Omenaiset pannukakut (M, GL)

Jos pannarit marjoilla alkavat kyllästyttämään, on aika kokeilla jotain muuta. Kuka muuten edes sanoi, että pannareiden kanssa pitäisi aina mutustaa marjoja? Isoäitikö? Ovat ne kyllä käteviä ja mikä parasta, suomalaiset sellaiset vieläpä niin terveellisiä. Vaihtelu kuitenkin virkistää.

Kokeilinkin muutama päivä sitten erästä variaatiota, josta tuli kertaheitolla uusi suosikkini. Paitsi makunsa puolesta, myös koostumukseltaan kyseiset pannarit ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Muhkeampia ja kuohkeampia. Voi toki olla, että kuohkeuden salaisuus on Luontaistukun maustamaton *Heraproteiini Standard tai sitten ihan vaan omenat ja raakakaakaojauhe yhdistettynä sopivaan määrään munia, sekä banaania. No jokatapauksessa, koostumus on täydellinen, eikä yksikään pannukakku mennyt rikki paistovaiheessa mitä tapahtuu pelkillä kanamunilla ja banaanilla tehtäessä, ainakin meillä päin. Omenan maku tulee mukavasti myös esiin pannareista ja täyttävyyskin on ihan eri luokkaa, kokeilkaahan!

IMG_1133IMG_1163

Omena-suklaa pannukakut (M, GL)

 • 3 kananmunaa (2 kokonaista ja yhdestä pelkkä valkuainen)
 • 1 banaani
 • 1 omena
 • 1 rkl *Luontaistukun Heraproteiini Standard -jauhetta
 • 1 tl raakakaakaota
 • 1 rkl psylliumia

Tarjoiluun

 • Kookoshiutaleita
 • Suomalaista luomu hunajaa
 • Halutessaan omenaraastetta

Raastetaan omena. Blendataan kaikki aineosat kuohkeaksi vaahdoksi, mieluummin hieman pidempään kuin liian vähän aikaa. Jos tahdot pannareihin sattumia, lisää omenaraaste blendattuun seokseen jolloin raaste pysyy ”kasassa”. Paistetaan kookosöljyssä muhkeiksi pannukakuiksi. Päälle sitten haluamiaan täytteitä. Omenaraaste toimii aika mukavasti myös päällisenä, joten sitä voi jättää hippusen vielä tuohon vaiheeseen. :)

IMG_1159IMG_1173

Oikein ihanaa keskiviikkoa sinne ruudun taakse jokaiselle! 

*Luontaistukun Hera saatu blogin kautta testiin.

On my way

8 vastausta artikkeliin “Omenaiset pannukakut (M, GL)”

  • Hyvä huomio. Hera on VL, eli pitääkin korjata. Monille maidottomille tämä hera on kuulemma kuitenkin tehonnut, joten taitaa olla hyvin VL-heraa. :) Itsellänikään ei esimerkiksi reagoi millään tapaa kyseinen tuote vaikka esim. jogurtti ja maito ovat ne pahimmat.

  • Itse kun vain välttelen maitotuotteita, niin ei olisi niin väliä, mutta allergiselle huonompi juttu. Nämä menevät kyllä omalle to do-listalle :)

 1. Testattu näitä nyt kahtena iltana peräkkäin ja todellakin toimii. Lisäsin vähän päärynää joukkoon ja hyvää tuli.

  • Jee, mukava kuulla! Ovat kyllä todella herkullisia ja helppoja tehdä. Päärynää pitääkin testata, kiitos vinkistä. :)

 2. Nämä jäivät kyllä välipalaksi/iltapalaksi meille! Positiivista on se, että pystyn syömään näitä vaikka minulla on omena allergia. Yllätyttiin poikaystävän kanssa, että ovat makeita ilman mitään makeutusta. :)
  Teen tuon ohjeen mukaan muuten, mutta jätän psylliumit välistä koska en omista. Paistellessa koostumus on hiukan löysä, joten kääntäminen on vaikeaa ilman että lettu hajoaa melkein kokonaan. Vaikuttaako tuo psylliumin koostumus tuohon jotenkin? Ajattelin jatkossa varmaan heittää hiukan sekaan kaurajauhoa, että koostumis kiinteytyisi hiukan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta