Taltuta makeanhimo -verkkokurssi ja ARVONTA!

Alkuviikosta kirjoittelin kuinka sokeri on tullut taas kummitellakseen ja aiheuttanut täällä pientä koukuttumista (postauksen voi lukea täältä). Tekstissä kerron mm. siitä, kuinka olen aina ollut perso makealle ja vaikka pikkuhiljaa luonutkin parempaa suhdetta tuon sokeri -nimisen tyypin kanssa, olen edelleenkin aika heikko sen houkutuksille. Siihen ei näemmä tarvita kuin muutaman päivän flunssa kotosalla makoillen ja jo mielessä ei pyörikään muu, kuin makeat herkut. Mikä hommassa sitten mättää? Kyllähän sokeria on lupakin välillä syödäkin, vai onko?

Samana iltana, kun julkaisin tekstin koskien makeanhimoa sain blogiyhteistyöhön liittyvän yhteydenoton Ravinto- ja hyvinvointivalmentaja Leeni Viiolta. Sen lisäksi, että hän valistaa ihmisiä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, Leeni ylläpitää Taltuta makeanhimo -verkkokurssia. Kyseessä on siis neljän viikon mittainen kurssi, jonka avulla pahimmankin sokeri-addiktin on mahdollista irtautua addiktiostaan. Kuinka siistiä, I`m in!! Itsenäisesti suoritettavan ohjelman avulla makeanhimon syyt kitketään joka suunnasta ja lisäksi on mahdollista oppia ymmärtämään, miksi juuri minä koen niin suurta himoa sokeria kohtaan. Mitkä tilanteet ajavat sokerin himoitsemiseen ja mistä tuo himo pohjimmiltaan juontaa juurensa? Jokainen pahassa sokerikoukussa oleva tietää, että kyseessä on todellakin kuin mikä tahansa addiktio, joka ei anna armoa. Ohjelma pitää sisällään myös herkullisia reseptejä ja vinkkejä, keskusteluyhteisön, ytimekästä tietoa ja tehokkaita harjoituksia, moduuleja joissa tartutaan makeanhimon kannalta oleellisiin tekijöihin, hyödyllisiä elämäntapamuutoksia jne. Aikamoinen tehopaketti varmasti luvassa!

IMG_1313

Itsehän inhoan erilaisia lakkoja ja asioiden kieltämistä, ne eivät yksinkertaisesti toimi vaan saavat minut tahtomaan asiaa entistä enemmän. Siispä sokerinkaan kanssa lakot ovat ehdoton ei, kuten kaikki sokerittomat kuukaudet tai viikotkin. Itse tahdon noin ylipäänsäkin elämässäni kestävämpiä ratkaisuja, enkä elää lakoilla tai dieeteillä. Uskonkin, että kokonaisvaltaiset muutokset loppuelämän tähtäimellä ovat paljon palkitsevampia, kuin lyhytkestoiset sellaiset. Lakkojen jälkeen palaat kuitenkin aina niihin vanhoihin tapoihin ja herää kysymys oliko tuo kuukausi nyt sitten loppupeleissä minkään arvoinen? Eikö olisi mukavampi saada pysyviä muutoksia? 

Vaikken itse olekaan mikään maailmanluokan pahin sokeriaddikti, olen sitä joskus ollut ja elänyt hyvin pitkälti sokeriherkuilla. Nykyään, kun kiinnitän muutenkin elämäntapoihini ja ravitsemukseen ihan erilaista huomiota kuin ennen, tahdon myös sokerin käytön olevan niin minimaalista kuin mahdollista. Sokeri on kasvualusta bakteereille, se vaurioittaa hampaita, kerää kehoon nestettä ja rasvaa, aiheuttaa verensokerin heittelyä ja epätasaisuutta, kiristää hermoja, aiheuttaa pahoinvointia ja huonoa oloa, sekä on täysin tyhjää ravintoa -ei siis sisällä mitään ravintoaineita. Miksi ihmeessä me siis pahimmillaan popsimme sitä joka päivä? Lähdenkin siis enemmän kuin mielelläni mukaan Leenin verkkokurssille, jonka olen itseasiassa jo tänään starttaillut ja johon on mahdollista vielä ensi viikon alussa mukaan hypätä!

Paras osuus tässä on nyt kuitenkin se, että saan ilokseni arpoa teistä yhdelle pohjattomalle sokeriaddiktille ilmaisen verkkokurssin! Jee, jee! Jos siis sinulla on ongelmia sokerin kanssa, ehkä joskus ollut tai on edelleen niin osallistuthan? Kirjoita kommenttiboxiin miksi tahdot mukaan ja saatat olla se joka mukaan pääsee. :) Aikaa osallistua on maanantaihin 28.9 klo.15 saakka. Paljon tsemppiä jokaiselle!

Lisätietoa Taltuta makeanhimo-kurssista löydät TÄÄLTÄ.

 

*Oma -ja arvottava kurssi saatu blogin kautta.

On my way

40 vastausta artikkeliin “Taltuta makeanhimo -verkkokurssi ja ARVONTA!”

 1. Olen todella perso makealle. Varsinkin karkit ovat iso paheeni. Olen jopa onnistunut kerran vuoden mittaisessa karkkilakossa, mutta nyt viimeiset vuodet kun olen yrittänyt samaa repsahdan jo samalla viikolla. Mikään ei tunnu auttavan ja makea ja sokeri pyörii mielessä monta kertaa päivässä. Varsinkin ruokailun jälkeen sokerihimo on järkyttävä! Itsekurini makean suhteen on tällä hetkellä todella huono ja poden tästä huonoa omatuntoa. Lisäki oma olotila ja vireystaso ovat todella alhaisia tästä pitkään jatkuneesta kierteestä. Uskoisin, että verkkovalmennuksesta olisi iso apu itselleni.

 2. Tulis todellakin tarpeeseen tälle sokeriaddiktille! Kovasti yritän opetella kohtuutta :D

 3. Hei vain!
  Itse olen miettinyt, että olenkohan sokerista riippuvainen. En pelkää oikein mitään ruoka-ainetta ja koska olo on ollut energinen en ole myöskään mitään ruoka-ainetta pois jättänyt. However, aina kiinnostaa itsensä maksimointi, siksi tällainen kurssi olisi hyvinkin mielenkiintoinen…
  Hyvää (kenties sokeritonta) syksyä sinulle Jutta!
  -Annika

 4. Minulla sokerikoukku menee kausissa ja nyt ollaan kyllä taas koukussa ja pahasti. Sokeri alkaa näkyä jo naamassa ja ulkomuodossa, joten jotain pitäisi nyt tehdä ja äkkiä! Ulkopuolinen tsemppaaja ei olisi pahitteeksi:)

 5. Olen yrittänyt päästä sokerihiireydestäni eroon kaikilla konsteilla, mutta mikään ei tepsi! Ehkä tuo valmennus muuttaisi asiaa.

 6. oi että! Ihanaa että tälläsiäkin kursseja järjestetään. Mulla on vähän sama ongelma kun sulla. Elän terveellistä elämää, syön hyvin ja liikun säännöllisesti. En edes pidä rasvaisista ”herkuista” kuten pitsat ja burgerit joten siinä mielessä terveellisesti syöminen on helppoa ja luontaista. Mielestäni terveellinen värikäs ruoka maistuu tuhat kertaa paremmalle kuin epäterveellinen, lisäksi siitä tulee virkeä ja hyvä olo. Mun ainoa pahe terveellisen elämän noudattamisessa on itseasiassa juurikin tuo sokeri. Arkisin pärjään ilman, mutta kun vklp kolkuttelee ovella, alkaa myös sokerihammasta kolottaa.. Tämä on todella ärsyttävää.. Olen yrittänyt vieroittautua sokerista hyvin monta kertaa, kuitenkaan siinä vielä koskaan täysin onnistumatta. Parhaimmillaan noudatan tarkkaan laadittua ruokavaliota n. 3kk, jonka aikana en koskenut myöskään sokeriin. Tuolloin ei edes tehnyt mieli, mutta heti kun aloin syömään vapaasti (siis ilman tuota ruokavaliota) alkoi suuhun mennä myös tuota sokeria. Sain siitä joskus jopa kamalia krapuloita seuraavana päivänä kun olin ollut niin pitkään ilman. Nyt olen varmaankin taas niin turtunut ettei edes mitään oloja enää juurikaan tule. Tämä kurssi voisi tosiaan olla pelastus!! Siksi siis toivon pääseväni mukaan.

 7. Teen tällä hetkellä aika fyysistä työtä, ja iltaisin väsyneenä sokeriset jutut houkuttelee vähän turhankin paljon. Ja tosiaankin, kun sokerikoukun kierteeseen kerran jää, on hankala päästä eroon. Olis kyllä mahtava onnistua ja tästä kurssista olis varmaan suuri apu! :–)

 8. oooh! tää ois niin tarpeellinen. Elän sokerista ja se on niin traagista. Haluan kakkua/karkkia/sokeria kun oon surullinen/väsynyt/iloinen/tms. Oon saanut sen vähän hallintaan kun oon karpannut, koska sillon syön enemmän proteiineja. Mutta kuten säkin, jos on kipeä niin ajattelee vaan sokeria….

 9. Tämä olisi ihan mahtava kurssi. Itsellä on kausia että voin kieltäytyä ihan kokonaan, mutta sitten helposti lähtee ihan täysin käsistä. Ehkäpä tällä oppisi sen kohtuudella herkuttelun. Missään nimessä mulle ei käy totaalikieltäytyminen, koska inhoan syynätä ainesosaluetteloita koko ajan ja repsahdus olisi sitten vielä pahempi.

  • Tätä postausta lueskellessani napostelen juurikin äitin pöydällä olevia Läkeroleja, jotka ei maistu edes niin hyvälle kun etukäteen ajattelin, muttakun jotain oli pakko löytää.
   Sokerikierre on ihan uskomattoman ärsyttävää. Mä olen kokeillut erilaisia dieettejä kalliiden personal trainederin kanssa, erilaisilla kalorilaskureilla jne. Ekat pari viikkoa on aina pelkkää juhlaa, kun onnistuu pitämään syömiset kohdallaan ja kalorit just siinä missä pitäs, mutta auta armias kun tulee joku hetki, jolloin tunnen itteni vähääkään ahdistuneeksi tai surulliseksi, niin tuntuu että on pakko hukuttaa se itku kurkusta jonkun makean avulla. Siinä sitten menee ensimmäinen päivä kun syö yhden suklaapatukan ja ajatellaan että ei se vielä maailmaa kaada, mutta kas kummaa kun tuleekin sitten se ”yhtä hyvin voin sit vetää koko päivän läskiks”- olo ja kierre on valmis.
   On niitä päiviä kun kaverit tuo kouluun leivonnaisiaan ja niistä voi kieltäytyä, mutta sitten illalla sama porukka tulee kylään herkkujen kanssa ja sitten mätetään menemään, jonka jälkeen on lähdettävä sateeseen kävelemään itkien morkkista pois.
   Mulle olis tosi tärkeetä oppia terve suhtautuminen sokeriin ja herkkuihin, ilman että se olis mikään ”palkinto” tai mitään, jota tulis ajatella niin käsittämättömän paljon. Mietin just yks päivä, että miten ihmeessä voi ruoka ja herkkujen ajatteleminen viedä niin ison osan aivokapasiteetista päivittäin? Se, että kelaa että otanko vai enkö ota vai pitäskö vähän maistaa, liikaa kaloreita, no ketä kiinnostaa antaa palaa.
   Tästä tuli kommentin sijaan melkein oma postaus heh heh, mutta nytkun tätä ajatusta kirjotti alas niin alkaa itekkin tajuumaan miten ärsyttävää se onkaan, ja miten helpottavaa siihen olis löytää ratkasu. Tosin mulla on myös epäilys, ettäkö kyseinenkään kurssi muhun loppujen lopuksi toimis, mutta oon valmis kokeilemaan kaikkea.
   Ihanaa viikonloppua Jutta ! Mä odottelen, että äiti tuo mulle kohta namit kaupasta. :D

 10. Myönnän olevani todella perso makealle ja vaikka sokeriherkkuja ei tulekaan popsittua aivan päivittäin, on ”vain yhden pienen karkin” nappaaminen aivan liian helppoa. Haluaisin ehdottomasti päästä irti tästä pienestä, ärsyttävästä tavasta :)

 11. Kurssi tulisi kyllä tarpeeseen, sillä kesän jälkeen sokerikoukku jäi pahemman kerran vaivaamaan! Olin töissä jäätelökioskilla ja sitä jäätelöä tuli vedettyä ja nyt himoitsen vieläkin kaikkea makeaa, etenkin suklaa on suurin paheeni!

 12. Täällä yksi kauhea sokeriaddikti myös. Monen monta kertaa olen yrittänyt lopettaa herkkujen syönnin tietyksi ajaksi, joskus siinä onnistuen muutaman viikon ajan kunnes himot ovat kavalasti hiipineet takaisin ja olen sortunut ostamaan karkkia, josta se kierre on taas alkanut. Tälöäkin hetkellä kärvistelen makeanhimoissani. Oikeasti haluaisin vaan oppia elämään ilman jokapäiväistä karkkiannosta.

 13. Voi mikä kurssi! Nyt kyllä osui naulan kantaan ;) Olen niin sokeririippuvainen ihminen, että kaupassa käyntikin tuottaa usein vaikeuksia kun yrittää vaan ostaa ne perus arjen ruoat. Karkki ja herkkuhyllyjen ohikävely on vaan niin vaikeeta.. kuitenkin olen aina uskonut siihen, että tässä on kyseessä ihan psykologinen juttu mitä en ole vielä hiffannut. Need help!

 14. Mulla sokerit tulee kuvioon heti kun stressitasot nousevat. Tämähän ei ole kovin hyvä, sillä sokeri saa olon väsyneeksi ja nuutuneeksi – eli kaikeksi muuksi, mitä stressaantuneena toimisi.

 15. Ihan loistavan kuuloinen kurssi! Olen pahassa sokerikoukussa ja varsinkin suklaata tulee syötyä päivittäin. Aloitan aamuni rivillisellä suklaalevystä, napsin sitä pitkin päivää ja tuo 200 gramman suklaalevyllinen tuleekin syötyä aina päivän aikana loppuun. Myös muut makeat syömiset maistuisivat minulle mutta olen pakottanut itseni rajaamaan herkkujen syömisen tuohon suklaaseen, koska jos antaisin itselleni luvan syödä ihan kaikkia herkkuja, joita mieleni tekee, en muuta söisikään kuin makeaa.

  Pahinta tässä tilanteessa on se, että olen toipumassa anoreksiasta ja näin ollen kehoni tarvitsisi monipuolista syötävää, jossa olisi paljon eri ravintoaineita mutta suklaan syömiseni estää minua syömästä noin. Minun pitäisi siis päästä eroon tuosta suklaalevy päivässä -tavastani, jotta uskaltaisin syödä riittävästi terveellistä, monipuolista ruokaa. Mutta en pääse eroon tavastani, koska koen tarvitsevani ne suklaan aiheuttamat verensokerin ja mielihyvän nousut. Itse en osaa tätä sokerikoukkuani katkaista :(

 16. Sokeriaddikti ilmoittautuu.. surullista, että meitä on varmasti monta. Kaikkea konkreettista olen kokeillut ja ruokavaliokin on kutakuinkin kunnossa, mutta henkisellä puolella tuo ongelma taitaa sittenkin olla.. olisi tosi mielenkiintoista perehtyä tarkemmin ja syvemmin makeanhimon syihin ja päästä siitä eroon lopullisesti. En ookaan kuin jonkun 25 vuotta ollut sokerikoukussa. Välillä toki kausia vähemmällä sokerilla, mutta kyllä se on aika lailla hallinnut elämää tähän saakka. Olisi siis mieletöntä voittaa kurssi :)

 17. Olen TODELLINEN sokeriaddikti. Siis joka päivä irtokarkkeja, sukaata, jäätelöä tai mitä tahana makeaa, joten tää valmnnus tulisi ihan oikeaan osoitteeseen.

 18. Juuri tässä karkkipussin tyjentäneenä ja vieläkin lisää makeaa kaipailevana tulisi tuo todella tarpeeseen :D

 19. Makeanhimoni on pahin kompastuskiveni ruokavaliossani ollut aina -pahimmillaan olen skipannut lämpimät ruoat ja korvannut ne makealla. ”Hyvinä” aikoina syön ja treenaan terveellisesti ja säännöllisesti, ”huonoina” liikun kyllä mutta syöminen menee päin prinkkalaa. Pärjäisin kyllä ilman sokeria vallan mainiosti..paremmin kuin nyt..mutta itsekuri ei ole tarpeeksi vahva. Josko tuosta kurssista olisi apua..

 20. Sokerikoukku sai yliotteen, taas! Apu olisi tarpeen päästä yli. Työni puolesta olen makeiden herkkujen äärellä että työtä riittää tehtäväksi.

 21. Tänään taas vetänyt kaikkea makeaa kaksin käsin, kun sallin itselleni hyvin sujuneen viikon jälkeen VÄHÄN:( Siksi ehdottomasti mukana arvonnassa!!

 22. Haluaisin mukaan verkkokurssille, koska haluan oppia syömään herkkuja kohtuudella silloin tällöin ja ilman huonoa omaa tuntoa syömisestä. Olisi mukava testata toimiiko tälläinen kurssi päivittäiseen makeanhimoon ja sokeri naposteluun :)

 23. Hei! Juurikin tämä kuulostaisi mahtavalta jutulta juuri tähän hetkeen! Kesästä jäljelle jäänyt kamala sokerihimo on puskenut pintaan ja sokerista olisi tarkoitus päästä eroon! Ja lisäapu tulisi enemmän kuin tarpeeseen :)

 24. Voi kuulostaa hyvältä kurssilta! Koko kesän sairaana ollessani liikunta jäi ja tilalle tuli sokeriherkut, nyt kovassa soerikoukussa ollaan, joten tulis kyllä enemmän ko tarpeeseen!

 25. Vuosi sitten minulla laukesi rankan opiskelujakson myötä järkyttävä stressi. Eikä kyse tosiaankaan ollut mistään ”nyt vähän ahdistaa, koita vähän relaa” ajanjaksosta vaan stressioireet ylsivät fyysiseksi ja siinä sivussa tuli myös järkyttävä sokerikoukku.. Olen aina ollut perso makealle mutta tämä oli jotain ihan uutta. Makeaa oli saatava joka päivä, joka aterialla ja milloin minkäkin tekosyyn varjolla. Ja alkoipa siinä kilojakin kertyä.. keväällä otin itseäni niskasta kiinni huonojen elämäntapojen kanssa PTn ihanassa ohjeistuksessa ja ruokavalion avulla sokerikoukustakin päästiin eroon. Nyt valmennus onkin jo loppunut, mutta stressi on kesän jälkeen jälleen nostanut päätään ja pelottaa tuleeko se sama sokerihimo uudestaan. Valmennuksessa sitä oli tilivelvollinen toiselle jolloin lipsuminen olisi ollut nolompaa, mutta nyt olen tilivelvollinen vain itselleni ja olisi hienoa päästä työstämään sokerihimoa vähän tarkemmin ”sisältäpäin” :)

 26. Muuten olen osannut vakiinnuttaa itselleni suhteellisen terveelliset elämäntavat, mutta herkuttelun koen yhä olevan ongelma. Luulen, että verkkokurssin avulla tämäkin epäkohta saataisiin lopulta korjattua!

 27. Paheiden summahan on vakio! Tupakoinnin lopettamisen jälkeen alkoi makean popsiminen vähän niinkuin korvikkeena. Nyt kaksi vuotta lopettamisen jälkeen luulisi, että tekosyyt ja selitykset on käytetty ja korvikkeita ei tarvittaisi. Lähes päivittäin tekee kuitenkin edelleen mieli jotain makeaa, joskus enemmän ja joskus vähemmän.

 28. Tällaiselle irtokarkkien rakastajalle kurssi olisi tarpeen. Olisi hienoa oppia hallitsemaan omaa sokerihimoa, joka turhan usein voittaa järjen.

 29. Tästä olisi varmasti suuri apu syksyn suklaahimojen hillitsemiseen. :D Mukana arvonnassa!

 30. Olen mukana. Näkyvää sokeria osaan jo vältellä. mutta sokeri on ovela ja piiloutuu yllättäviinkin paikkoihin. Esimerkiksi vaaleaa leipää on alkanut ilmestyä leipälaatikkoon. Ryhtiliikettä tarvittaisiin.

 31. Kurssi kuulostaa täydelliseltä vastaukselta ongelmiini. Sokeri on kuin huume, olisi mahtava päästä eroon koukutuksesta!!

 32. Kyllä, taistelen sokerikoukkua vastaan koko ajan. :( Tämä valmennus tulisi tarpeeseen kuin tilauksesta!

 33. Tämä ois kyllä niin iso apu! Viime aikoina tullu syötyä ihan liikaa suklaata ja nyt koko ajan ihan hirvee himo! Kasvojen iho eikä kroppa tykkää tästä yhtään! :D Oon aina ollut tunnesyöjä ja nyt kun on ollu stressiä niin tullu napattua kaupasta liian usein jotain pientä mukaan…

 34. Olen aina ollut enemmän makean kuin suolaisen perään ja ikävä kyllä nyt se on alkanut myös näkymään. Oon yrittänyt olla karkkilakossa yms mutta aina sitä repsahtaa.. Tämmönen olisi siis eeeerittäin tervetullut minulle!

 35. Oi että! Tämä kurssi olisi niin itselleni sopiva, päivittäin tekee mieli sokeria ja karkkia ja pahimmillaan mietin vielä kello 21.50 illalla että hakisinko lähikaupasta karkkia, vielä olis 10 minuuttia kauppa auki :D sokeri todellakin välillä hallitsee elämääni :(

 36. Olen taistellut sokerikoukkua vastaan vuosikausia. Ehkä tästä löytyisi apu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta