Kotitekoinen tsatsiki (M, GL)

Sunnuntait ovat suosikki päiviäni, etenkin silloin jos ohjelmassa ei ole muuta kuin peiton alla löhöily ja leffat, tai muuten vaan rentoilu. Mielestäni sunnuntaihin kuuluu myös pieni hemmottelu ennen työviikkoon valmistautumista ja tällaista hemmottelua on meillä ainakin mm. nautiskelu hyvästä ruoasta. Käymmekin tavallisesti ulkosalla syömässä tai teemme ruokaa hieman pidemmän kaavan kautta, kuin arkena. Itse harvoin viikolla jaksan väsätä esimerkiksi lohta vaikka siitä niin paljon pidänkin. Sen tekemiseen menee ensinnäkin sen verran aikaa ja toisekseen töiden jälkeen alkuillasta syöty rasvainen lohi saa olon usein raskaaksi. Sunnuntai onkin mitä paras päivä nauttia huolella kypsytetystä lohesta patongin, tsatsikin ja herkullisen salaatin kera.

Tsatsiki on mielestäni aivan ehdoton lohen seuralainen. Päätinkin eilen ensimmäistä kertaa kokeilla sen tekemistä maidottomana, onnistuisiko? Tavallisestihan olen nauttinut sitä ”normaalia” tsatsikia pienen määrän siitä kuitenkin jälkikäteen kärsien. Se on vaan niin hyvää!! Jos kärsimykset tahtoo kuitenkin sivuuttaa, ei auta kuin kokeilla ja olla luova. Periaatteessa reseptiähän ei tarvitse muuttaa kuin turkkilaisen jogun osalta, joten sen voi helposti korvata kaura- tai soijajogurtilla. Tokikaan koostumus ei ole ihan yhtä täydellinen mutta makuhan se tärkein on.

IMG_1053IMG_1070

Tsatsiki (M, GL)

 • 2 dl Oatlyn maustamatonta kaurajogurttia (vähempikin riittää)
 • 1 suurehko kurkku
 • 2 rkl sitruunanmehua
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1/2 ruukullista tilliä
 • 2 kourallista mintunlehtiä
 • 1-2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl puhdasta suolaa esim. vuorisuolaa
 • Mustapippuria tai muita haluamiaan mausteita

Raastetaan kurkku raastimen suurimmalla raastinosalla, jonka jälkeen puristetaan liika vesi pois. Myös siivilä käy tuon liiallisen veden poistamiseen (meiltä ei löydy joten puristin käsin). Sekoitetaan kurkkujen sekaan muut aineosat, jättäen viimeiseksi kaurajogurtin. Itse humpsautin sitä vähän liikaa (3 dl) ja tämän vuoksi tsatsiki jäi vähän veteläksi. Kannattaa siis laittaa desi kerrallaan, veikkaan jopa 1-2 dl riittävän sillä kaurajogu on vetelämpää kuin turkkilainen. Ensi kerralla tiedän! :) Maku tässä oli kuitenkin erinomainen, nam.

IMG_1049-001IMG_1079

Lohen ja tsatsikin lisukkeeksi väsäsin vielä raikkaan salaatin, tällä kertaa juustopohjaisen sellaisen.

Raikas fetasalaatti (L)

 • Pussillinen jäävuorisalaattia
 • 2 tomaattia
 • 1 prkl ananaspaloja tai tuoretta ananasta
 • 1 pkt laktoositonta salaattijuustoa/fetaa
 • 1 suippopaprika
 • Oliiviöljyä
 • Balsamicokastiketta

2015-09-201

Sellaisia viikonlopun reseptejä. Nyt kuitenkin katse kohti uutta viikkoa ja haasteita. Oikein energistä maanantaita jokaiselle! :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Kotitekoinen tsatsiki (M, GL)”

 1. Kannattaa ehkä kokeilla oatlyn ”creme frachea” ! Se on paksumpaa kuin jogurttiversio ja vois toimia tsatsikissa!

  • Oooh, pitääkin etsiä tuollainen purkki käsiin. :) Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta