Vitamiinit & kivennäis- ja hivenaineet

Olen aina suhtautunut vitamiini-, kivennäis -ja hivenainepillereihin hieman varauksella. Se, kuinka paljon näistä oikeasti imeytyy elimistöömme on ymmärtääkseni edelleenkin yleinen mysteeri. En kuitenkaan missään nimessä pidä vitskujen ja hivenaineiden syöntiä turhana mutta pyrin saamaan suurimman osan tarvitsemastani ruoan muodossa. Tästä huolimatta on kuitenkin tietyt pillerit, joita otan purkista säännöllisesti vaan ja ainoastaan siksi, koska tahdon taata niiden saannin 100 prosenttisesti. Vaikka söisit kuinka monipuolisesti tahansa, on tietyt asiat joita et välttämättä saa päivittäin ruokavaliostasi ellet tarkkaan mieti ja laskeskele. Oma ruokavalioni ainakin vaihtelee niin paljon päivittäin, että on hyvä napata osa ihan vaikka varmuudeksi purkista.

Suurin osa meidän perheen lisäravinnekaapin antimista on nykyään peräisin Luontaistukku.fi:stä, jonka kanssa teen melko tiivistä yhteistyötä. Luotan heidän tuotteidensa laadukkuuteen ja yrityksen toimintaperiaatteet kohtaavat kanssani. Olenkin käyttänyt Luontaistukun vitamiineja- ja hivenaineita nyt jo useamman kuukauden ja pakko sanoa, että vastustuskykyni on ainakin noussut kohinalla. Jossain vaiheessa olin paljon sairaana mutta nyt voin laittaa raksin ruutuun, sillä viime flunssani sairastin maaliskuussa 2015, minulle tämä on kova saavutus! Toki vastustuskyvyn kohenemiseen vaikuttaa varmasti myös moni muukin seikka ja itse uskon myös superfoodien, sitruunan ja inkiväärin jatkuvan käytön lisäävän kehoni immuniteettia. Olen pistänyt merkille myös sen, että omalla kohdallani etenkin probiootit ovat aivan ehdottomat!

IMG_0151

Mutta sitten niihin vitamiineihin, sekä kivennäis- ja hivenaineisiin joita meiltä löytyy…

Rauta

En käytä rautaa jatkuvasti mutta syön sitä kuuriluonteisesti muutaman kerran vuodessa, tavallisesti keväisin ja syksyisin noin kolmen viikon ajan. Raudanpuutoksen huomaa aika helposti suunnattomasta väsymyksestä tai uupumuksesta. Niin ja varsinkin naisille joilla kuukautiset tulevat joka kuukausi (ellet siirrä niitä pillereillä tms.) rauta on aika ehdoton.

Sinkki

Sinkkiä käytän ihon, kynsien, hiusten ja vastustuskyvyn vuoksi. Syön myös sen verran vähän punaista lihaa, että jo senkin takia kannattaa minun kiinnittää huomiota sinkin saantiin. Vegaanien vielä enemmän! Vakava sinkin puutoshan on aika harvinaista meidän asuinleveleillämme mutta jos puutosta sattuisikin olemaan, on sitä myös hyvin hankala todentaa. Suosittelenkin sinkin popsimista jos tuntuu, että tukka on eloton ja vastustuskyky nollissa!

Monivitamiini

Itse en suosi kauheasti monivitamiinipillereitä, koska näiden suhteen epäilen eniten riittääkö vitamiinit oikeasti minulle? Yksi pilleri, voiko se sisältää muka kaiken? Nojoo, tästä on varmasti monta mielipidettä enkä tahdo lähteä asiasta väittelemään. Tämä purkki onkin siis meidän perheen miehen suosikki, sillä hän haluaa saada yhdestä pilleristä kaiken ”tarvitsemansa”. Mieheni syö myös ilman ruokarajoituksia, joten hän saa ihan varmasti kaiken välttämättömän jo ihan ruoasta. :)

IMG_0160

Sitten päästään omiin lemppareihini, jotka nautin orjallisesti joka päivä…

Omega 369

Se mihin oikeastaan nykyään kiinnitän eniten ruokavaliossani huomiota on hyvien rasvojen saanti. Käytänkin paljon öljyjä, avocadoa ja sen lisäksi nappaan vielä päivittäin omegoja purkista. Tahdon nauttia nuo kyseiset rasvahapot oikeassa suhteessa, jotta saan parhaan hyödyn irti ja tämän vuoksi -369 on se oikea valinta minulle.

Probiootit

Nämä ovat itselleni se lisäravinne josta en luovu kirveelläkään! Koska omaan herkän vatsan ja tuon kanssa edelleenkin niin monasti tappelen, auttavat probiootit ihan hurjasti näihin vaivoihin. Probiootithan aktivoivat suoliston hyvää bakteerikantaa, sekä lisäävät vasta-aineiden muodostumista. Luontaistukun probiootit sisältävät sekä probiootteja (maitohappobakteerit), että prebiootteja (inuliini ja frukto-oligosakkaridit). En siis mistään hinnasta vaihtaisi enää mihinkään miedompiin Gefiluksiin tai muihin vastaaviin. Aivan ehdoton tuote lisäämään vastustuskykyä ja auttamaan vatsan hyvinvoinnin kanssa.

Entsyymit

Entsyymit ovat itselleni uudempi tuttavuus mutta tällä lyhyehkölläkin tuntemisella voin lämpimästi suositella jokaiselle oikkuvatsalle. Kapselit sisältävät kuutta luonnollista entsyymiä, jotka auttavat ruoan hajottamisessa. Kun ruoka hajoaa paremmin, pystytään vähentämään tai ennaltaehkäisemään ruoansulatukselliset ongelmat joita ovat mm. turvotus, ilmavaivat ja närästys. Itselleni on näistä ollut kyllä suuri apu! Nimimerkillä söin ilmeisesti vähän väärin ja nyt turvottaa…

IMG_0174

Inkivääri

Käytän inkivääriä paitsi tuoreena, myös kapseleina. Kapseleita en napsi kuitenkaan ihan päivittäin vaan vähän sen mukaan kuinka paljon olen päivän aikana inkivääriä syönyt. Joka päivä haluan kuitenkin ehdottomasti saada koneistooni tätä ihmeainetta, joten sen mukaan sitten iltaisin katson tilanteen. Inkiväärin positiivisia vaikutuksia minun tuskin tarvitsee tänne edes ladella, sillä media lienee tehnyt sen puolestani. On kuitenkin sellainen droppi, josta en missään nimessä luovu, vastustuskyky ja ruoansulatus kiittää!

Karpalo

Kyseisiä kapseleita aloin syömään kesän alussa. Karpalo on siis hapanmarja, joka happamoittaa virtsan niin etteivät tulehdukset siellä viihdy. Olin kuullut monesta suunnasta kehuja näistä kapseleista, joten halusin ehdottomasti aloittaa näidenkin syönnin. Karpalo-kapselit ovat siis erinomainen tuote etenkin meille naisille ihan vaan jo vaikka virtsatietulehduksia ennaltaehkäiseväksi.

B-vitamiini

B-vitamiinia olen syönyt jo hyvin pitkään. Puutostilaa aiheuttavat mm. stressi, yksipuolinen ruokavalio ja fyysinen rasitus. Mielestäni tämä vitsku onkin erittäin tärkeä varsinkin urheilevalle! Ja vielä jos syöt vähänlaisesti lihaa tai kalaa, kannattaa saantiin kiinnittää huomiota. Itsehän en käytä maitotuotteita, joten myös tämän takia käytän beetä.

IMG_0170

Nyt monelle ehkä herää kysymys, missä kalsium, magnesium ja D-vitamiini? Ensinnäkin kalsiumia on tosiaan hyvissä määrin myös kaura, soija -ja riisimaidossa, joita käytän säännöllisesti. Lisäksi syön joitain soijatuotteitakin päivittäin, sekä toki kasviksia joten olettaen saan kalsiumia ihan mukavasti. Toki aatoksissa ovat olleet kalsium-kapselitkin, joten ehkä niitä tulevaisuudessa alankin käyttämään. Meillä on suvussa valitettavasti osteoporoosia mikä kehoittaa minua entistä enemmän kiinnittämään asiaan huomiota…

No sitten se magnesium, urheilija suosikki. Niitäkin kaapistamme kyllä löytyy ja koitan muistaa kapseleita edes joka toinen päivä napsia… Nuo pahuksen pillerit ovat vaan niin hervottoman suuria, että se on osittain hidastanut omalla kohdallani niiden käyttöä. Magnesiumiahan on muuten myös pähkinöissä ja manteleissa, joita täällä ainakin tulee ihan päivittäin käytettyä. Esimerkiksi 100 g manteleita täyttää naisen päivätarpeen helposti. D-vitamiinia taas en ole käyttänyt laisinkaan kevään ja kesän aikana mutta syksyisin ja talvisin se on ehdoton lisä meille suomalaisille. Kun D-vitamiini varastot ovat täynnä, iskee kausiflunssatkin heikommin. Eli kohta taas pitääkin aloittaa se tankkaaminen!

Näiden tuotteiden lisäksi käytän vielä Evonia-hiusravinnekapseleita, joista olen jo aikaisemmin blogissani kertonut (juttua täällä). Ovat toimineet omalla kohdallani erinomaisesti hiusten kasvun ja kunnon ylläpitoon! En uskalla enää yksinkertaisesti lopettaa…

Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita? Jos heräsi kysymyksiä tai ihmettelyn aihetta niin kommentoikaa ihmeessä! :)

*Luontaistukun tuotteet saatu blogin kautta

On my way

3 vastausta artikkeliin “Vitamiinit & kivennäis- ja hivenaineet”

  1. Aika tuttuja ja mitä itsekin käytän. Tosin joukossa oli myös sellaisia joita en käytä, mutta jotka on käyneet mielessä. Itsellä on vielä lisänä C-vitamiini poretabletit, jotka on kyllä vaan sen takia että MSM-jauheen saa alas ilman että tulee huono olo. :D On nimittäin noiden poretabujen kanssa ihan siedettävä.

    • Ahh, mä taas inhoan noita poretabletteja ja niiden makua. :D En tiedä mikä niissä on mutta joku kyllä mikä tökkii ja pahasti. Magnesium on kyllä raffi pilleri… Sen jälkeen tulee kunnon huono olo joten lucky you jos oot löytänyt kikan!! :)

    • Jos tavallisesta magnesiumista tulee huono olo, suosittelen esimerkiksi Solgarin magnesiumsitraattia. Muista myös nauttia magnesium aina ruuan yhteydessä jolloin vähentää huonoa oloa ja imeytyy paljon paremmin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta