Next vacation?

Täällä syksyn matkakuume käy jo aikamoisilla kierroksilla ja viime päivät onkin tullut selailtua lentoja enemmän ja vähemmän. Oli itseasiassa hyvin lähellä ettei tartuttu lentodiilit.fi:n New York -tarjoukseen, lennot olivat nimittäin 344 € per nenä viikon matkalle. Ainut mikä esti painamasta nappia on tämä vuodenaika… Itse olen käynyt New Yorkissa joulukuussa ja tosiaan lämpötiloissa ollaan talven puolella. Siksipä seuraava kerta olisi kiva tehdä keväällä tai kesällä. Mitään lopullista ei nyt vielä päätetty mutta myös neljän päivän Eurooppalomat alkoivat vähän kutkuttamaan ja yksi kohde josta en koskaan ajatellut kiinnostuvani, nimittäin Dubai. Sinnekin saa nyt lentoja parilla sadalla mikä on ihan naurettava hinta. En vaan tiedä olisiko Dubai oikein minun kohteeni?

Kaksi kaupunkia joiden välillä nyt ehkä kuitenkin eniten painiskellaan ovat Praha ja Budapest, tai minä painiskelen. Meille on muodostunut jonkunlainen traditio syntymäpäivistä ja ollaankin viime kertoina ostettu toisillemme reissut. Nyt on taas minun vuoroni, kun miesystävä täyttää alle kuukauden päästä vuosia. Koska valinta on nyt sen verran vaikea, kaipaisin teidän apuanne. Te molemmissa tai jommassa kummassa kaupungissa käyneet kumpaa suosittelisitte mieluummin? Myös Wien on käynyt mielessä ja Pariisi. Pariisikin taitaa kuitenkin olla niitä kaupunkeja joihin menisin mieluummin keväällä tai kesällä…

Budapestista en ole kuullut koskaan mitään negatiivista, en keneltäkään. Edullista, mielenkiintoista historiaa ja kaunista. Myös Praha on kuulemma näkemisen arvoinen ja erinomainen kaupunkiloma kohde. Näissä hinnatkin pyörivät aika samoissa joten ihan super vaikea valinta! Joku pitäisi kuitenkin tässä tämän viikon aikana valita, joten auttaisi todella paljon jos kertoisitte omat suosituksenne!? :)

Siispä mitkä ovat teidän vinkkinne? Mihin kannattaisi kallistua?

IMG_0832IMG_0847

On my way

21 vastausta artikkeliin “Next vacation?”

 1. suosittelen ehdottomasti dubaita! Ollaan menossa uutena vuotena ja se on toinen matkani sinne! Ehdottomasti yksi näkemisen arvoinen paikka. Miksi luulet ettei ois sulle sopiva kohde?:)

  • Ok! No siis jollain tapaa se vauraus vähän ällöttää. Ja monet maan laissa kirjoitetut säännöt mitä tulee esim. raiskaamisten tuomitsemiseen. Entä onko maassa laisinkaan mielenkiintoista historiaa? Suurkaupungeista ei ole vaan koskaan ollut erityisesti mieleen ja ehkä myös se vaikuttaa etten kauheasti pidä arabimaista. Nämäkin voivat toki olla ennakkoluuloja jotka karisevat? :)

   En muuten koskaan uskaltaisi matkata yksin Dubaihin tai naispuolisen ystävän kanssa…

 2. Mua himottaa kans Praha! Meillä on kuukauden päästä 10 vuotispäivä ja tekis mieli lähteä jonnekin :)

 3. Hei, olimme vuosi sitten syksyllä Budapestissä ja sitä voin suositella lämpimästi. Kaupunki on todella suuri, joten tekemistä ja näkemistä siellä riittää varmasti. Kaupunki on myös älyttömän kaunis ja päivän saa kulumaan helposti vaan kävellessä ja ihmetellessä. Hintataso ei päätä huimaa ja ihmiset olivat ystävällisiä ja avuliaita. Plussaa antaisin myös julkisen liikenteen kätevyydestä. Todellinen helmi, minne lähtisin uudelleen! :)

  • Mukava kuulla! Tämän kaltaista palautetta olenkin kuullut enemmänkin. :)

 4. Moikka!

  Itse suosittelisin kohdetta, joka ei ole niin nähty. Esimerkiksi Sarajevo Bosnia&Herzegovinassa tai Lubljana Sloveniassa. Kumpikin todella upeita, erilaisia, paikkoja. Sen kokoisia kohteita, että niihin kerkiää tutustumaan vähän lyhyemmässäkin ajassa. Nähtävää kyllä löytyy yllin kyllin ja Sarajevosta pääsee kivasti junalla myös tutustumaan upeaakin upeampaan Mostariin. :)

  Kannattaa todella miettiä noiden kahden kohteen mahdollisuutta! <:

  • Okei, eipäs ole tullut edes mieleen. Kiitos vinkeistä! Katsotaan mitä tässä keksitään. Oon vaan vähän koukussa noihin lentodiilit pakettitarjouksiin, kun aina olleet positiivisia ylläreitä. Heillä on tarjolla noita perinteisempiä kohteita… :)

 5. Olen käynyt tänä vuonna Prahassa ja Budapestissä, molemmissa ekaa kertaa, ja molempiin voisin mennä uudestaan mutta Budapest voittaa ihan 100-0. Budapestiä pidän kyllä kesäkaupunkina, toki siellä varmasti muutenkin kaikkea on. Itse menisin sinne kesällä/keväällä tai syksyllä. Aivan ihana paikka. Myös Praha oli kiva, käymisen arvoinen vähintään.

  Mun blogista löytyy matkakertomusta ja tarkemmin mielipidettä ja kuvia.

  Prahan jutut ja kuvat:
  http://queenofeverything.fitfashion.fi/2015/04/03/tsekeista-kotiuduttu-ja-praha-oli-ihana/
  http://queenofeverything.fitfashion.fi/2015/04/10/back-to-praha/

  Budapest:
  http://queenofeverything.fitfashion.fi/2015/05/16/punkkua-helletta-ja-historiaa/
  http://queenofeverything.fitfashion.fi/2015/05/17/kaupunkikohteiden-kerma-budapest/

  • Kiitos todella paljon näistä! Sun mielipide vahvisti Budapestia mun aatoksissa ja veikkaan et siihen päädyn. :)

 6. Minä arvon myös aina Prahan, Wienin ja Budapestin välillä. Missään noista en ole käynyt, mutta suunnitteilla on ollut monta kertaa. Varmaan kannattaa lähteä miettimään sitä kautta, mitä haluatte matkalla tehdä. :) Jokin aika sitten Mondossa kehuttiin Wieniä yllättäjäksi ja vuoden kaupunkikohteeksi, itse ainakin kiinnostuin entistä enemmän Wienistä sen jutun perusteella (http://www.mondo.fi/itavalta/wien-ystavien-kanssa). Mondon sivuilta löytyi myös vanhempi juttu Wienistä: http://www.mondo.fi/itavalta/wien-sut-valssiin.

  • Veikkaan, että noissa jokaisessa kohteessa on mukavasti tekemistä vaikka talvi onkin. Vähän mulla on kuitenkin semmonen olo, että Budapest vie voiton, niin paljon kehuttu kohde ja niin monesta suusta. :)

 7. Mä kyllä suosittelen Dubaita, todellakin näkemisen arvoinen paikka! Ranta- ja shoppailuloma samassa :-) Ja siellä on kyl tosi turvallinen olo, uskaltaa mennä tyttökaverin kaa! Ei oo kyl mitään negatiivista sanottavaa, paitsi pukeutuminen voi olla vähän hankalaa helteessä, kun pitää peittää polvet ja olkapäät.

  Budapest on kans kiva paikka, mutta Dubai voittaa 100-0, ellei just haluu enemmän kulttuurimatkalle mennä.

  • No meillä on ehkä enemmän juuri kulttuuri näillä yhteisillä matkoilla kuin ranta ja shoppailu. :) Eli veikkaan ettei Dubaissa ole tarpeeksi meille. Ihanat kelit siellä kyllä olisi! :))

 8. Wien on aivan ihana paikka, kävimme siellä juurikin syksyllä. Rakastuin kaupungin arkkitehtuuriin ja yleiseen tunnelmaan. Siellä oli turvallisen tuntuista, ei tarvinnut pelätä. Huomasi selvästi, että ihmisten perustarpeet olivat kunnossa, melko vaurasta kansaa. Ja nähtävyydet eivät ainakaan viikon reissulla loppuneet :D Paljon kauniita linnoja ja puistoja. Kävimmepä museossakin, mistä löytyi vaikka mitä mielenkiintoista. Ah, Wien! Suosittelen ehdottomasti :)

  • Mukava kuulla, näin olen itsekin kuullut. :) Tuo pelko on itseasiassa totta. Tällä hetkellä en tiedä onko kovin monessakaan paikkaa turvallista… Toisaalta osahan on propagandaa eli en nyt sitten tiedä, jos pelkää ei voi tehdä oikein mitään. Mutta siis kiva kuulla, että Wien on turvallinen. :) Ja monipuolisuudesta itsekin kuullut!

 9. Olihan Dubaissa aluksi uutuudenviehätyksenä suuretrakennukset ja mm.maailmansuurin ostoskeskus.Ihanat rannat jne…Muslimi maa,vaikka alue jolla asuin oli todella länsimaalaistunut. Yleisiä hellyyden osoituksia ei sallita ja vähän kuitenkin pitää miettiä mitä päälleen laittaa vaikka onkin kuuma (kaikki ei muista tätä). Kyllä pariskunnat kädestä pitävät toisiaan siellä ,siis länsimaalsiet ja ihan pikainen pusukaan ei ole kriisi….Sitä näki useinn eikä sanktioita tullut.Myöskään päihtyneeltä ei saa vaikuttaa,eikä sekoilla….

  Mun näkökulma tosiaan erilainen kun en ollut vain viikkoa perusturusistina vaan asuin ….Plussana siistit metrot ja niillä pääsee helposti juuri Dubai Mallille,jonka yhteydessä Burj Khalifa,sekä Dancing fountains….
  Ratikkalinjaa rakennettiin kovaa vauhtia,nyt varmaan jos valmis.Helpottaa biitsille menoa.Kannattaa myös miettiä vuoden aikaa jolloin sinne matkustaa,kesällä ei kannata ,koska 50 astetta lämmintä.Sanoisin,että paras aika olisi loka-marraskuussa.
  Rahaa saa helposti kulumaan sielä,nykyään sielä ei ole enää halpaa.

  • No näitä pointteja itsekin mietin… Ja ymmärrän siis täysin, että nämä jutut eivät välttämättä jokaista miellytä. Toisille ehkä ihan sama mutta itse aina mietin, että tahdonko tuohon maahan matkustaa tai, että siihen maahan rahaa tuoda. Jotenkin Dubaissa on jotain vastenmielistä. Ehkä liittyy juuri tähän kaksilahkeisten klaaniin ja heidän lakinsa muutamiin säännöksiin… Niistä tässä nyt sen enempää sanomatta etten ketään suututa. :)

   Kiitos sinulle mielipiteestäsi!

 10. Praha on noussut mulle yhdeksi lempparipaikaksi, käynyt kaksi kertaa ja voisin koska vaan lähteä sinne viettämään vaikkapa viikonloppua :)
  Mulla taas Praha voittaa Budapestin 10-0 :D varmaan vähän makuasia….

  http://outikarita.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta