Alkuviikon ruokapäiväkirjat

Ruokapäiväkirjat ovat jostain syystä aina hyvin toivottuja. En tiedä mikä niissä viehättää mutta jengiä kiinnostaa tietää mitä toiset suuhunsa pistävät. Ehkä sitä kautta saa uusia ideoita omaan syömiseensä tai siihen, syökö liian vähän vai liikaa? Kuulostaa ehkä itsensä toistamiselta mutta edelleenkin olen sitä mieltä, että jokaiselle toimii oma tapansa syödä. Toisille pidemmät ruokavälit ovat arkipäivää ja ne sopivat, toinen taas tarvii ruokaa muutaman tunnin välein. Toiset syövät paljon kerralla, toisen vähemmän. Mielestäni kenenkään ei siis pidä mallintaa omaa syömistään toisen ruokapäiväkirjasta. Toki vinkkejä voi haalia mutta orjallinen noudattaminen ei ehkä ole suositeltavaa.

Omalla kohdallani ruokailut vaihtelevat aika paljon päivittäin. Toki siellä on ne tietyt maneerit, jotka toistuvat mutta pääosin syön rennosti, silloin kun mieli tekee tai olen nälkäinen. Nykyään en voisi muuten enää kuvitellakaan syöväni joka päivä esimerkiksi samanlaista lounasta, vaihtelu virkistää! Ruokavaliossani näkyy myös tuo maidottomuus muutamaa juustolisuketta lukuunottamatta… Viljoja käytän myös hyvin vähän ja sekin vähä gluteenittomana. Mehuja ei ole tullut tällä viikolla tehtyä laisinkaan, joten sekin pieni poikkeama tavalliseen arkeen.

Itseasiassa seuraavalla kerralla voisin kirjata viikonlopun ruokailut, sillä siellä on usein sitä poikkeamaa aika paljonkin. :) Toki tämäkin viikosta kiinni. Välillä leffaherkuttelut ovat keskellä viikkoa tai dinner ulkosalla. Tämä viikko on ollut kaikinpuolin aika kiireinen ja tylsä ruokailujen suhteen.

2015-09-101

Maanantai 7.9.2015 / Aamulla juoksulenkki 35 min.

6.00 Appelsiinin makuinen Evoke (330 ml) ennen treeniä.

7.10 Smoothie banaanilla, mintunlehdillä, sitruunamelissalla, manteleilla, mustikoilla, sitruunalla, hamppuöljyllä ja superfoodeilla (1,5 suurta kupillista). Yksi paljon suosimani resepti täällä, tosin päivitetty versio tulisi varmaan tarpeeseen.

7.25 Kahvi makeuttamattomalla soijajuomalla.

8.05 Töissä toinen kuppi kahvia, tällä kertaa ihan mustana.

10.45 Reilu kourallinen cashewpähkinä -ja kuivattua karpalosekoitusta. Ei siis mikään valmismix, vaan kotona pikkuiseen pussiin mixattu. :) Lisäksi nektariini.

12.30 Lounaaksi noutosalaatti kahvilasta. Täytteinä kana ja artisokka, sekä automaattiset lisukkeet (siemenet, vesimeloni, sipuli jne.). Lisänä pieni gluteeniton leipä. PS. Kahviloissa nuo gluteenittomat leivät ovat niin parhautta! :D

13.30 Musta kahvi.

15.15 CocoVi brownie -raakapatukka (50g).

16.45 Banaaniletut (2 kananmunaa, 1 valkuainen, 1 rkl psylliumia, 1 tl luomu vaniljaaromia), päälle suomalaista Kuningas-marjasekoitusta, kookoshiutaleita, cashewpähkinöitä, pari taatelia ja The Ginger People inkiväärisiirappia.

20.00 Yksi päärynä, appelsiini ja viinirypäleitä. Muutama pala omatekoista raakasuklaata.

21.30 Yosan kauravälipalaa noin puolet purkista (200 g), makuna vanilja ja lisäksi pari porkkanaa.

IMG_0737

Tiistai 8.9.2015 / Aamulla juoksulenkki 35 min.

6.00 Appelsiinin makuinen Evoke (330 ml) ennen treeniä.

7.10 Smoothie (sama kuin maanantaina).

7.20 Kupillinen kahvia makeuttamattoman soijajuoman kera.

8.15 Kupillinen mustaa kahvia.

10.30-11.00 CocoVi sitruuna-kookos raakapatukka (50g).

12.30 Lounaaksi Teatterin salaatti, jossa täytteinä lohi, mozzarella ja sitrusvinegree. Lisukkeena gluteeniton leipä.

13.30 Musta kahvi.

15.30 Omena ja yksi sitruunan makuinen Yosa (kauravälipala 125 g), muutama viinirypäle ja tuore luumu.

18.00 Päivällisenä kotitekoista curry-kanakastiketta (kanaa, currytahnaa, kookosmaitoa, inkivääriä, sitruunaa, cashewpähkinöitä, thai-pakastevihanneksia) ja riisiä. Annos reilu, jolla jaksoi lähes koko loppuillan.

22.00 Yksi appelsiini.

IMG_9281

Keskiviikko 9.9.2015 / Aamulla salitreeni, käsivarret ja vatsalihakset (50 min).

6.05 Appelsiinin makuinen Evoke (330 ml) ennen treeniä.

7.30 Smoothie (sama kuin edellisenä päivänä).

8.45 Kupillinen mustaa kahvia.

11.00 Omena ja muutama viinirypäle.

12.00 Lounaaksi eilistä kana-currykastiketta riisillä. Tämä on yksi suosikki ruoistani, joten annos taas kerran reiluhko.

13.00 Musta kahvi.

15.00 Banaani ja yksi Froosh-juoma (appelsiini, porkkana, inkivääri).

16.30 Kaksi gluteenitonta näkkäriä, päällä hummusta, tomaattia, kurkkua, pippuria ja salaatinlehtiä. Kahvi makeuttamattomalla soijajuomalla.

19.00 Gluteeniton Weeruskan pizza. Täytteinä aurinkokuivattu tomaatti, kana, rucola ja ananas. Pizzaa en ota koskaan ilman juustoa, joten juustolla tietenkin.

Illalla en syönyt enää mitään, kun ei ollut pizzan jälkeen nälkä. :)


Näiden lisäksi juon päivittäin vettä noin 2-3 litraa. Töissä perus hanavettä ja kotona sitruunalla tai limetillä höystettyä. Lisäksi nappan vitamiinit pikkuhiljaa päivän aikana. Osan aamulla, toiset töissä ja viimeiset sitten iltasella.

Mitäs fiiliksiä heräsi ruokapäiväkirjasta? Neuvoja en sinällään kaipaa mutta olisi tietysti kiva kuulla näyttääkö jonkun muun ruokailut samalta. :) Toivotteko näitä jatkossakin?

On my way

3 vastausta artikkeliin “Alkuviikon ruokapäiväkirjat”

    • Eivätpä ole koskaan hammaslääkärit valittaneet, että hampaani huonossa kunnossa olisivat. :)

  1. täytyy kyllä kans sanoa että ei se hampaille pahaks oo vaikka syö usein. :D itekki syön usein pienempiä annoksia ja hammaslääkärit on vaa kehunu kuinka hyvässä kunnossa hampaat on. tietysti jos huonolaatusta ruokaa söis nii näkyis varmaan hampaissaki :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta