Herkullinen kukkakaalipizza (GL, VL)

Pizza on yksi suosikki ruokani ja lähes poikkeuksetta kerran viikossa sitä tuleekin ulkosalla nautittua, tietenkin gluteenittomasti. Pidän todella paljon myös kaikesta kotitekoisesta safkasta ja vanhemmiten olen innostunutkin enemmän tuolla keittiön puolella. Joskus nimittäin ihan inhosin ruoanlaittoa. Onhan se nyt tylsää jos aina tekee sen saman kana-pakastevihannes sörsselin mutta mielenkiintoiseksihan ruoanlaitto muuttuu, kun lähtee kokeilevalle linjalle! Itse olen erityisesti innostunut gluteenittomista ja maidottomista jutuista, kuten olette varmasti huomanneet. Kaikista motivoivinta tässäkin jutussa on löytää niitä uusia reseptejä kokeilujen kautta onnistuen.

Tällä kertaa uusin reseptini ei valitettavasti ole täysin maidoton, sillä pizza (+perheen miespuolinen henkilö) yksinkertaisesti vaativat juuston. Ihan ehtaa maitoa tähän ei ole kuitenkaan lorautettu, joten juustojen valinnallakin voit vaikuttaa siihen ettei tarvitse maata kippurassa soffalla slaissin jälkeen. Kyseessä on tosiaan pizza, gluteeniton sellainen ja kukkakaalista valmistettuun pohjaan väsätty.

Itseasiassa pariakin erilaista gluteenitonta pizza-variaatiota olen elämäni aikana kokeillut (äkkiseltään reseptit täällä & täällä) mutta kukkakaali-pizza oli minulle ihan uusi juttu. Toki olen siitä kuullut ja netissä reseptejä nähnyt mutta noh, kukkakaali… Ei siis ehkä ollut se aivan ykkönen ajatuksen tasolla mutta käytännössä pakko sanoa, että why not! Lopputulos oli todellakin positiivinen ylläri ja mielestäni voittaa munapohjaan tehdyn kepeästi 1-0. Toki jauhot ovat aina jauhoja ja niillä koostumus on yksinkertaisesti parempi mutta ei tämä onnistumisellaan kauas pusta pudonnut. Erinomainen variaatio jos ei tahdo käyttää edes gluteenittomia jauhoja!

IMG_9950-001

Herkullinen kukkakaalipizza (GL, VL)

  • 1 kukkakaali (mahdollisimman suuri!)
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 tl *himalajan vuorisuolaa
  • 0,5 tl *luomu oreganoa
  • 0,5 tl *luomu basilikaa
  • 1,5 rkl psylliumia

Täytteet:

  • 300-400 g naudan jauhelihaa (10%)
  • Mozzarella, fetaa, halloumia tms. juustoa (VL)
  • 1 prk ananasta tai tuoretta kokonaisesta 1/2
  • Luomu tomaattimurskaa
  • Luomu *mustapippuria
  • Luomu *oreganoa
  • Laktoositonta juustoa raasteeksi

*Luomutuotteet luontaistukku.fi

Survotaan kukkakaalin nuput blenderissä ns. kukkakaaliriisiksi. Itse en keittänyt kukkista laisinkaan missään vaiheessa, kuten osa saattaa tehdä. Kumpikaan ei mielestäni ole oikea tai väärä tapa. 🙂 Sekoitetaan ”riisin” joukkoon kananmunat ja psyllium, sekä mausteet kokoajan sekoittaen. Annetaan taikinan muhia 10-15 minuuttia ja laitetaan uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kun uuni on lämmin, levitetään taikina leivinpaperin päälle kuten normi pizzapohja konsanaan ja isketään uuniin 20-30 minuutin ajaksi. Pohja on hyvä siinä vaiheessa, kun se on kovettunut sopivasti ja saanut vähän väriä. Lisätään pohjan päälle kaikki täytteet, jotka ovat tietysti vapaavalintaisia. Tämän jälkeen vielä noin 15 minuutin ajaksi uuniin, jonka jälkeen annetaan jäähtyä hetki. Sitten ei muuta kuin nautiskelemaan!

Täydellistä pizzaperjantaita jokaiselle! 

IMG_9935

Kommentit (3)
  1. Onko tuo psyllium,vai mikä olikaan pakollinen?Tuoko se jotenkin rakennetta?

    1. Se ikäänkuin turvottaa taikinaa. Vähän kuin leivinjauhe mutta ei nyt ihan sama kuitenkaan. 🙂

      1. Ok,kiitos tiedosta. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *