Vinkki hummuksen ystäville!

Rakastan hummusta! Se on yksinkertaisesti jotain niin hyvää, enkä vaan saa siitä tarpeekseni. Harmi vaan, että vatsani ei kyseistä ruokaa isoissa määrin kovin hyvin siedä joten pariinkin otteeseen maannut illan sängyssä ahnehdittuani hieman liikaa… Pienehköissä määrin ja ruoan lisukkeena se toimii minullekin kuitenkin erinomaisesti, onneksi! Parastahan hummus on kotitekoisena tai kunnon kasvisravintolasta tilattuna. Esimerkiksi Barcelonassa maistoin jotain niin parasta, että oksat pois! Suomesta en valitettavasti ole vielä koskaan niin hyvää ravintolasta löytänyt. Sandro, Trocadero ja Fafa`s ovat kuitenkin paikkoja, joille voi suhteellisen hyvät pisteytykset antaa…

Välillä teen hummusta ihan itse kotona mutta jos en ole kerennyt sitä vääntämään, turvaudun monasti kaupan valikoimaan. Toki kotitekoinen on aina kotitekoista, kyllä te tiedätte. Hyvä hätävara on kuitenkin purnukka jonka löysin taannoin S-Marketista… Kyseessä on ruotsalaisen Sevan -merkin hummus. Tuota löytyy parissakin eri maussa mutta itse olen turvautunut aina siihen perinteiseen. Ehdottomasti pakko antaa hyvät pisteytykset tälle, nimittäin kokeilemistani kaupan hummuksista ehdottomasti paras!

IMG_9907-001

Jos jollekin hummus on vielä tuiki tuntematon tuote, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Joko kotitekoisena, tai sitten kaupan hyllyltä napattuna! Varoitus, jokainen valmispurkki ei kuitenkaan ole hummusta nähnytkään…

Hummus on erinomaista mielestäni falafelien kanssa, leivän päällisenä muiden kasvisten kera, ns. dippinä porkkanoille ja muille kasviksille, jauhelihan kanssa ja mitä vielä. Sitä voi oikeastaan iskeä mihin vaan ja milloin vaan! Joskus lapannut sitä suuhun ihan sellaisenaankin…

Onko täällä muita hummusfriikkejä? Teettekö sen aina kotona vai oletteko kenties turvautuneet kaupan valikoimiin?

On my way

5 vastausta artikkeliin “Vinkki hummuksen ystäville!”

  1. Musta toi ei oo hyvää hummusta, siihen on lisätty mielestäni todella paljon vettä eli on melko köykästä tavaraa. Itse teen jos kunnon hummusta haluan. :)

    • Ahh? :D Musta taas tosi hyvää! Eikä haittaa vaikka notkeempaa kuin moni ravintolan hummus. :)

  2. Toi on niiiiin sairaan hyvää hummusta!!! :P miten sä käytät jauhelihan kanssa ja minkä leivän päällä ja mitä kasviksii päälle? Jtn hyvii vinkkei kaipaisin ku ite en osaa käyttää missää… :D

    • Tykkään siitä myös, vaikkei se tokikaan omatekoista voita. ;) Hyvä kakkonen kuitenkin. Jauhelihan kanssa ihan lautasen syrjässä. Otan jauhelihaa haarukkaan ja dippaan. Gluteenittoman leivän päällä käytän, eli joko omatekoinen tai sitten kaupan pakaste gluteeniton. Sopii erinomaisesti juuri sämpylämäisiin leipiin! :) Kasviksista laitan ihan tomaattia, kurkkua ja mitä milloinkin mieli tekee.

      Parastahan hummus on falafelien kanssa, joten testaa niiden kanssa! Mun yksi ehdoton lemppari safka. :)

  3. Täällä myös hummusintoinen! Teen myös mielelläni eri variaatioita hummuksesta kotona, kuten oliivihummusta, munakoisohummusta, oikein valkosipulista… Wienissä asuessani rakasuin täysin paikkaan nimeltä Falaferia: simppeli pikaruokala (nykyään mm. Pratersternin metroaseman alakerrassa), jossa ostettiin ainakin silloin vielä falafelit ja pita. Sisältönä oli eri hummuksia sen seitsemää sorttia, samoin kuin vihanneksia. Täytteitä sai hakea lisää niin kauan kun leipää oli vielä jäljellä. Aivan mahtava paikka, suosittelen wieninkävijöille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta