku voi ajatella, että se johtuu parisuhteesta. Sinulla on jo mies niin ei tarvitse enää panostaa pukeutumiseen samalla tavoin kuin sinkkuna? PYH! Tahdon edelleen olla huoliteltu mutta pukeudun nykyään vaan ja ainoastaan itseäni varten. Olen yksinkertaisesti itsevarmempi kuin muutama vuosi sitten.

Mulle mieluisin vapaa-ajan asu onkin risaiset farkut, jotkut kivat tennarit ja toppi. Vähän kuulemma välillä turhan lesbomaista mutta so what? :D Siihen kaveriksi sitten trenssi tai nahkarotsi. Vähän voi paljastaa mutta ei liikaa, ei missään nimessä. Myös aurinkolaseilla ja laadukkailla asusteilla saa luotua lookkiin kivaa särmää. Työminä taas sen sijaan on jakkupukuinen tai muuten vaan siististi pukeutunut Jutta. Pidän kyllä toimistotyylistäkin ja pukeudun mielelläni ”siistimmin”. Tuossakin pukeutumisessa se avain sana on kuitenkin rentous. Ei mitään liian lyhyttä tai tiukkaa, ennenkaikkea tyylikästä ja siistiä.

Pukeutumistyyli muuttuu kyllä iän myötä ja sinun mukanasi, sen olen huomannut. Itse olen ainakin käynyt jos jonkunlaista vaihetta läpi. Oli se kirppisjutta, yltiönaisellinenjutta, rokkijutta, babypinkki-helmikorvisjutta, office-lookjutta… Tänä päivänä olen kai jonkunlainen sekoitus tuota kaikkea. Ehkä löytänyt ns. oman tyylini pukeutumisen suhteen? Mielestäni muodissa parasta on se, että voit varioida sitä oikeasti mielesi mukaan. Sinun ei tarvitse mennä yhteen muottiin, vaan voit yksinkertaisesti olla vähän kaikkea. Joko rönsyillä tai sitten pysyä halutessasi siinä yhdessä linjassa. Ja mitä muuten tekstin otsikkoon tulee… Kai mä vähän olen sitten lesbovibainen kerta tykkään boyfriend-mama-girlfriend -farkuista, kaikesta revitystä, tennareista ja vähän jopa trashystakin tyylistä välillä. Hahah. No mutta ei ne miehet aina ymmärrä… ;)

Onko teidän tyylinne muuttunut vuosien varrella? Hapuiletteko jossain siellä hipster-office maastossa vai onko se oma tyyli jo iskostunut?

IMG_9891IMG_9885IMG_9886IMG_9900IMG_9892IMG_9889-001IMG_9887IMG_9890IMG_9896-001

Kengät Zara / Farkut Dr. Denim / Toppi Zara / Nahkarotsi Saints & Mortals / Lompakko LV / Aurinkolasit Mango / Sormukset Lindex / Käsikorut Berliini

On my way

27 vastausta artikkeliin “Lesboviboja?”

 1. Moikka! Et kysellyt tässä kirjoituksessasi uusia postausideoita, mutta ajattelin nyt jättää kuitenkin kommenttini tähän uusimpaan postaukseen :) eli siiis kiinnostaisi nähdä postausta siitä, millaiset ovat teidän perus arki ruokaostokset. Kuvaisit siisteidän tavallisen kauppakassin sisällön! (myös ne mahdolliset herkut jos niitä sieltä löytyyy ;) )

  • Olen itseasiassa joskus tehnytkin tuollaisen postauksen mutta kertaushan on opintojen äiti. Ei siis huono idea! Laitetaan korvan taakse. :)

 2. Aaaalright, eli… Toppi, risaset farkut ja tennarit (massamuoti) tekee lesbon? :D Nice to know.

  • No hei tämä oli miehinen näkemys joka pitää sisällään huumorimieltä. Eli kyllä varmasti ennemmin kuin korkokengät ja mekko. :) Ja ei siis tee tietenkään lesboa, vaan antaa lesboviboja.

 3. Pakko olla vähän nipo, mutta,
  Nyt oli vähän asiaton otsikko ja leimaaminen.
  Lesbomainen?
  Kuulostaa tosi karulta omaan korvaan tuollainen yleistäminen ja nimittäminen.

  Suosittelen asenteen tai koko nimityksen käytön korjausta…

  • Noniin, huumoria hei vähän… Se oli miehinen mielipide huumorilla höystettynä. Eikä varmaan muuten yhden ja ainoan miehen mielipide… ;) Miehille poikamainen pukeutuminen saattaa tuoda juurikin niitä lesboviboja vaikka kyse ei siitä olisikaan. Esimerkiksi boyfriend-farkut ovat mieheni mielestä kauheinta mitä tietää.

   Enkä nimittele tai leimaa ketään, mulla ei nimittäin ole yhtään mitään seksuaalivähemmistöjä vastaan. :) Musta on vaan jotenkin niin huvittavaa, kun vähemmistöt ovat aina niin kärkkäällä mielellä. Miettii kuinka monia ihmisiä arvostellaan enemmistössäkin jatkuvasti ja sitä ajatellaan, että kyllä he kestävät. Mutta jos vähemmistöistä heittää jotain läppää ollaan heti sillä mielellä, että nyt on kyseessä rasisti tai muuten vaan suvaitsematon ihminen. Kun ei se aina vaan mene niin. Ja mähän en siis edes arvostellut, tekstissä oli mukana nikkausmerkkejä ja hymiöitä, joten tosissaan en ollut. :)

   Olen sitä mieltä, että ihmisten pitäisi opetella nauramaan itselleen enemmän. Myös vähemmistön kuin enemmistönkin. :)

 4. Moikka ja hei itsellä tuli mieleen, että olispas kiva nähdä tyylisi muutokset ihan kuvina vuosien varrelta? :) ..löytyisikö arkistoista, olisiko tässä postausideaa? :)

  • Hmm. Pitää ehkä kaivaa arkistoja jos kehtaan! ;)

 5. Nyt aikuinen ihminen järki käteen. Ei kai kukaan enää käytä seksuaalista suuntautumista kuvaamaan pukeutumista? Tekeekö tissivako tai naisellinen pukeutuminen ihmisestä automaattisesti heteron? Et varmastikaan kirjoittaisi että joku on pukeutunut hintahtavasti joten miksi lesbomaisesti. Niin niin tulet vastaamaan ettet sanamuodollasi mitään tarkoittanut mutta kyllä se minusta paljastaa palan ajatusmaailmaasi.

  • No itseasiassa käytän usein kyllä sanontaa lesbomainen tai hintahtava vaatteista (ja monia muitakin sanontoja), mutta en tarkoita sillä mitään pahaa. :D Oli toki oma moka, että kirjoitin sen julkisesti koska tietenkään en voi olettaa, että kaikki sen ymmärtäisivät. Mulla on kyllä aika roisi huumori. Pala mun ajatusmaailmaa on se, että mulla ei todellakaan ole mitään vähemmistörakkautta kohtaan. Olen itseasiassa joskus itsekin ollut ihastunut tyttöön ja tapaillut häntä. Elikkäs, kyse ei todellakaan ole mistään rasisimista homoja tai lesboja kohtaan.

   Miehille poikamainen pukeutuminen saattaa tuoda lesboviboja ja that`s it. Harva heistäkään sitä kuitenkaan mitenkään lesboja inhoten heittää. :D Miksi heittäisi? Ja loppuun ihan oikeasti, tämä oli vitsi! Huumoria on kyllä aivan liian vähän maailmassa… Ei mun mieskään mua ihan tosissaan lesbomaisena pidä. Välillä vaan katsoo vaatevalintoja vähän ihmetellen, heheh.

  • Aito suvaitsevaisuus on sitä, että kykenee pääsemään irti ihmisryhmiä leimaavista stereotypioista. Silloin ei ole enää olemassa ”lesbohtavaa” tai ”hintahtavaa”, koska kykenee näkemään ihmiset ennen kaikkea yksilöinä, ei jonkin ryhmän tyypillisenä tai epätyypillisenä edustajana.

   Ihmisten olisi syytä ymmärtää, että jokin tasa-arvoisen avioliittolain kannattaminen tai omat seksuaaliset kokeilut ovat vasta todellisen suvaitsevaisuuden esiaste. Niin pitkään kuin on ookoo heittää tämän kaltaisia otsikoita, vaikkakin huumorimielessä, yllä kuvatun kaltainen suvaitsevaisuus säilyy haaveena. Siksi sillä ON väliä, kuinka postauksesi otsikoit.

   Peace!

  • Onneksi sinä et yksin määrittele mitä suvaitsevaisuus on. :) Nimittäin sitä on myös suvaita ne eriävät mielipiteet, myös tässä seksuaalisuus asiassa, avioliittolaista puhumattakaan…

   Mukavaa viikonloppua sinne ja ennenkaikkea huumorimieltä!

 6. kieltämättä munki korvaan särähti toi otsikko… sulla on kyllä kiva tyyli vähän samanlainen kuin mullakin, ehkä siksi :D tykkään ite ravata kyllä kovasti kirppareilla. lähinnä metsästän merkkivaatteita kuten t-paitoja ja farkkuja :)

  • Noh, se oli ehkä vähän raflaava mutta en tarkoittanut sitä pahalla kuten jotkut sen nyt ottivat. Osoittaa vaan sen jälleen kerran, että se mitä sanoo face to face ei voi kirjoittaa tuntemattomille. :)

   Kirpparit ovat kyllä helmiä. ;)

 7. Huoh… Vähän huumoria ihmiset! :D Minusta otsikko oli hassu ja ihan vain sen takia tulin katsomaan postausta. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti!

  • Vähemmistöt taas ihan hiilenä! Naurattaa kun aloin lukemaan kommentteja :D
   Tässä taas huomaa, että julkisesti ei voi sanoa mitään kun heti joku ottaa nokkiinsa, HUOH :D

   Hyvä teksti Jutta, huomaan monesti teksteissäsi samaa ajatusmaailmaa kuin itselläni :)

   Mukavaa viikonloppua kaikille ;)

  • Yep, hyvää perjantaita! ;D

   Ja ehkäpä mä juuri siksi tämän noin otsikoinkin… ;) Ihmiset on niin tosikkoja. Ja pahinta on se, että itselleen ei osata nauraa. Vähemmistöön pitäisi aina suhtautua jotenkin erityiskohtelulla kuin enemmistöön, sitä en ihan ymmärrä… En ainakaan tässä yhteydessä. Vähän itseluottamusta kehiin tyypit!

   Molemmille hyvää viikonloppua! :)

  • Itse en kuulu vähemmistöön, vaan elän ihan heterosuhteessa. Silti otsikkosi särähti silmään, kuten tuossa yllä jo kommentoinkin.

   Nyt kannattaisi erottaa tosikkous ja halu huomauttaa typerästä otsikoinnista. En usko, että kukaan _loukkaantuu_ tämän postauksen otsikosta oli sitten lesbo, homo, hetero, you name it. Ihmisten lokeroinnista ei vain koskaan päästä eroon, ellei tämän kaltainen stereotyypittely lopu. Ihan kuten pojan lempiväri ei välttämättä ole sininen eikä tytön punainen, ei lesbokaan ehkä pidä risaisista farkuista ja tennareista. Ihmisen sukupuoli tai seksuaalinen suuntautuminen EI ole yhteydessä hänen tyyli-, ruoka- tai mihinkään muihin mieltymyksiinsä.

   Lisäksi toivoisin Sinulta, Jutta, kykyä ottaa rakentavaa palautetta vastaan. Mieti vaikka annetun palautteen sisältöä sen sijaan että väität kommentoijia tosikoiksi tai kuittaat hölmön lipsautuksesi huumoriksi. En kai minäkään tule sanomaan sulle tai kenellekään muulle typeryyksiä vain siksi että voin sanomisen jälkeen todeta ”Mutta se oli vaan läppä, hei, älä loukkaannu”.

  • Tottakai täsmennän ajatuksiani jos minua tullaan syyttämään täysin turhasta. Otsikko ei ensinnäkään ollut lipsautus tai hölmö sellainen, ei mielestäni edelleenkään. Se oli huumoria. Kuten koko viittaukseni lesboviboihin ja tosiaan huumorina se pysyy. :)

   Saatte siis antaa kyllä palautetta mutta toki korjaan sen mitä itse tekstilläni tarkoitin. Ikävää jos sinulle tuli erilainen fiilis tästä mutta näin se nyt vaan meni.

   Mukavaa viikonloppua! :))

 8. Mä en ole vähemmistöä eikä mun miehen mielestä boyfriend-farkut ole mitenkään ”lesbomaista” pukeutumista, hän on se joka sanoo että laita boyfriendit. Me puhetta käyttävät ollaan vastuussa siitä miten vähemmistöihin ja maailman vääryyksiin suhtaudutaan ja siksi meidän pitää puolustaa niitä ketä puheessakin sorretaan. Mun mielestä otsikko oli vähän junttimainen mutta välillä sitä itsekin päästää suustaan höhlyyksiä, niihin pitää vaan tarttua ja osata korjata itseään.

  • Miehiä on erilaisia. :) Meillä ollaan eri mieltä, teillä tuota mieltä. Ensinnäkään en sortanut puheessani ketään, joten minulle on turha paasata kiusaamisesta. En ole koskaan sortanut ketään enkä tule sortamaankaan. Otsikko ja koko tekstin lesbo-viittaus oli huumoria, joten jos et saanut siitä kiinni niin en mahda sille mitään. En koe päästäneeni suustani mitään höhlyyksiä, edelleen voisin kirjoittaa tekstin uudelleen sanasta sanaan samalla tavoin. :)

   Mukavat viikonloput! :)

 9. Itse sain päällimmäisenä käsityksen että kyseisen kuvailun oli sinulle joku muu kertonut ja itse mainitsit sen huumorimielessä. Ei ehkä kaikken poliittisesti korrektein ilmaisu, mutta kukaan ei ole aina sellainen siksi toisekseen blogi on sinun. ;)

  Ja tämän sanon ihan huumorilla, itseä ainakin hieman huvittaa asioiden stereotypioiminen oli aihe sitten ihan mikä tahansa. Itse siis kuulun LGBT ryhmään. Tarkoituksena oli vaan sanoa etten millään tavalla loukkaantunut/närkästynyt yms. :D

  • Kyllä, itseasiassa tuota kuvailua on kuullut aika paljon enkä kenekään suusta mitenkään lesboja inhoten tai sortaen. :) Toki huumoria on erilaista ja monesti jos luet jotain et välttämättä saa kirjoittajan pointista niin hyvin kiinni kuin vaikka face-to face keskustelussa. Ikävää jos osa nyt asiasta loukkaantui mutta edelleenkään en koe olevani nyt mikään lesbojen sortaja, en todellakaan.

   Kiva kuulla, että otit asian huumorilla. Noin se kuuluukin olla jos on itsetunto kohdillaan ja ylpeä siitä mitä on! :)

 10. En usko, että saamasi kriittinen (mutta kuitenkin harvinaisen asiallinen) palaute tuli huonon itsetunnon omaavilta ”vähemmistö”-ihmisiltä vaan ihan kaikenlaisilta lukijoilta, myös heteroilta. Itse myös yllätyin, että otsikoit tekstin niin kuin otsikoit ja aluksi pelkän otsikon perusteella tekstiä lukematta ajattelin, että sinulle oli käynyt joku outo/hassu sattumus, jossa sinua oltiin luultu lesboksi.. Petyin kuitenkin lukiessani, että omasta mielestäni melko neutraali pukeutuminen on miehesi mielestä lesboille tyypillistä ja ainakin minusta vaikuttaa, että hän kommentoi asiaa negatiivissävytteisesti. Tekstistäsi vaan käy ilmi, että hän ei olisi halunnut sinun pukeutuvan ”lesbomaisesti” vaan ”heteronaiselle sopivalla tavalla”. Onko hänestä heteronaisen pukeutuminen sitten seksikästä tiukkaa vaatetusta vai jotain ihanan tyttömäistä, tiedä häntä. Ymmärrän, että tällaisia virhearviointeja joskus sattuu kaikille, mutta ihmettelen, etteivät hälytyskellosi soineet tekstiä kirjoittaessa. Kun niin monet vähemmistöjen edustajat joutuvat kohtaamaan ennakkoluuloja arjessaan oman pukeutumisensakin vuoksi, emme me ”enemmistöön” kuuluvat ihmiset voi enää lipsautella mitä sattuu.
  Olen lukenut blogiasi melko pitkään ja yllätyin todella, että käytät tämän tapaista sanastoa arjessasi. Olet vaikuttanut aina erittäin mukavalta, ystävälliseltä ja lempeältä kristityltä tytöltä, joka on sosiaalisesti ja emotionaalisesti herkkä ja älykäs.

 11. Hei haloo. Nousisko tästä yhtä paha älämölö, jos ois puhuttu vaikka rekkamiestyylistä (enkä nyt tarkoita rekkis-lesboa vaan ihan ehtaa rekkamiestä)? Tai raksamiestyylistä? Tai spurgutyylistä? Olisiko joku tullut tänne vinkumaan, että MUTTA KUN EI KAIKKI REKKAMIEHET KÄYTÄ FARKKUJA!
  No ei olisi.
  En kannata minkäänlaista vähemmistöjen sortoa, enkä tiedä, oliko tää Jutalta vitsi vai ihan oikea mielipide, stereotypia lesboista. Jos jollakin on oikeasti stereotypia siitä, miten KAIKKI lesbot pukeutuu, niin onnea vaan – mutta sitä mieltä olen, että huumorin käytössä yleistys ja stereotypiat on ihan sallittuja. Fiksut ihmiset kuitenkin tajuaa, ettei niiden laukoja ole välttämättä yhtään sen rasistisempi… mutta saahan siitä taas mielensäpahoittajat puheenaihetta.
  Hyvän maun raja menee toki jossain, eikä varmasti blogiin tällaisen kirjoittaminen oo viisasta, todellakaan – mitkään ilmeet ja eleet ei välity ruudun kautta, eikä lukijat muuten tunne Juttaa lainkaan. Mutta relatkaa nyt hyvät ihmiset. Vaikka se onkin kivaa tarttua toisen jokaiseen väärään sanaan, etenkin anonyyminä netissä.
  Tasa-arvo on tärkeä asia, mutta tosiasiahan on se, että jokaisesta ryhmästä, oli se sitten vähemmistöä tai enemmistöä, löytyy JOTAIN sille ominaista. Minkä voi luokitella ko. ryhmälle stereotypiseksi tavaksi toimia. Ja niistä voi sitten vitsailla. Jee.
  Itselleen nauraminen on myös jalo taito.

 12. Kauhea haloo tyhjästä. Vähemmistöjä pitäisi kohdella erityistavalla 😀. Huh huumoria ihmiset, niin oikeen ne kiukkurypyt. 😉😉😉😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta