Herkullinen vinkki – Lakritsijauhe

Jälleen tulisi pientä vinkkiä sinne keittiön puolelle! Nimittäin leivontaan, jälkiruokiin, smoothieisiin, jogurtteihin, banskupannareihin ja vaikka mihin muuhun sopiva luomu raakalaku. Ja ei muuten mikään ihan tavallinen lakritsi, vaan lakritsijauhe. En tiedä miten ihmeessä olen onnistunut tämän sokeana sivuuttamaan mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Purkki osui eteeni eilen Stockkan Herkun luomu-osastolla ja lähti silkasta mielenkiinnosta matkaan. Hintaa taisi olla joku 6-7 euroa, eli eipä tuokaan kokeilevasta ostoksesta paha. Aamulla laitoin kyseistä jauhetta aamusmoothieni sekaan ja äsken banskupannareihin sekä taikinaan, että ihan päälle ripotellen ”mausteeksi”. Ihan mielettömän hyvää!! Mähän olen aivan armoton lakuhullu ja koska en korkeasta verenpaineesta kärsi, sitä hyvällä omallatunnolla voin popsia.

Jauhe on tosiaan Urtekramin, eli luomutuote vielä kaiken lisäksi. Kyseinen merkki on itseasiassa yllättänyt minut positiivisesti jo aikaisemmin, joten pitää ehkä tsekata vielä heidän verkkokauppansa josko sieltä löytyisi jotain muutakin erityisen mielenkiintoista! Seuraavaksi ajattelin kokeilla tätä lakujauhetta terveellisempään omatekoiseen jädeen, sekä raakasuklaaseen. Reseptejä varmasti tulossa lähiaikoina! ;)

Onko joku muukin sattumoisin löytänyt tämän herkkujauheen omaan keittiöönsä?

IMG_0232IMG_0224

On my way

14 vastausta artikkeliin “Herkullinen vinkki – Lakritsijauhe”

 1. Kiitti vinkist. Muuten syötkö mitään ennen salia aamulla? Ja ois kiva sellane päivä sun kaa postaus :)

  • Oleppa hyvä! :) Syön itseasiassa yhden Yosa-jogun ja se riittää. Ja kiitos postausvinkistä! ;)

 2. Mullakin on toi ollut jo pitkän aikaa, mutta ei oikeastaan ole tullut käytettyä kuin muutaman kerran. Vaikka siis lakuhullu minäkin, mutta glykritsiinihapon kohottaessa verenpainetta ja lisäten turvotusta en oikein ”voi” käyttää, vaikka määrä olisikin pieni. Kaikki mikä sisältää glykritsiinihappoa kerää mulla toosi herkästi turvotusta ja etovaa oloa.

  • Ooh. :O Harmillista! Itse en kiinnittänyt kyllä huomiota olisiko turvottanut? Pitääkin vähän seurailla. Verenpaineet mulla ovat kyllä olleet aina alakanttiin…

 3. Lakritsijauhe on vakiotuote meidän kaapissa. Kokeilepa dipata taateleita tuohon. Niin koukuttavaa! Herkkua myös raakasuklaassa ja -jäätelössä. Sopii myös mausteeksi ainakin tomaattipohjaisiin kastikkeisiin .

  • Aaah, nams! Tänään aattelin kokeilla sitä banskujäden kanssa. ;)

  • Kyllä. :D Tuotahan ei siis käytetä paljon kerralla eli kestää varmasti pitkään.

   Olen tosiaan todella lepsu rahankäyttäjä ruoan suhteen, eli mua tommoset kuuden euron ostokset ei pahemmin hetkauta. :)

 4. Miten tekisitte lakritsitahna jauheesta? Vegaaninen versio kiinnostaisi. 😉
  Voin kokeilla ehkä keittämällä kauramaitoon vähän sokerin kanssa. Jos ei tiivisty, vähän maissijauhetta sekaan. 🤔

 5. Miten tekisitte lakritsitahna jauheesta? Vegaaninen versio kiinnostaisi. 😉
  Voin kokeilla ehkä keittämällä kauramaitoon vähän sokerin kanssa. Jos ei tiivisty, vähän maissijauhetta sekaan. 🤔

 6. Oho, häviskö mun kommentti? Kokeillaan uudestaan. Miten tekisitte lakritsijauheesta lakritsitahnan? Vegaaniversio kiinnostaisi. 😉
  Itse voisin kokeilla keittämällä kauramaidossa l.jauhetta, sokeria ja vähän maissijauhetta kokoon. 🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta