Superfoodini TOP 3

Saan aika paljon kysymyksiä käyttämiini superfoodeihin liittyen. Eniten kysytään mitä niistä käytän, miksi ja mihin ne vaikuttavat. Koska teen yhteistyötä CocoVi:n kanssa, löytyy kotoani luonnollisesti jos jonkunlaista purnukkaa mutta mitkä niistä sitten ovat ne omat suosikkini, sellaiset kolme joista en enää luopuisi? Tehtävä ei sinällään ole vaikea, sillä mielessäni on heti kertoa teille tehokolmikko joka tulisi jokaisen kaapista löytyä. Näillä kolmella superfoodilla mm. puhdistetaan kehoa, nostetaan vastustuskykyä ja energiatasoja, saadaan vahvat hiukset, sekä heleä kaunis iho.

Ensimmäisenä ikisuosikkini Spirulina, jota olen käyttänyt jo muutaman vuoden ajan. Tämä on sellainen superfood josta en ihan helpolla lähtisi karsimaan, nimittäin kyseessä on yksi maailman ravintorikkaimmista leväkasveista. Spirulina sopii hyvin urheilijoille, sillä se sisältää runsaasti proteiinia. Lisäksi se mm. auttaa maksaa ja munuaisia epäpuhtauksien puhdistamisessa (siksi puhdistava vaikutus). Spiru säätelee myös verensokeria, verenpainetta, kolesteroliarvoja, lievittää tulehduksia ja allergioita, sekä vahvistaa immuunipuolustusta. Ja tässä oli sitten vaan osa leväjauheen positiivisista vaikutuksista. Itse olen kokenut vaikutukset etenkin energisempänä olona, jota puhdistava vaikutus kehossa aikaansaa. Myös vastustuskykyni on noussut, vaikka ironista kyllä nyt jostain pahuksen viruksesta kärsinkin jo kolmatta viikkoa… No jokatapauksessa, sairasteluni ovat kuitenkin pidemmällä aikavälillä vähentyneet huomattavasti! Toki asiaan voi olla muitakin osasyyllisiä mutta uskon spirulinan olevan yksi vaikuttaja.

No sitten vielä yksi ”pinnallisempi” positiivinen seikka on spirulinan sisältämän karoteenin vaikutukset. Rusketus on ollut pari viimeistä kesää oikein hyvä ja en ole palanut. Vaikka itseruskettavaa välillä käytänkin, olen huomannut vartaloni ihossa ehdottomasti pigmenttimuutosta ”parempaan”. Tällä tarkoitan siis ihon normaalin sävyn muuttumista hieman tummemmaksi, itse koen sen positiivisena seikkana. 😉 Spirulinan otan smoothien joukossa, tavallisesti 1 rkl/vrk. Käyttö kannattaa aloittaa kuitenkin hissukseen, on meinaan sen verran stydiä tavaraa.

IMG_1479

Hyvänä kakkosena tulee uusin superfood-suosikkini Maca. Macaahan sanotaan voiman, kestävyyden ja seksuaalisen halukkuuden kasviksi, eli toisinsanoen oikea kultakimpale! Se sisältää 18 aminohappoa, erilasia kasvisteroleja, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita. Kasvi toimii myös ns. hormonitoiminnan tasapainottajana molemmilla sukupuolilla ja sitä käytetään paljon myös PMS-oireiden, sekä vaihdevuosien ”lääkitykseen”. Myös masennukseen, uniongelmiin ja erilaiseen mielen tasapaino ongelmiin maca on aivan ehdoton! Itse olen käyttänyt macaa vasta niin vähän aikaa, että suoranaisia muutoksia en ole vielä havainnut. Tai sitten en vaan osaa niitä vielä yhdistää. Ehkä vireystasoni on ollut entistä korkeammalla ja mielialat tasaisemmat? Uskon Macaan kuitenkin hyvin vahvasti ja tiedän, että tämä on superfood jota kannattaa suosia. Niin paljon olen positivisista vaikutuksista lukenut, että en voi muuta kuin uskoa. Macakin menee muuten mukavasti aamusmoothiessa, 1 rkl/vrk on annostukseni. Tämän superfoodin kanssa kannattaa kuitenkin pitää välillä viikon tauko jotta positiiviset vaikutukset maximoitaisiin. Itse syön tavallisesti 4 viikkoa putkeen ja sitten pidän viikon tauon.

No sitten viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä OPTI-Camu. Juuri tällä nimellä kyseistä tuotetta ei taida löytyä kuin CocoVi:lta mutta kyseessä on tosiaan MSM-jauheen ja camu camun yhdistelmä. Miksi en sitten käytä pelkkää MSM:ää? Koska C-vitamiini tehostaa MSM-jauheen toimintaa huomattavasti, siksi. Toki ceen voi napata erikseenkin purkista tms. mutta näin yhdessä ne ovat täysin oikeassa suhteessa ja voin olla varma, että saan parhaan hyödyn irti tuotteesta. MSM itsessään on rikkiyhdiste, joka on tärkeä rakennusaine useille proteiineille ja siitä voi olla hyötyä kipu-, sekä tulehdustilojen lievityksessä. MSM-jauheen sanotaan myös olevan ns. kauneustuote, eli sillä on sormensa pelissä mitä tulee ihoon, kynsiin ja hiuksiin. Itse uskon kyseisen tuotteen olevankin yksi hyvien hiusteni salaisuus. Kuulin jostain myös, että MSM saattaisi kasvattaa jopa rintoja? Tuosta en osaa sanoa mutta ei kait se mahdotonta ole? 😀 OPTI-MSM:n nautin myös smoothiessani ja annostuksena käytän noin. 1/2 rkl.

IMG_1491

Itse superfoodien lisäksi moni kyselee minulta myös siitä, miten uskallan käyttää tuotteita joista ei ole ns. tutkimustuloksia pidemmältä ajalta? Lisäksi väitteet ”superfoodit ovat rahastusta” ja vertaukset suomalaisiin marjoihin tulevat usein esille. Ensinnäkin, miksi verrata näitä suomalaisiin marjoihin? Suosittelen ehdottomasti käyttämään myös niitä, enkä missään nimessä vähättele marjojen positiivisia vaikutuksia. Kotimaastamme saa vaikka mitä ihanaa, mm. tyrnejä jotka ovat todellisia vitskupommeja! Kannattaa siis ehdottomasti suosia kotimaista.

Itse hurahdin kuitenkin aikanaan superfoodeihin omakohtaisten kokemusten kautta. Se, kun muistat jälleen miltä tuntuu olla energinen myös iltapäivällä, et tarvii enää päiväunia ja kehossasi on jatkuvasti hyvä fiilis. Tämä tapahtui itselleni, kun tein ruokaremppaa ja aloitin superien käytön. Lisäksi nämä rohdoksethan ovat peräisin luonnosta, ihan kuten marjatkin. Se, että ne tuodaa ulkomailta ei mielestäni ole sen kummempi juttu, syödäänhän me todella paljon muutakin ulkomailta tuotavaa? Ja vaikka superit ovat Suomessa aika uusi ”trendi”, ovat ne todellisuudessa peräisin hyvinkin pitkän ajan takaa. Puhutaan siis sadoista ellei tuhansista vuosista.

Superfoodejahan on käytetty moniinkin erilaisiin käyttötarkoituksiin ja itseasiassa, joku osa minusta jopa uskoo tuollaiseen entisajan mystiikkaan. Mutta kukin uskokoon mihin tahtoo ja pelätköön mitä tahtoo. Itse en vaan tahdo elää sairauksien pelossa. Mieluummin elän tässä hetkessä energisenä ja hyvinvoivana, kuin murehtien mihin tulen joskus sairastumaan tai kuolemaan. Ihan näin karrikoidusti sanottuna… Siispä ei yhtään syytä olla superfoodeja käyttämättä ja aika monta syytä niitä käyttää! OMasta mielestäni siis. 🙂

Mitkä superfoodit ovat teidän suosikkejanne? 

Kommentit (10)
  1. Mitä kaikkea sun aamusmoothieen noiden lisäksi tulee?
    Itse meinaan teen smoothien missä on marjoja,sokeroimatonta mehukeittoa, rahkaa, sitruunaa, chia-siemeniä, inkivääriä ja jos noiden lisäksi spirulinaa laitan ni se kyllä todellakin maistuu sieltä läpi ja smoothie on kuvottavaa :/

    1. 1 banaani, mustikoita n. 2 dl, inkiväärisiivu, 1 Sitruunanmehu, superfoodit, kourallinen manteleita, 3 taatelia, hitusen hunajaa, makeuttamatonta mantelimaitoa, mintun tai sitruunamelissan lehtiä… Olikohan siinä kaikki? 🙂

      Eikä maistu läpi! Boom!

  2. Mulla on päivittäisessä käytössä chian siemenet, mutta en tiedä lasketaanko niitä enää edes superfoodeiksi vai onko ne jo ihan ”peruskauraa” 😀

    Vasta hankein myös opti-MSM jauhetta ajatuksena kasvattaa hiuksia. Siitä en tiedä vielä onko ollut apua mutta oon huomannut että mun polvikivut ovat vähentyneet!

    Ja tosta spirulinasta.. Oi voi. Hankein sitä ennen kesää että se auttais ruskettumaan paremmin. No makuhan oli jotain niin järkyttävää etten tiedä pahemmasta 😡 Ja otin alussa liian suuren annoksen ja heräsin yöllä ihan hirveeseen kuvotuksen tunteeseen. Eikä asiaa auttanut yhtään että vielä lyhyen ajan sisällä tuosta sairastuin olsennustautiin (mikä kyllä johtui ihan muista asioita) joten nykyään tulee huono olo kun ajatteleekin spirulinaa. Harmi vain kun toi ei mene alas kun se ois nii superi.
    Oon pohtinu että pitäiskö sitä ostaa tablettimuodossa että meniskö paremmin sillä tavalla alas.

    1. Ovat superfoodeja, myös minulta löytyy! 😉

      Miten otit spirulinan? Kun liian moni ottaa sen varmaan veden tai mehun kanssa vaikka ihan paras on sekoittaa smoothieen marjojen, banaanin, hunajan ja sitruunan kera. Ei maistu yhtään läpi. 🙂

      1. Join smoothien seassa, mutta kyseessä oli kyllä vihersmoothie eli ehkä ois pitäny kokeilla jotain muuta.

        1. Ei missään nimessä vihersmoothie! Laita marjojen ja banaanin kanssa, sitten hunajaa, inkivääriä, sitruunanmehu, mintunlehtiä, mantelijuomaa… Voit toki siitä karsia osaa mutta marjoihin ehdottomasti. Mustikat peittää makua hyvin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *